شنبه , ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین مقالات :
خانه » داستان انتخاب دهم » روزشمار فتنه۳تیر

روزشمار فتنه۳تیر

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی تأکید کردند: “من در مسائل اخیر مربوط به انتخابات ریاست جمهوری، مُصّر به اجرای قانون بوده و خواهم بود و نظام اسلامی و مردم نیز به هیچ قیمتی زیر بار زور نخواهند رفت.” ایشان با تصریح بر اینکه نقطه مقابل قانون گرایی و انقیاد در مقابل قانون، دیکتاتوری است فرمودند: “در زمینه ی روحی همه ی ما یک میل به دیکتاتوری وجود دارد؛ این را باید سرکوب کنید. همین طور که عرض کردیم، این فیلِِ مست درون را با چکش قانون و دین و تعبد دائماً سر به راه نگه داریم. اگر خود ما علاج نکنیم، علاجش مشکل خواهد شد. اگر انقیاد به قانون نبود، روح دیکتاتوری یواش یواش بروز خواهد کرد. در جوامع، دیکتاتوری همین جور به وجود می آید.” ایشان افزودند: “قانون باید در تمام امور کشور فصل الخطاب باشد تا زندگی مردم و امور مردم روان شود.” معظم له بی قانونی را موجب پایمال شدن مصلح دانستند و تأکید کردند: “اصرار بر رعایت نکردن قانون موجب گره خوردن کارها خواهد شد بنابراین همه باید قانون را محترم بشمارند.” ایشان خاطر نشان کردند: “فرهنگ قانون گرایی همانند مسائل دیگر باید از نخبگان به بدنه ی جامعه سرریز شود زیرا اگر نخبگان جامعه قانون را رعایت نکنند نمی توان از مردم انتظار عمل به قانون داشت… اگر رعیت قانون شد، کارها روان می شود، اگر بی قانونی آمد وسط میدان – که هر کسی هم برای بی قانونی خودش بالاخره یک توجیهی دارد، یکی می گوید آقا این قانون حق من را ضایع کرد، این قانون نمی دانم چنین بود، این قانون چنان بود، اما این توجیه ها قابل قبول نیست – کارها مختل می شود.”

ایسنا: علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار نمایندگان مجلس هشتم با رهبر معظم انقلاب، با اشاره به مسائل اخیر کشور بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد: “مجلس معتقد است حل مسائل اخیر فقط از طریق قانون امکان پذیر است و نمایندگان مانع از رفتار غیر قانونی خواهند بود.” وی با تأکید بر اینکه هیج کس نباید به خود حق دهد که از قانون فراتر رود، خاطر نشان کرد: “مسائل اخیر انتخابات فقط با نظر شورای نگهبان پایان می پذیرد و آقایان اطراف این مناقشه باید درک کنند که قانون صرفاً برای روزهای راحتی نیست، بلکه قانون گرایی برای همه ی زمان هاست.”

رجانیوز: ((محسن رضایی انصراف خود از شکایت انتخاباتی اش به شورای نگهبان را به محدودیت زمانی و شرایط حساس کشور مربوط کرد، اما اعلام این دلیل برای انصراف از شکایت در حالی است که شورای نگهبان برابر مستندات ارائه شده از سوی وی و درخواست او برای باز شماری مجدد ۱۰ درصد صندوق ها در شش استان، عملاً این اقدام را تا حدودی انجام داده بود که به عنوان نمونه در استان کرمانشاه، اختلاف رأی اعلام شده با بررسی مجدد انگشت شمار است. انتظار می رفت رضایی در نامه ی خود شجاعانه به انطباق تقریباً کامل بازشماری تصادفی ۱۰ درصد صندوق ها با نتیجه ی اعلام شده از سوی وزارت کشور اشاره کرده و دلیل انصراف خود را نیز همین انطباق و سلامت انتخابات در جمهوری اسلامی بیان کند تا وزن بهانه جویی های آشوب گران حامی موسوی نیز مشخص شود.)

مهدی کروبی در نامه ای سرگشاده خطاب به رئیس سازمان صدا و سیما با انتقاد از عملکرد رسانه ی ملی نوشت: “جناب آقای ضرغامی! به خوبی می دانید که آنانی که امروز از دولت آقای احمدی نژاد حمایت می کنند، کسانی هستند که مروج اسلام تحجر و اسلام طالبانی هستند که نقطه ی مقابل تفکر حضرت امام قرار دارند.”

رادیو فردا از ناآرامی و درگیری های پراکنده در میدان بهارستان تهران خبر داد.

سردار علی فضلی فرمانده سپاه سیدالشهدای استان تهران در نشست خبری خود اعلام کرد: “برای خنثی کردن تلاش عقبه فتنه ای که در خانه های تیمی کشف شد و ارتباطی که از آنها با بیرون مرزها و صهیونیست ها عیان شد، قزیب به سیصد نفر از جان برکفان بسیجی به شدت زخمی شدند و هم اکنون در بیمارستان ها در حال مداوا هستند و هشت نفر از بسیجیان قهرمان نیز در این حادثه ی تلخ تاکنون به درجه ی رفیع شهادت نائل شدند.”

روزنامه ی اعتماد ملی: ((جلسه ی شورای سیاست گذاری روزنامه ی اعتماد ملی با حضور صاحب امتیاز آن برگزار شد و مهدی کروبی گفت: “هنگامی که انتخابات برگزار شد و چنان نتیجه ای بر آن رقم خورد، من همواره تأکید می کردم که ما به شورای نگهبان حرفی نخواهیم زد و به آن اعتراضی نداریم، بلکه ما نسبت به عملکرد قوه ی مجریه و وزارت کشور معترض هستیم.” وی در ادامه نیز گفت: “البته کسانی که به آقای احمدی نژاد هم رأی داده اند، متعلق به این نظام هستند ولی آنها در اقلیت حضور دارند و نمی توان نظر اقلیتی را به اکثریت تحمیل کرد.” وی در پایان تأکید کرد: “ما کارمان را در چارچوب نظام انجام می دهیم، البته حقمان تضییع شده است که باید پیگیری کنیم. ما در چارچوب خط جمهوری اسلامی مبتنی بر تفکر حضرت امام (ره) که معتقد بود میزان رأی ملت است حرکت می کنیم و به آن اعتقاد داریم.” کروبی در ادامه گفت: “من پیشنهادی برای آقای احمدی نژاد دارم. وزارت کشور اجازه ی برگزاری یک تجمع را به ما بدهد، بعد ما در یک نقطه ی تهران تجمع برگزار می کنیم، ایشان نیز همزمان در نقطه دیگر تجمعی برگزار کند. آن وقت ایشان ببیند که مردم از کدام یک استقبال می کنند. از انها یا اصلاح طلبان.”))

صادق محصولی وزیر کشور در حاشیه ی جلسه ی هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: “کسی که ادعا می کند قانون گراست و برای پیاده کردن قانون نامزد شده بود، باید پاسخ گوی خون های ریخته شده باشد و در موقع لازم نیز قوه ی قضائیه باید پیگیر این ماجرا باشد، چرا که نمی توان گفت من تجمع و راهپیمایی را تا نیمه ی آن قبول دارم و مسائل بعد از آن به من مربوط نیست.

زهرا رهنورد، میرحسین موسوی در گفتگو با قلم نیوز، با رد شایعات مربوط به دستگیری وی و ممانعت از حضورش در دانشگاه تهران، اظهار داشت: “کماکان به ایفای وظایف علمی و آموزشی خود در دانشگاه ادامه می دهم و تا کنون با ممانعتی در این خصوص مواجه نشده ام.”

کمیته ی اطلاع رسانی ستاد انتخابات کشور با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: “پیرو موافقت شورای محترم نگهبان با  بازشماری تعداد ده درصد از کل، در صندوق هایی که با حضور نمایندگان محسن رضایی بازشماری شده، هیچ گونه مغایرتی با نتایج شمارش آرا مشاهده نشده است.”

محسنی اژه ای، وزیر اطلاعات در جمع خبرنگاران گفت: “کسانی که در روزهای اخیر دستگیر شده اند، دو دسته اند. یک دسته کسانی هستند که فریب خورده اند و یا اعتراضاتی داشته اند و در تجمعات غیر قانونی حضور یافته اند که این افراد در روزهای بعد از دستگیری آزاد می شوند. اما کسانی که جزء گروه های ضد انقلاب و تروریستی بوده و با هدف و سازماندهی خاصی به داخل صفوف مردم رخنه کرده اند، شناسایی و دستگیر خواهند شد و برای صدور حکم مجازات به دستگاه قضایی معرفی می شوند.

ایلنا: مرتضی تمدن استاندار تهران، گفت: “بنا به اعتراف دستگیر شدگان افرادی که اقدام به آتش زدن مراکز عمومی و خیابان ها می کردند از ستاد یکی از کاندیداها مبالغی را دریافت می کردند.

پایگاه اطلاع رسانی مرکز تحقیقات پیشرفته ی ضد تروریسم بخش ها و ابعادی از پروژه ی کودتای مخملی را منتشر کرد. طبق این گزارش مرکز سابان وابسته اندیشکده ی آمریکایی بروکینگز طی گزارش مفصلی راهکارهای لازم برای کودتای مخملی در ایران و حمایت از مخالفان نظام را قبل از انتخابات طراحی کرده بود.

آیت الله منتظری با صدور بیانیه ای اعلام کرد: “توصیه من به ملت عزیز و بزرگوار ایران آن است که در کمال متانت و آرامش با آگاهی کامل خواسته های منطقی و بر حق خویش را پیگیری نمایند. به مسئولین و سردمداران حکومتی سفارش می کنم که با برخوردهای تند و غیر عقلایی بیش از این موجب بی اعتمادی ملت به آنان و جدایی مردم از نظام نگردند و با دست برداشتن از لجاجت و اظهارات و عقاید اشتباه و تنگ نظری بین خود و مردم تفرقه ایجاد نکنند و نسبت به اشتباهات انجام شده از مردم عذر خواهی نمایند.”

آیت الله محی الدین حائری شیرازی عضو مجلس خبرگان رهبری در نامه ای سرگشاده خطاب به رهبر معظم انقلاب ضمن قدردانی از خطبه های ایشان در نماز جمعه ی تهران نوشت: “شما اعانت خواهید شد؛ وعده خداوند حق است. اگر قرار است قانون اجرا شود، باید از بزرگان که قله ی اجتماع هستند، آغاز شود.”

جنبش مردمی حراست از آرای مستضعفین با صدور بیانیه ای رسماً اعلام موجودیت کرد. در این بیانیه آمده است: ((ما نگران رأی و نظر مستضعفین، صاحبان اصلی انقلاب، و مردمی هستیم که با عشق و شور تعالی نظام اسلامی و مبارزه با مفسدین و دخالت های خارجی و انگلیس و آمریکا پای صندوق های رأی آمده اند و هیچ تریبونی برای دفاع از خویش ندارند و رسانه های خارجی و رادیو فردا و بی . بی . سی از آنان حمایت نمی کند. ما احساس خطر می کنیم که با ایستادن مقابل قانون و ارائه ی بدعت های غیر قانونی، حق محرومان در هیاهوهای سیاسی گم شود و عده ای به سهم خواهی از نظام اسلامی دست بزنند و دیکتاتوری دموکرات ها، جمهوریت نظام اسلامی و مردمی بودن آن را هدف حمله ی خویش قرار دهد… انتظار ما از نهادهای مسئول و در رأس همه شورای نگهبان، حراست از رأی مستضعفین و عدم پذیرش بدعت های غیر قانونی و عقب نشینی مقابل غوغاسالاران و قانون گریزان و کسانی است که حاضر نیستند به رأی مردم، قواعد بازی و قانون احترام بگذارند… انتظار ما از رسانه های مستقل و رسانه های ملی بازتاب خواست مستضعفین بدون تریبون و رسانه ای است که صاحبان و به وجود آورندگان حماسه ی ملی ۲۲ خرداد هستند.))

پل وولفوویتز معاون وزیر جنگ در دولت بوش در گفتگو با سی . ان . ان گفت: “به نظر من لازم است که آمریکا با موسوی تماس مستقیم بگیرد. البته اگر او مایل به ارتباط نباشد، نباید ما اصرار کنیم اما در هر حال بهتر است او بداند که می تواند یک خط ارتباط مستقیم با ما داشته باشد.” وی با اشاره به اظهارات اوباما مبنی بر ضرورت پرهیز از دخالت مستقیم دولت آمریکا در ایران گفت: “من این نگرانی را می فهمم. ما نباید به گونه ای عمل کنیم که به مخالفان حکومت ایران انگ عوامل داخلی آمریکا بخورد. اما به نظر من مخالفان حکومت به طور کاملاً روشن نشان داده اند که خواهان حمایت و کمک جهان هستند.” وولفووریتز در پایان موسوی را ((مردی بسیار شجاع)) توصیف کرد.

الف: ((میر حسین موسوی دعوت صدا و سیما برای شرکت در مناظره ی تلویزیونی یا پاسخگویی به سؤالات خبرنگاران را رد کرد. موسوی ضمن رد مناظره ی تلویزیونی یا پاسخگویی به سئوالات خبرنگاران را رد کرد. موسوی ضمن رد درخواست مصاحبه یا برگزاری مناظره با مسئولان انتخابات در سیما جهت روشن شدن مسائل انتخابات و ادعاهای مطرح شده، از صدا و سیما خواسته وقتی اختصاصی بدون حضور خبرنگاران و کارشناسان به صورت زنده در اختیارش قرار دهند.))