سایت تلویزیونی بی بی سی فارسی در یادداشتی درباره فضای سیاسی ایران ادعای جدیدی را مطرح کرد.
این رسانه با ادعای اینکه اصلاح طلبان(فتنه گران) از صحنه سیاسی ایران اخراج شده و به اپوزیسیون خارجی پیوسته اند، افزود: منتقدان حاکمیت در ساختار سیاسی قدرت جمهوری اسلامی در ساخت قدرت نیز وضع جدیدی یافته اند.
بی بی سی سپس به تعریف و بیان مواضع علی مطهری از جمله نامه خبرساز وی به آیت الله جنتی پرداخت و نوشت: علی مطهری، نماینده مجلس شورای اسلامی و کنشگر همسو با محافظهکاران (اصولگرایان) ازجمله شخصیتهای سیاسی اردوگاه مقابل سبزها بود که پس از انتخابات ۸۸ و متعاقب رویدادهای پس از آن، رویکردی متفاوت اتخاذ کرد.
علی مطهری در دوران پس از فتنه، مواضع خبرسازی را در حمایت از کسانی که متهم به فتنه گری یا همراهی با فتنه بوده اند، اتخاذ کرده است
رسانه دولتی انگلیس در ادامه از اصلاح طلبان جدید پرده برداری و نماد آن را علی مطهری معرفی کرد: اگر اصلاحطلبی با قرائت دوم خردادی پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸، با مشکلات متعدد درگیر، و با موانع و مصائب جدی مواجه شده، به نظر میرسد بتوان از اصلاحطلبی جدیدی سخن گفت که نماینده بارز آن، علی مطهری است.
بی بی سی با کنایه به اصلاح طلبان معتدل و معتقد به نظام، تلویحا به آنان توصیه می کند که از مطهری سرمشق بگیرند: در هنگامهای که برخی منتسبان به اصلاحطلبی در مجلس یا در حاشیه قدرت، سکوت پیشه کرده و ره عافیت میجویند؛ در زمانهای که حتی برخی هم حزبیهای دیروز مهدی کروبی، حاضر نیستند یادی از وی کنند و از وضع غیرقانونی تحمیل شده به دبیرکل اعتماد ملی انتقاد کنند؛ و در روزهایی که برخی مدعیان اصلاحطلبی به فکر شرکت در انتخابات و «گرم کردن انتخابات ۹۲» هستند، و نه بهیاد میرحسین موسوی و دیگر زندانیان سبز؛ این مطهری است که از حقوق قانونی موسوی و کروبی دفاع میکند. او اصولگرایانه، اصلاحطلبی میکند و وضع موجود را از زاویه یک معتقد به نظام و همراه حاکمیت، نقد مینماید.
تحلیل بی بی سی از مواضع علی مطهری در شرایطی است که خود وی اعتقاد دارد، مواضعش به سود کشور و ناشی از بصیرت است؛ در واقع مطهری تلاش دارد از خود چهره ای متفاوت به نماش بگذارد.
در نتیجه این دیدگاه است که او هر چند هفته یک بار سخنان خبرسازی در حمایت از آنچه ‘حقوق منتقدان’ می خواند، مطرح می کند.
او اخیرا در نامه ای به دبیر شورای نگهبان، حتی با رد صلاحیت متهمان و سران فتنه ۸۸ هم مخالفت کرده بود.