عزتالله ضرغامی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به بررسی وقایع فتنه در سال ۸۸ پرداخت و گفت: امروز مسئله فتنه و قبح آن برای همگان روشن شده است و وقایع سوریه، مصر و لیبی نشان داد که اگر فتنه ادامه پیدا میکرد چه بر سر کشور ما میآمد و چه بر سر خون شهدا و پیشگامی انقلاب پیش میآمد.رئیس سابق سازمان صدا و سیما به مظلومیت رهبر معظم انقلاب در دوران فتنه اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب حتی در آن زمان و پس از وقایع ایجاد شده اعلام نظر شورای نگهبان را با توجه به حکم حکومتی عقب انداختند و با نمایندگان نامزدها صحبت کردند که به صبر انقلابی و بصیرت رهبر معظم انقلاب پی میبریم.
ضرغامی فتنه را شبیه گردوغبار توصیف کرد و گفت: این گردوغبار وقتی بلند میشود حق و باطل را با یکدیگر در هم میآمیزد؛ یک زمان دشمن مشخص است ولی زمانی که فتنه شکل میگیرد کار سختتر میشود.
وی ادامه داد: در فتنه ۸۸ خواص نقش مهمی داشتند البته سالها قبل از آن مقام معظم رهبری فرمایشاتی را به خواص ارائه کرده بودند.رئیس سابق سازمان صدا و سیما خاطرنشان کرد: در فتنه، حق و باطل قاطی میشود و گرد و غبار صورت گرفته و خواص راه را گم میکنند که باید به آگاهی در اینباره پرداخت.
ضرغامی به توصیه رهبر معظم انقلاب در آن زمان اشاره کرد و گفت: ایشان به بنده توصیه کردند تلاش کنید این جمعیت که به خیابانها آمدهاند و توسط رسانههای بیگانه همان ۱۳ میلیون رأی داده به طرف مقابل نشان داده میشود به گونهای نمایان شود که درست بازگو شود؛ چرا که همه آن ۱۳ میلیون رأی دهنده فتنهگر نبودند.ضرغامی در ادامه تصریح کرد: این رویکرد توسط رهبر معظم انقلاب به معنای داشتن بصیرت است و ایشان در تمامی طول این سالها بصیرت واقعی را نشان دادند.
وی اضافه کرد: در فتنه فقط باید به امام و رهبر جامعه نگاه کرد.
رئیس سابق سازمان صدا و سیما، به عملکرد برخی خواص در دوران فتنه اشاره کرد و گفت: برخی از آنها وقتی زمان جلوتر رفت فاصله گرفتند و با آنکه سختشان بود هم از آن باطل جدا شدند.ضرغامی تصریح کرد: فتنه خاصیت خطرناکی دارد چرا که آنهایی که گرفتار میشوند وقتی میخواهند برگردند به راحتی نمیتوانند.
وی در ادامه گفت: در آن دوران بارها با آقای ناطق نوری صحبت کردم. بعد از حوادث گفتوگویی با ایشان داشتم و نگران بودم که مراسم ایشان را برخی به هم بزنند ولی میگفتم که نگران نباشند و به احیاها بروند؛ به وی گفتم رسانه ملی افتخارش این است که جریانهای نظام همانند وی حرف بزنند؛ اما چند سال طول کشید تا وی یک مقدار روشنتر شد.
رئیس سابق رسانه ملی خاطرنشان کرد: آقای ناطق ۲۵ بهمن توانست بیاید و راجع به فتنه و علیه آن حرف بزند. فتنه ۲۴ خرداد شروع شد اما تا ۲۵ بهمن طول کشید تا آقای ناطق نوری حرف زد.ضرغامی خاطرنشان کرد: بعد از آن دوران که در ۲۲ بهمن برخی طرح بر هم زدن راهپیمایی را داشتند و نتوانستند آن را انجام دهند این فضاحت و حقارت پیادهنظام دشمن برای خواصی همچون وی روشن شد.
ضرغامی اضافه کرد: در آن روزها به آقای ناطق نوری زنگ زدم و گفتم من میدانم شما از جاهایی ناراحت هستید اما به تعبیر من شاید آخرین فرصت برای شما است چرا که شما همراه نظام بودهاید و درس ولایت فقیه دادهاید و ما پیش از انقلاب پای منبرهای شما بودهایم.
وی ادامه داد: بعد از این ماجرا بود که آقای ناطق نوری مصاحبهای انجام داد و فتنه را محکوم و پس از آن نیز از من تشکر کرد.رئیس سابق سازمان صدا و سیما خاطر نشان کرد: این ویژگی فتنه است که حق و باطل را در هم میریزد و گردوغبار ایجاد میکند.
ضرغامی درباره عملکرد موسوی و کروبی نیز گفت: بین موسوی و کروبی هم تفاوت قائلم چرا که موسوی آگاهانهتر و کروبی نا آگاهانه در این راه قدم گذاشتند.
وی درباره خاتمی نیز گفت: با تمامی نقدی که به خاتمی وارد است اما وی گرفتار فتنه شد و اسیر دست موسوی گشت.
رئیس رسانه ملی یادآور شد: در آن دوران خاتمی نامزد انتخابات شد اما بعد از چند روز که موسوی نامزد انتخابات شد با ناراحتی و بسیار سرد استعفاء داد و کنارهگیری کرد؛ موسوی خاتمی را هم بازی داد و خاتمی نتوانست از این فتنه بیرون آید.ضرغامی تصریح کرد: من در دوران ریاست در سازمان صدا و سیما و در یک سالی که با خاتمی کار کردم هیچ مشکلی با وی نداشتم و حتی در پایان دوران ریاست جمهوریاش از وی تقدیر به عمل آمد؛ چرا که اعتقاد داشتم باید سرمایههای نظام حفظ شوند.
رئیس رسانه ملی درباره دیدار خصوصیاش با کروبی نیز گفت: به کروبی در آن دوران گفتم این خسارتها که وارد میکنید دنبالهروی موسوی است و وی به طور ناآگاهانهای اعتقاد داشت که تقلب شده است.
رئیس سابق رسانه ملی تصریح کرد: من از دوران ریاست مجلس کروبی با وی آشنایی داشتم و کروبی حتی نسبت به اعضای حزب مشارکت در مجلس موضع میگرفت و حتی از رسانه ملی بسیار حمایت میکرد اما دیدیم که در زمینه انتخابات دنبالهروی موسوی شد.وی در ادامه تصریح کرد: امروز بطلان فتنه برای همه روشن شده است و هر کس عقل داشته باشد آن را متوجه خواهد شد.
ضرغامی تصریح کرد: حال برخی افراد که وابسته و فعال فتنه بودهاند بدون اینکه عذرخواهی داشته باشند مدعی هستند که باید در کشور مدیریت کلان بگیرند که حتماً این رفتارشان درست نیست چرا که اگر انصاف داشته باشند نباید خود را در معرض این مسئولیتها قرار دهند.
رئیس سابق رسانه ملی با بیان اینکه وقتی دورهای به پایان میرسد بسیاری جریانها روشن میشود، گفت: پس از گذشت سالها از فتنه ماجرا کاملاً روشن شده است و همه میفهمند که چه فتنهای رخ داد.ضرغامی به گفتوگوی خود با موسوی هم در آن دوران اشاره کرد و گفت: موسوی در آن زمان تقاضای حضور در رسانه ملی و خواندن بیانیه را داشت اما من به او گفتم که بیاید و در حضور دو نفر به گفتوگو بپردازد؛ حتی فرد مورد نظر را نیز معرفی کردیم و گفتیم در خصوص صحبتهایی که داریم با آقای حداد عادل گفتوگو کنیم اما موسوی قبول نکرد.
ضرغامی تصریح کرد: موسوی تنها خواستار این بود که به صدا و سیما آمده و اعلامیه بخواند در صورتی که این کار قابل انجام نبود و ما خواستار گفتوگو در رسانه ملی بودیم که نیامدند؛ آنجا که باید پرتوافکنی شود فرار میکنند.
رئیس سابق رسانه ملی گفت: در تاریکیها هرجا بصیرت و آگاهی میآید فتنه کنار میرود و امیدواریم جلسات این چنینی برای روشن شدن فتنه در دانشگاهها برگزار شود و حتی همه افرادی که فکر میکنند نگاه متفاوتی دارند بیایند و حرفها را بشنوند.ضرغامی در ادامه خاطرنشان کرد: در فتنه برگشتن سخت است و اگر دیدیم بعضیها خوب حرف نزدند، سکوت کردند و یا با اصرار ما آمده و یک جمله گفتند در فتنه گرفتار شده بودند و باید خودشان را تقویت کنند.
منبع : فارس