یکی از اشخاصی که مجموعه اظهار نظر یا سکوت او در سال ۸۸ از جنبههای مختلف قابل تامل بود، آقای هاشمی رفسنجانی است. آقای هاشمی در آن سال، بر خلاف سال های گذشته، نقشی به دور از اثر گذاری غیرمستقیم و ستادی داشتند. حرف های مستقیم یا سکوتهای جهت دار در قالب اظهار نظرهای وی ظهور و بروز بیشتری نسبت ... ادامه مطلب »
فتنه ۸۸ را باید در ۲۲ بهمن ریشه یابی کرد
دکتر سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی در یادداشتی به بررسی فتنه ۸۸ و رابطه آن با ۲۲ بهمن و همچنین بازخوانی روند دشمنی های غرب با ایران اسلامی پرداخته است. تسنیم – پس از ۹ دی کتابی منتشر شد حاوی مجموعه اشعاری که شاعران انقلاب در مورد پدیده ۹ دی سروده بودند. نام کتاب این ... ادامه مطلب »
درسها و عبرتهای فتنه ۸۸ |نیاز حزبالله به شبکهسازی
حوادث فتنهگون سال ۸۸ مثل همه پدیدههای سیاسی – اجتماعی درسآموز و واجد فرصتها، آسیبها و دستاوردهایی است. به گزارش ندای انقلاب هنر نظام جمهوری اسلامی از بدو پیروزی تاکنون این بوده است که از بحران ها حداکثر تجربه آموزی و فرصت سازی را به دست آورده است. فتنه سال ۸۸ به رغم تلخی آن، توانست باز تولید روح ... ادامه مطلب »
ویژگی هایی از جنگ نرم
جنگ نرم به دلیل پیچیدگی و اتکا به قدرت نرم از ویژگی های بسیار زیاد و متنوع برخوردار است که به مهمترین آنها دراین نوشتار اشاره می شود. ویژگی های جنگ نرم :جنگ نرم به دلیل پیچیدگی و اتکا به قدرت نرم از ویژگی های بسیار زیاد و متنوع برخوردار است که مهمترین آنها عبارتند از: ۱- جنگ نرم در ... ادامه مطلب »
کالبدشکافی جنگ نرم اقتصادی
نگاهی به شیوه های جدید تقابل کشورها با یکدیگر از جنگ سخت تا جنگ نرم جام جم آنلاین: طی سالهای گذشته که هر روز دیشهای ماهوارهها در پشتبام خانههای ایرانی مانند قارچ سمی سبز میشد، برخی بدون این که به عمق علت به وجود آمدن چنین پدیدهای فکر کنند با آن به شکلی قهری برخورد کردند. همین مساله باعث شد ... ادامه مطلب »
شگردهای رسانه ای در عملیات روانی
امروزه انسانها شاهد فراگیری بیسابقه رسانهها و وسایل ارتباطات جمعی مدرن و نوین هستند. بالطبع آنها در معرض شدیدترین امواج رسانهها قرار دارند. رسانهها کارکردی دو سویه دارند، اما بیشترین حجم بهرهگیری از آن در دست نظام سلطه قرار دارد، چنانچه میتوان با جرأت گفت حفظ و گسترش قدرت استکباری نظام سلطه به حضور و ظهور رسانهها وابسته است. رسانهها ... ادامه مطلب »
جنگ نرم رسانههای مصرفگرا
در طلیعهی ظهور قرن بیستم، کمکم تولیدکنندگان و شرکتها و امپراطوریهای تجاری که گسترهی خود را به کشورهای دیگر نیز کشانده بودند، به این نتیجه رسیدند که برای بهرهبرداری بیشتر و مناسبتر از توان فراوان سازمانهایشان که روزبهروز به آن افزوده میشد، راهی جز مصرف انبوه وجود ندارد. دنیا دنیای مبارزه بر سر تصاحب بازارها است و باید برای سود ... ادامه مطلب »
کالبدشکافی جنگ نرم اقتصادی
واقعیتهای شناختشناسانه جنگ نرم نشان میدهد که قطعنامه ۱۹۲۹ و اقدام قدرتهای بزرگ علیه ایران، نمادی از جنگ نرم در عصر رقابتهای نامتقارن منطقهای و بینالمللی است. به همانگونهای که الگوهای مبارزه و مقاومت در سیاست بینالملل تغییر یافته است، شاهد دگرگونیهایی در حوزه کنترل کشورهای انقلابی توسط قدرتهای بزرگ هستیم. این امر در قالب کنترل نرمافزاری کشورها در سیاست ... ادامه مطلب »
جنگ نرم و تهدیدشناسی
در بحث تهدیدشناسی برای رسیدن هدف مطلوب، اولین مطلبی که دارای اهمیت، تعریف تهدید است. هر کشوری میتواند سه محور را بهعنوان ارزشهای حیاتی خود تعریف کند که به مخاطره افتادن آنها به مفهوم از بین رفتن پایه و اساس حاکمیت آن کشور است: ۱٫ تمامیت ارضی آن کشور ۲٫ ایدهها و الگوهای رفتاری جامعه ۳٫ حاکمیت مستقر در آن ... ادامه مطلب »
نقش بازی های رایانه ای در جنگ نرم
بازی های رایانه ای به عنوان رسانه ای تاثیر گذار، در همه ابعاد جنگ نرم اعم از سیاسی، فرهنگی، دینی و… به صورت گسترده وارد شده اند. در بعد سیاسی، بسیاری از بازی های رایانه ای که مدیریت جنگ روانی در این زمینه را بر عهده داشته اند تنها بر یک نکته تکیه می کنند و آن توجیه جنگ هایی ... ادامه مطلب »