جمعه , ۲ آذر ۱۴۰۳
آخرین مقالات :
خانه » داستان انتخاب دهم » روز شمار فتنه۲۹تیر

روز شمار فتنه۲۹تیر

* دانشگاه تهران یک روز تاریخی دیگر را برای همیشه به نام خود ثبت کرد و آن هم برپایی عظیم ترین نماز جمعه تاریخ جمهوری اسلامی، به امامت رهبر معظم انقلاب بود. ایشان در خطبه های نماز جمعه با طرح مسایل مختلفی از جمله حوادث بعد انتخابات، تاکید بر رسیدگی قانونی به اعتراض معترضین توسط شورای نگهبان، نقاط قوت و ضعف مناظرات تلوزیونی قبل انتخابات، اشتباه در نام بردن افراد در مناظره ها، تفاوت نظرهای بین مسئولین ارشد نظام، نزدیکی نظر رییس جمهور نسبت به هاشمی رفسنجانی به ایشان، عدم امکان وقوع انقلاب مخملی در جمهوری اسلامی، تاکید بر رقابت دورن نظام هر ۴ نامزد انتخابات، باج ندادن به قانون شکنان، ضرورت پرهیز از اردو کشی های خیابانی، رسوایی سران جنایتکار امریکا و انگلیس در جهان  و … به طور مفصل با مردم صحبت کردند.

* پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری: رهبر معظم انقلاب در قسمتی از بیانات خود در جمع میلیونی نمازگزاران تهرانی با تاکید فراوان بر جداسازی معاندین، اغتشاش گران و قانون شکنان از صف معترضان به نتیجه انتخابات فرمودند: «این چهار نفرى که وارد عرصه‏ى این انتخابات جدى شدند، همه‏شان جزو عناصر نظام و متعلق به نظام بودند و هستند. یکى از اینها رئیس جمهور کشور ماست … یکى از آنها نخست‏وزیرِ هشت سال در دوران ریاست جمهورى خود بنده است. یکى از آنها فرمانده‏ى سپاه در سالهاى متمادى و یکى از فرماندهان اصلى دوران دفاع مقدس بوده است. یکى از آنها دو دوره رئیس قوه‏ى مقننه‏ى کشور بوده است؛ رئیس مجلس شوراى اسلامى بوده است. اینها عناصر نظامند؛ اینها همه‏شان متعلق به نظامند. البته اختلاف‏نظر دارند، اختلاف برنامه دارند، در جهت گیرى‏هاى گوناگون سیاسى با هم تفاوتهاى متعددى دارند؛ اما همه‏شان مال نظامند؛ چهار نفر از عناصر نظامند» ایشان در ادامه بر باز بودن راه های قانونی و اقدامات مسالمت آمیز تاکید کردند: «من از همه‏ى این دوستان، این برادران، میخواهم بنا را بر برادرى بگذارید، بنا را بر تفاهم بگذارید، قانون را رعایت کنید. راه قانون باز است. راه محبت و صفا باز است» و در ادامه اظهار داشتند: «چنانچه کسی راهی غیر از مسیری را که قانون مشخص نموده است انتخاب کند، اظهارات صریح تری خطاب به مردم در آینده خواهند داشت.»

ایشان مجاری قانونی را تنها مسیر رسیدگی به شبهات مطرح شده خواندند و تأکید کردند: «بنده زیر بارِ بدعتهای غیرقانونی نمی روم چرا که در هر انتخاباتی طبعا برخی برنده نیستند و اگر امروز چارچوبهای قانونی شکسته شود در آینده نیز هیچ انتخاباتی مورد اعتماد نخواهد بود و مصونیت نخواهد داشت.» حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: «اگر قرار باشد بعد از هر انتخابات، آنهایی که رأی نیاورده اند اردوکشی خیابانی کنند و در مقابل این حرکت، کسانی هم که رأی آورده اند طرفدارانشان را به خیابانها بکشانند پس اصلا چرا انتخابات برگزار می شود؟ ضمن آنکه مردم چه گناهی کرده اند که باید به علت این کارهای ما، از کسب و کار و زندگی خود باز بمانند.» ایشان با اشاره به اینکه تجمعات خیابانی بهترین پوشش برای تروریستهای نفوذی و ضربه های تروریستی است افزودند: «اگر در این تجمعات اقدام تروریستی انجام شود مسئولیت آن باکیست؟ مسئولیت همین افرادی که از مردم عادی و بسیج در روزهای گذشته جان باخته اند با کیست و چه کسی جواب آنها را می دهد؟»  ایشان افزودند: «برخی ها بدانند که با حرکات خیابانی نمی توان اهرم فشار بر ضد نظام بوجود آورد و مسئولان را وادار کرد تحت عنوان مصلحت زیر بار خواسته های آنها بروند چرا که تن دادن به مطالبات غیر قانونی زیر فشار، شروع نوعی دیکتاتوری است.» رهبر انقلاب اسلامی با انتقاد شدید از برخی وقایع روی داده در کوی دانشگاه تهران خاطر نشان کردند: «اینکه بروند در کوی دانشگاه و جوان دانشجوی مؤمن و حزب اللهی را آنهم با شعار رهبری مورد تهاجم قرار دهند دل انسان را واقعا خون می کند.» حضرت آیت الله خامنه ای، با اشاره به کامل بودن قانون رسیدگی به شکایات انتخاباتی افزودند: «قانون همانطور که به نامزدها حق نظارت و شکایت داده، راه رسیدگی به شکایات را هم مشخص کرده است و همه کارها باید براساس روال درست قانونی انجام شود.» ایشان تاکید کردند: «این خط را از پیش از انتخابات هم شروع کردند؛ از دو سه ماه پیش از این. من اول فروردین در مشهد گفتم هى دارند دائماً به گوش‌ها می خوانند، تکرار می کنند که بناست در انتخابات تقلب بشود. می خواستند زمینه را آماده کنند. من آن وقت به دوستان خوبمان در داخل کشور تذکر دادم و گفتم این حرفى را که دشمن می خواهد به ذهن مردم رسوخ بدهد، نگویید … جمهورى اسلامى اهل خیانت در آراء مردم نیست. ساز و کارهاى قانونى انتخابات در کشور ما اجازه‏ى تقلب نمی دهد … اگر نخبگان سیاسى بخواهند قانون را زیر پا بگذارند مسئول خونها و خشونتها و هرج و مرج‏ها، آنهایند. من به همه‏ى این آقایان، این دوستان قدیمى، این برادران توصیه می کنم بر خودتان مسلط باشید؛ سعه‏ى صدر داشته باشید؛ دستهاى دشمن را ببینید … من به این برادران عرض می کنم، به مسئولیت پیش خداى متعال فکر کنید: پیش خدا مسئولید، از شما سؤال خواهد شد. آخرین وصایاى امام را به یاد بیاورید؛ قانون، فصل‏الخطاب است؛ قانون را فصل‏الخطاب بدانید.»

* سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان در تصاویری که از شکبه تلوزیونی المنار لبنان پخش شد، گفت: “به گروه ۱۴ مارس توصیه می کنم که موضوع انتخابات ایران را رها کند.”

وی در ادامه تاکید کرد: “به برکت وجود ولایت فقیه و حضور رهبری و آگاهی مسئولان و اخلاص عمیق ملت ایران این مشکل برطرف خواهد شد … من به شما تاکید می کنم و اطمینان خاطر می دهم که ایران این مرحله دشوار را ان شاالله به سادگی از سر خواهد گذراند و همه کسانی که تحلیل می کنند و نظر می دهند و به این آشوب ها دل می بندند، من به آنها اعلام می کنم که امید آنان وهم و خیال و سرابی بیش نیست.”

* ستاد انتخابات کشور با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد بیش از ۴۰ هزار نماینده میرحسین موسوی بر روند اجرایی انتخابات نظارت داشته‌اند که این بیشترین تعداد ناظر یک کاندیدا در طول ۳۰ سال انتخابات گذشته می‌باشد. بر این اساس به نمایندگی از احمدی‌نژاد ۵ هزار و ۲۴۰ نفر،‌کروبی هزار و ۵۳۰ نفر و رضایی ۷۰۴ نفر بر سر صندوق‌های اخذ رای حاضر و ناظر عملکرد مجریان انتخابات بودند.

*سایت اخبار روز وابسته به گروهک فدائیان خلق نوشت: « شکی نیست که نه آقای موسوی و نه آقای کروبی کاندیدای ایده آل برای ایجاد تغییرات بنیادی نیستند اما شرایط سیاسی فعلی و جنبش برآمده از آن، می طلبد با پرهیز از حداکثرخواهی، همدلی و همراهی داشته باشیم. اگر جنبش بتواند انتخاباتی با حضور ناظران خارجی را به کرسی بنشاند آن وقت گام اساسی برای تغییرات جدی ساختار حاکمیت برداشته شده است.»

ثانیه نیوز: «در روزهای اخیر چند رییس واحدهای مختلف دانشگاه آزاد تذکر دریافت و یا بازداشت شده‏اند که آخرین مورد آن بازداشت “مرتضی.م” رئیس دانشگاه آزاد قزوین بود که دانشجویان را برای تعطیلی دانشگاه و حضور در اغتشاشات تحریک می‏کرد. همچنین روز چهارشنبه دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات برای دامن زدن به اغتشاشات خیابانی، یک دستگاه اتوبوس افراد مشکی‌پوش را برای ایجاد آشوب از این دانشگاه روانه میدان ونک کرد. حدود ۵۰ نفر روز چهارشنبه از سوی مسئولان دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات از طریق یک دستگاه اتوبوس عازم میدان ونک تهران شدند تا آشوب‌گران را در ایجاد اخلال در امنیت عمومی همراهی کنند. این افراد در ابتدا قرار بود به سمت میدان ولی‌عصر(عج) حرکت کنند که پس از لغو شدن تجمع حامیان موسوی در این میدان به سمت میدان ونک حرکت کردند. همچنین روز چهارشنبه نیز حدود ۴۰۰ نفر با تحصن در مقابل دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات علیه رئیس جمهور منتخب مردم شعار دادند. ریاست واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد را عبدا… جاسبی، شخصا در اختیار دارد. از سوی دیگر در روزهای گذشته اخباری منتشر شده که تعدادی از دستگیر شدگان اغتشاشات، برخی دانشجویان دانشگاه آزاد هستند که دارای مشکلات درسی و مالی برای ادامه تحصیل بوده‏اند. از طرف دیگر مهدی هاشمی فرزند آقاب هاشمی رفسنجانی ریاست دفتر هیات امنای دانشگاه آزاد را در دست دارد. مهدی در کنار مصطفی تاج‏زاده، زیدآبادی و.. یکی از سر شاخه‏های اصلی تجمعات و اغتشاشات اخیر است.»

* پارلمان نیوز به نقل از کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان نوشت: “نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری برای حضور در جلسه آتی شورای نگهبان دعوت می‌شوند.”

* روزنامه امریکایی وال‌استریت ژورنال با ارائه پیشنهادهایی به اوباما از وی خواست تا از موج بوجود آمده در ایران نهایت استفاده را ببرد. این روزنامه خطاب به رئیس‌جمهور امریکا نوشت: «اوباما باید مانند دخالت امریکا در اغتشاشات سال ۲۰۰۸ تبت، انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۵ مصر و حمله روسیه به تاجیکستان، در خصوص مسائل ایران نیز دخالت کرده و از این موقعیت به‌دست آمده نهایت استفاده را بکند.»

* آیت الله خزعلی با انتشار اطلاعیه ای نسبت به مواضع فرزندش واکنش نشان داد و از وی اعلام برائت کرد. در بخشی از این اطلاعیه آمده است: «مدت مدیدی است پسرم مهدی خزعلی از راه مستقیم منحرف شده درست در خط مقابل قرار گرفته هر چه نصحیت می‌کنم و برای هدایتش متوسل به اولیای خدا می‌شوم اثر نمی‌کند. با بعضی از علمای بزرگ صحبت کردم، فرمودند دست نگه دار شاید به راه بیاید. دیگر کاسه صبرم لبریز شده، دیگر با او صحبت نمی‌کنم و حرف‌های نامناسب او را بر نمی‌تابم. ملت انقلابی عزیز همیشه در صحنه ما بدانند او از ما جدا هست و هر چه از من نقل کند، نپذیرند. با من ارتباطی ندارد ولی الان هم دعا می‌کنم خداوند به او توفیق دهد که از راه انحرافی که پیش گرفته است برگردد و گرنه خداوند مقتدر، اسلام و انقلاب و امام و رهبر و رئیس جمهور و مسلمین عزیز را از شر او مصون و محفوظ بفرماید.»

* باراک اوباما رییس جمهور آمریکا در گفتگو با سی بی اس گفت: “من قبلاً هم گفته ام عمیقاً نگران انتخابات ایران هستم.” وی تصریح کرد: “مخالفان رژیم ایران بدانند که جهان به آنها چشم دوخته است … تظاهرات کنندگان ایرانی فقط در پی عدالت هستند. آنچه که شما در ایران شاهد آن هستید آن است که صد ها هزار نفر از مردم این کشور که بر این باورند که صدایشان شنیده نمی‌شود و به طور مسالمت آمیز تظاهرات می‌کنند و در پی عدالت هستند و جهان شاهد آن است. ما از کسانی که در پی عدالت از یک راه مسالمت آمیز هستند پشتیبانی می‌کنیم و من می‌خواهم تکرار کنم که ما در کنار کسانی که متوجه راه حلی مسالمت آمیز برای این کشمکش خواهند بود، می‌ایستیم. ما معتقدیم که صدای مردم باید شنیده شود و این یک ارزش جهانی است که مردم و دولت آمریکا هوادار آن هستند.”

منبع: کتاب هشت ماه نبرد مقدس