شنبه , ۳ آذر ۱۴۰۳
آخرین مقالات :
خانه » شعارها و برنامه‌های دکتر احمدی نژاد

شعارها و برنامه‌های دکتر احمدی نژاد

images

جایگاه انسان در دیدگاه اسلام

…باور من این است که خدای بزرگ همه این جهان را برای انسان آفریده است. انسان ارزشمندترین موجود عالم است و اگر انسان نبود، همه خلقت عالم بی¬معنا و مفهوم بود. باید انسان باشد تا از زیباییهای جهان بهره ببرد، قدرتها و توانمندیهای آن را کشف کند و در خدمت خود بگیرد و خدای متعال همه این جهان را مسخّر انسان قرارداد؛ یعنی استعداد تسلط انسان بر جهان را در نهاد او قرار داد؛ ظرفیتهای فکری، اندیشه و خلاقیت و ابتکار را در دورن انسان قرارداد. حس کنجکاوی، علاقه به تحقیق و پژوهش در درون انسان باعث شده که انسان تشنه کشف حقایق بشود و در زمینه¬های گوناگون علمی برای تسلط بر طبیعت و کشف حقایق تلاش کند.

باور من این است که همه این آفرینش زمانی معنا پیدا می¬کند که موجودی فهیم، جستجوگر، پراستعداد و کمال¬جو مثل بشر در آن زندگی کنند، والا همه این استعدادها از آب، زمین، جنگل و زیباییها مفهومی نداشت.

از دید ما انسان مرکز کانون آفرینش است و هر چه هست برای اوست، اما خدا که همه جهان را در خدمت انسان قرار داده است، برای انسان هم مأموریتی معین کرده است. این طور نیست که خدا انسان را خلق کرده باشد و بدون مأموریت و مسئولیت رها کرده باشد. خدا برای انسان مأموریتهای مهمی قرار داده است. یکی از مهم¬ترین مأموریتها تلاش انسان برای شناخت استعدادها و شکوفایی و بالندگی آنهاست؛ تلاش برای کمال و نیل به کمال انسانی برای خود و جامعه؛ تلاش برای آبادانی زمین؛ تلاش برای برپایی عدالت؛ تلاش برای برپایی صلح و دوستی؛تلاش برای برپایی یک زندگی سعادتمند به نفع همه انسانها و بشریت و تلاش برای سازمان دادن یک حرکت رو به کمال که زندگی جاوید و ابدی انسان را

می¬سازد.

خدای بزرگ انسان را در انجام این مأموریت تنها نگذاشت. از یک طرف استعدادها و توانمندیهای لازم را در نهاد او قرار داد، از سوی دیگر پیامبران و انسانهای صالح را برای راهنمایی انسان فرستاد؛ به علاوه در نهاد انسان عقل را قرار داد که معیار تشخیص و سنجش است. راهنمایی پیامبران با کمک عقل، راه درست را در مقابل انسان قرار می¬دهد.

خدای متعال انسان را به عنوان جانشین خود در زمین قرارداد تا انسان با کمک عقل، راهنمایی پیامبران و تلاش و کوشش، صفات و اسماءالهی را در زمین متجلی کند؛ علم، حکمت، زیبایی، قدرت و همه استعدادهای الهی را شکوفا سازد. و خدا از انسان خواست که کرامت انسانهای دیگر را محترم شمارد.

خداوند انسان را مکرم و با کرامت آفریده است. از دید ما انسان محترم است؛ سیاه، سفید، سرخ یا زرد، آسیایی، افریقایی، اروپایی یا امریکایی.

خدای متعال در درون انسانها انگیزه حق طلبی، خداطلبی و کمال جویی را هم قرار داد.

درست به همین دلیل است که انسانها علم، حقیقت، زیبایی، عدالت، همزیستی برادرانه و دوستانه، محبت و عشق و صداقت و پاکی را دوست دارند. آیا کسی هست که از بی عدالتی و ظلم در مورد خودش راضی و خشنود باشد؟ آیا کسی هست که از محبت، مهرورزی و صداقت و پاکی نسبت به خود ناراحت شود؟ بعید می¬دانم چنین انسانی وجود داشته باشد، چرا که همه از بی¬عدالتی و ظلم گریزان¬اند و از محبت، عشق، صداقت و پاکی استقبال

می¬کنند.

انسان موجودی کمال جو، حقیقت طلب و عدالت خواه است و جامعه بشری به دنبال پاکی و صداقت است و البته از این پاکی، صداقت و کمال جویی بهره¬مند می¬شود. صلح و امنیت پایدار جز برپایه عدالت، صداقت و پاکی برقرار نمی¬شود و همه انسانها از ظلم، تبعیض، جهل و فقر که کرامت، شخصیت و کمال آنها را به خطر می¬اندازد، ناراحت می¬شوند. آیا کسی حق دارد اجازه دهد که تحقیر شود، حقوق او پایمال شود، امنیت او به خطر افتد؟ آیا کسی اجازه دارد از سرزمین، خانه و شهر خود دفاع نکند؟ آیا کسی اجازه دارد به دیگران اجازه دهد که مانع از پیشرفت، علم آموزی و تکامل او بشوند؟ هرگز. اینها حقوق بشریت و حق انسانهاست.

دوستان من! برپایی عدالت هم حق بشر و هم آرمان بشر است. کرامت انسانها حق آنهاست و حفظ و دفاع از کرامت بشری، دفاع از حقیقت و انسانیت است…»

[سخنرانی در دیدار با پژوهشگران سیاسی و اصحاب رسانه (نیویورک ) – سه شنبه ۳ مهر ۱۳۸۶]

 

سیاست خارجی و مسائل بین المللی
…  علت مشکلات امروز بشر این دو عامل است؛ عامل اول، دور شدن از اخلاق و تعلیمات انبیا و عامل دوم سازوکارهای یکجانبه و تبعیض¬آلود حاکم بر جهان. راهکار معلوم است. همه باید به تعلیمات انبیا برگردیم. انبیا برای کمک به انسان و حمایت و دفاع از شخصیت، کرامت و حقوق انسانها و ملتها و نیز برای برپایی عدالت، پاکی، صداقت، دوستی، محبت و عشق¬ورزی بین انسانها آمده¬اند تا انسانها همدیگر را دوست داشته باشند، صمیمی باشند و دلهایشان را از کینه و دشمنی خالی بکنند. انبیا آمدند تا در همین زمین برای انسان یک زندگی سعادتمند برپا بکنند. همه انبیای الهی در یک مسیرند و در پیام توحید و برادری و عدالت مشترک¬اند. برای نجات انسانها و کمک به آنها فداکاری ¬کردند و راه حل دوم این است که این سازمانها و مناسبات حاکم بر جهان برچیده بشود و سازوکار مبتنی بر عدالت و حقوق برابر ملتها جای آن را بگیرد. تا زمانی که شورای امنیت در خدمت منافع دو سه قدرت بزرگ است، جامعه بشری روی صلح، امنیت و عدالت را نخواهد دید. این یک مسئولیت همگانی است. هرکس با هر اندیشه، دین، رنگ و هر جغرافیا که به انسان، عدالت، پاکی، عشق و برادری بیندیشد، باید برای تغییر شرایط جهان به نفع انسانها تلاش بکند و من فکر می¬کنم که اصحاب رسانه به عنوان زبان دل مردم و بیانگر ریشه مشکلات جامعه بشری مأموریت و مسئولیت مضاعفی دارند.

[مصاحبه با خبرنگاران خارجی (سنگال) – پنج شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۸۶]

 

فرهنگ و رسانه ها

…تجلیل از کتاب بسیار ارزشمند است. تجلیل از نویسندگان کتاب بسیار ارزشمند است. وظیفه اى است که ما باید مستمر آن را انجام بدهیم. اما در کنار آن باید فضا را باز کنیم، حمایتها، هدایتها، کمکها، موانع را برداریم، ترویج بکنیم، چه بسا اندیشه هاى بلندى که به صورت کتاب هم درمى آید، اما در حوزه نشر و رسیدن به دست مردم موانع است. امروز کتابهاى بسیار خوبى داریم که دانشمندان ما سلامت و عمر خود را صرف آن کرده اند، اما با سه، پنج، ده هزار تیراژ منتشر مى شود؛ در صورتى که شایستگى آن را دارد که در صدهاهزار نسخه چاپ بشود و در اختیار نیازمندان قرار بگیرد.

ترویج کتابخوانى و تبلیغ کتاب. چقدر خوب است که ما هر روز جشن رونمایى کتاب داشته باشیم. چقدر خوب است که معرفى و نقد کتاب در برنامه روزانه فرهنگى کشور قرار بگیرد. در هر شهر و محله اى اندیشمندان کتاب خود را ارائه بدهند، دیگران نقد و بحث بکنند، گفتگو بکنند و کامل بکنند. کتاب در زندگى عمومى مردم موضوعیت و نقش بیشترى را پیدابکند…

[سخنرانى در مراسم بیست و سومین دوره معرفى کتاب سال – دوشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۸۴]

 

مبارزه با فساد،انحصار و رانتخواری

… نباید عده خاصی بر منابع کشور چنبره بزنند و ببرند. به محض اینکه می خواهی دست آنها را قطع کنی سر و صدا ها بلند می شود، می گویند احمدی نژاد اقتصاد نمی داند. بله، اگر معنایش این است که من اقتصاد ندانم از خدا می خواهم که هیچ وقت آن اقتصاد را ندانم. اقتصادی که چنبره بزند، منابع مردم را ببرد، بلوکه کند، عده خاصی ببرند و اکثریتی محروم [بمانند.] مسلم است که ما جلوی این را می گیریم و داریم می گیریم.

البته مقاومت خیلی زیاد است. آنهایی که در این چرخه منافعی دارند، مقاومت می کنند، حرف می زنند، کارشکنی می کنند و نمی گذارند، ولی ان شاءالله به حول و قوه الهی و با حمایت مردم این مقاومتها در هم خواهد شکست. بخش مهمی از آن درهم شکسته و ان شاء الله ما بقی آن هم درهم خواهد شکست. بعضیها خیال می کند که اگر مقاومت کنند، سرو صدا کنند، این طرف و آن طرف، بالاخره دولت خسته می شود و یادش می رود. بدانند که ما یادمان نمی رود، خسته هم نمی شویم و هر روز با نشاط تر پای این کار هستیم. مبارزه با فساد با تمام توان ادامه دارد. بسیاری از دستها قطع شده و بسیاری هم از این به بعد قطع خواهد شد. فرمولها اصلاح می شود، چرخش کارها اصلاح می شود، اما هنوز بعضی جاها هست که البته به زودی سازوکاری اعلام خواهد شد که مردم بتوانند مستقیماً خبر لحظه ای بدهند که عوامل ما بروند برخورد کنند و در محل با فساد درگیر بشوند.

برخورد با فساد زمینه ساز رشد سالم اقتصادی است. مردم ما مردم خوب و سالمی اند. تاجرها، صنعتگران و کشاورزان ما دوست دارند که در محیطی سالم کار کنند و جالب است بدانید در همین مدت یازده ماهه این دولت که برخورد با فساد جدی است، رشد سرمایه گذاری بالا رفته و افزایش سرمایه گذاری داریم. چه سرمایه گذاری داخلی و چه سرمایه گذاریهای خارجی و چقدر متقاضی از داخل و خارج؛ مراجعه برای گرفتن موافقت اصولی و کار فراوان؛ چون مردم دوست دارند در محیط سالم و آرام کار کنند. نه اینکه پشت هر میزی که می رود، به او بگویند آقا پشت میز کشو را باز کن، اینکه نمی شود. سالم باشد تا مردم بروند و راحت کارشان را انجام بدهند…

[مصاحبه در خصوص عملکرد ۴۵ روزه دولت – دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۸۵]

 

علم، آموزش و تحقیقات

«… یک کار دیگری که در بودجه انجام دادیم، تمرکز آن یک درصد و دو درصد پژوهش است. بنده به عنوان رئیس این دولت دارم ضعفها و اشکالات دولت را بیان می¬کنم و راه چاره¬اش را هم می¬گویم.

تنها دولتی است که دارد از خودش انتقاد می¬کند. ما بررسی کردیم و دیدیم این رقمی که تحت عنوان ردیف پژوهش در بودجه می¬گذاریم بیش از ۵۵ درصدش هزینه جاری یعنی حقوق و دستمزد افرادی می¬شود که در کار پژوهش نیستند. ما آمدیم امسال اینها را متمرکز کردیم و گفتیم زیر نظر معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بیایید و هر دستگاهی پروژه بیاورد و پول بگیرد. پروژه کاربردی بیاورد و پول بگیرد. اگر می¬خواهیم بودجه جاری بدهیم، چرا اسمش را پژوهش بگذاریم؟ که بعد ما می¬بینیم مجموعه بودجه پژوهش در کشور نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان است، اما در عمل اتفاق جدیدی نمی¬افتد. خوب این یعنی شفاف سازی؟ الان گفتیم به خود دستگاهها بدهند، اشکال ندارد، این کار دولت راحت

می¬شود. کار رئیس جمهور راحت می¬شود. یک سال اقلاً دولت ببیند این پول بودجه پژوهشی کجا دارد خرج می¬شود. در کدام پروژه؟ من خودم این کاره هستم. همه شما، اکثر شما این کاره هستید. ما داریم از خود دولت می¬زنیم نه اینکه به دولت اضافه کنیم، داریم از دولت می¬زنیم، برای اینکه مسائل اصلاح بشود.»

[سخنرانی در مجلس برای دفاع از لایحه بودجه سال ۱۳۸۷ – جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۸۶]

 

سیاست و اجتماع

الان این باور به طور عینی و ملموس و روزانه در مقابل من است که ما برای رسیدن به هر آرمان و هدفی به شدت نیازمند جوانان هستیم.

ما برای تحقق آرمانها و فتح قله ها نیازمند اندیشه خلاق جوانان، بازوهای پرتوان و همتهای بلند و گامهای استوار و دلهای ایمانی و شجاعت بی¬نظیر جوانان عزیزمان هستیم.

من خودم کسی هستم که جوانیم را در حوادث بزرگ گذراندم و تاحدودی حضور داشتم. وقتی یاد خاطرات می¬افتم، مرور می¬کنم و موانع و نیازهای امروز را در مقابلم ترسیم می¬کنم، بیش از گذشته این باور در من تقویت می¬شود که ما هر کاری بخواهیم بکنیم نیازمند جوانان هستیم. این اندیشه باطل و غلط مربوط به ما نیست که بالابودن سهم جوانان را مزاحم توسعه می¬داند. می¬گوییم چرا این طوری فکر می¬کنی؟ می¬گوید برای اینکه جوانان در دوره کودکی و جوانی مصرف کننده¬اند، هنوز مولد نشده¬اند. همه را از نگاه نظام سرمایه داری و سرمایه سالاری یک عنصر و کارگری که باید جیب او را پر بکند، می¬بیند.در صورتی که زندگی انسان و جامعه بشری ابعاد و نیازهای گوناگون دارد.

امروز ما در کشورمان برای حرکت و رسیدن به آن اهداف بلندمان موانع داریم. من هر چه فکر می¬کنم می¬بینم تنها نیرویی که می¬تواند این موانع را از پیش پا بردارد، جز جوانان کس دیگری نیست. و نیازهای فراوانی داریم، می¬بینم جز جوانان کسی نیست که بتواند سریع تصمیم عالمانه بگیرد و شجاعانه پای آن بایستد و تصمیم خودش را در همه بخشها عملی کند

[سخنرانی در مراسم تجلیل از جوانان برتر کشور – جمعه ۲ فروردین ۱۳۸۷]

حامیان دکتر محمود احمدی نژاد

احزاب و گروه های سیاسی:

حزب موتلفه اسلامی

جبهه پیروان خط امام و رهبری

جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی

جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی

اکثریت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

شخصیت ها:

حجت الاسلام آقا تهرانی: نماینده مجلس

آیت الله مهدوی کنی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز

آیت الله مقتدایی، نایب رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

آیت الله یزدی، رییس پیشین قوه قضاییه

حجت الاسلام حمید رسایی: نماینده مجلس

حجت‌الاسلام والمسلمین جعفر شجونی: عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز

سرکار خانم اعظم عالیه، همسر شهید مطهری

مهدی کوچک زاده: نماینده مجلس

حسین شریعتمداری، سردبیر روزنامه کیهان

هونیکو مامامورا، مادر شهید محمد بابایی

مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران

حسین رضازاده، قهرمان وزنه برداری جهان