شنبه , ۳ آذر ۱۴۰۳
آخرین مقالات :
خانه » داستان انتخاب دهم » روز شمار فتنه۲۵ خرداد

روز شمار فتنه۲۵ خرداد

پنجشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۱ – ۰۷:۰۶

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری: ((رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار آقای میر حسین موسوی با ایشان، بر پیگیری مسائل از طریق مراجع قانونی تأکید کردند. در این دیدار که عصر دیروز انجام شد آقای میر حسین موسوی ضمن ارائه ی گزارشی، دیدگاه خود را درباره ی روند انتخابات بیان کرد. رهبر معظم انقلاب با تأکید بر لزوم حفظ آرامش و متانت خاطرنشان کردند: “در دوره های قبلی انتخابات نیز برخی افراد و نامزدها، مسائلی داشتند که از طریق شورای نگهبان به عنوان مرجع قانونی رسیدگی به شکایات انتخاباتی ، پیگیری کردند و طبعاً در این دوره نیز مسائل باید از طریق قانونی دنبال شود. ” ایشان با اشاره به نامه ی آقای موسوی به شورای نگهبان افزودند: “به شورای نگهبان تأکید شده که با دقت به این نامه رسیدگی شود.” رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تحریکات دشمن و برخی طراحی های پشت صحنه برای به اشوب کشاندن خیابان ها خطاب به آقای موسوی افزودند : “جنس شما با این گونه افراد متفاوت است و لازم است کارها را با متانت و آرامش پیگیری کنید.” ایشان با تحسین از حضور بی سابقه ی مردم در انتخابات ۲۲ خرداد افزودند: “به یاری پروردگار، انتخابات با اتقان، صحت و آرامش خوبی برگزار شد و شما هم مسائل مورد نظر را از طریق قانونی پیگیری کنید.”))
روزنامه ی اعتماد ملی به نقل از محسن هاشمی فرزند هاشمی رفسنجانی نوشت: “استعفای ایت الله هاشمی از ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام کذب محض است و این خبر از پایه و اساس تکذیب می شود.”
علی کشتگر از عناصر اپوزیسیون در گفتگو با رادیو فردا گفت: “آمریکا و اسرائیل دنبال تغییر رئیس جمهور در ایران بودند، اما اکنون مجبورند با شرایط موجود کنار بیایند. بسیاری از کشورهای غربی از جمله آمریکا و اسرائیل خواستار این بودند که فرد دیگری جای آقای احمدی نژاد بر سر کار بیاید، اما تردیدی نیست که کشورها ناچار هستند رئیس جمهوری احمدی نژاد را در شرایط فعلی بپذیرند و کاری نمی توانند انجام دهند.”

رجا نیوز: ((شب گذشته و بامداد امروز اغتشاشات پراکنده ای در کوی دانشگاه تهران و خیابان های اطراف آن رخ داد. همزمان با تاریک شدن هوا تعدادی از دانشجویان ساکن کوی دانشگاه که در میان آنان افراد غیر دانشجو نیز حضور داشتند ، با حضور در خیابان کارگر شمالی (امیر آباد) اقدام به آتش زدن سطل های زباله، شکستن شیشه های بانک ها و مغازه ها نموده و سپس با حضور در محوطه ی کوی دانشگاه، به سربازان نیروی انتظامی مستقر در خیابان های اطراف، سنگ و کوکتل مولوتوف پرتاب کردند. متعاقبا نیز نیروی انتظامی با حضور در محوطه ی کوی دانشگاه به برخورد فیزیکی و بازداشت تعدادی از این افراد اقدام کرد. همچنین خبرهای رسیده از دانشگاه اصفهان و شیراز نیز حاکی از آن است که بسیاری از افراد غیر دانشجو با پوشش دانشجویی و به کمک برخی چهره های افراطی، اقدام به آتش زدن امکانات دانشگاه و برخی خوابگاه ها کرده اند)).

روابط عومی قوه ی قضائیه: آیت الله سید محمد هاشمی شاهرودی رئیس قوه ی قضائیه گفت: ((این انتخابات بازتاب بسیار خوبی در جهان داشت و به تعبیر مقام معظم رهبری روز جشن ملی است و باید به مردم عزیز ، مقام معظم رهبری و رئیس جمهور تبریک گفته و امیدواریم رئیس جمهور منتخب بتواند در دور دوم با هماهنگی نیروها و سایر مسئولان موفقیت بیشتری داشته باشد و دستگاه قضایی هم مانند بقیه ی دستگاه های نظام در خدمت مردم و مسئولان نظام آماده ی خدمت است. سایر کاندیداها هم اگر اعتراضی دارند باید از راه های قانونی آن را دنبال کنند و از آمدن هواداران به خیابان ها که موجب سوء استفاده ی عده ای از افراد سود جو و اراذل و اوباش می شود خودداری کنند. هواداران کاندیداها باید با کرامت برخورد کرده و نگذارند از اعتراضات قانونی کاندیداها سوء استفاده شده و شیرینی انتخابات تلخ شود.))

سید محمد خاتمی در بیانیه ای خطاب به هواداران میر حسین موسوی اعلام کرد: “حضور شاداب و پر نشاط شما با روش های مسالمت آمیز حق شما است که آن را رعایت کرده اید و توصیه می کنم که همچنان رعایت کنید و از چارچوب قانون خارج نشوید و آرامش و متانت خود را حفظ کنید. ”

اتحادیه ی انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل ، اتحادیه ی جامعه ی اسلامی دانشجویان، جنبش عدالت خواه دانشجویی و دفتر تحکیم وحدت با صدور نامه ای سر گشاده خطاب به هاشمی رفسنجانی اعلام کردند: “شما را چه شده است که این گونه آب در آسیاب دشمن می ریزید و خود را مقابل رأی و اراده ی مردم قرار داده اید؟ مگر نه اینکه مردم در این انتخابات دست رد به سینه ی کاندیدای مورد حمایت شما زده اند؟ آیا بایستی از مردم به واسطه ی این انتخلب انتقام گیری شود و بدترین حملات روانی و فیزیکی توسط افرادی که اکنون پشت سر شما سنگر گرفته اند به ایشان و اموال عمومی وارد شود؟ بدانید آنان که امروز به پشت گرمی حمایت شما کمر به سرنگونی انقلاب بسته اند، ذره ای شما را قبول ندارند و این را نیز در گذشته ثابت نموده اند.”
آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان در اطلاعیه ای اعلام کرد: “در پی بیانات رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی در دیدار با میر حسین موسوی نامزد انتخابات دهمین دوره ی ریاست جمهوری و مستند به تبصره های ۱ الی ۳ ماده ی ۸۰ قانون انتخابات ریاست جمهوری ، این شورا آمادگی خود را برای رسیدگی به کلیه ی شکایات و اعتراضات مطرح شده در وقت قانونی اعلام می دارد. از کلیه ی نامزدان نیز که اعتراض به نحوه ی برگزاری انتخابات دارند، تقاضا دارد شکایات مستند خود را هر جه سریع تر به دبیر خانه ی این شورا ارسال نمایند تا در سرعت رسیدگی ها خللی وارد نیاید.”
رجا نیوز: ((راهپیمایی غیر قانونی هواداران موسوی از میدان انقلاب تا آزادی برگزار شد. در این راهپیمایی موسوی ، کروبی ، خاتمی ، فائزه هاشمی ، مجید انصاری ، غلامحسین کرباسچی ، محمد رضا خاتمی و …حضور داشتند. در انتهای این مراسم آشوب گران تعدادی اتوبوس ، بانک ، موتور سیکلت و دیگر اموال عمومی و شخصی را به آتش کشیدند. همچنین حمله به پایگاه نظامی بسیج مقداد در خیابان آزادی موجب درگیری مسلحانه ی نیروهای نظامی و اغتشاش گران شد. متأسفانه در این در گیری ها یک مادر و دختر (سرور برومند و فاطمه رجب پور) در مهد کودکی در اثر اصابت گلوله به شهادت رسیدند. همچنین داوود صدری ۲۶ ساله و شاغل در شرکت داروسازی، مسعود خسروی ۴۵ ساله کارمند تاکسیرانی و عضو بسیج و حسام حنیفه ۱۹ ساله و کارمند شرکت نقشه کشی از افرادی بودند که به ضرب گلوله های غیر سازمانی به شهادت رسیدند.))
شبکه ی تلویزیونی بی . بی . سی فارسی: ((تظاهر کنندگان در تهران با بر پا کردن آتش در خیابان ها و شکستن شیشه های چند بانک ، اعتراضات خود را ادامه دادند)).
رادیو زمانه: ((میر حسین موسوی ، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در جمع هوادارانش ، برای شرکت در انتخاباتی جدید اعلام آمادگی کرد. وی گفت: “حضور امروز مردم نشان می دهد که آنها قانع نشده اند و خواهان پاسخگویی هستند.” وی که از روی سقف یک اتومبیل و با بلندگوی دستی با مردم سخن می گفت، از هوادارانش خواست تا با حفظ ارامش خود، در صحنه باقی بمانند. میر حسین موسوی تأکید کرد که تا زمان ادا شدن حق مردم، صحنه را ترک نخواهد کرد. محمد رضا خاتمی ، برادر رئیس جمهور سابق ایران نیز در جمع تظاهر کنندگان به نقل از محمد خاتمی خواستار ابطال نتایج انتخابات شد. وی دولت را متهم کرد که در آرای مردم دستکاری کرده است. این عضو جبهه ی مشارکت گفت: “ما تا زمان ابطال نتایج و برگزاری انتخاباتی تازه به حرکت خود ادامه خواهیم داد.”))
فایل صوتی سخنان فائزه هاشمی در اجتماع معترضین در خیابان آزادی توسط خبرگزاری فارس منتشر شد. وی در بخشی از سخنانش می گوید: ((اگر تاریخ را نگاه کنید رهبری در زمان ریاست جمهوری ، نخست وزیرش از سوی آقای خمینی تحمیلی بود. زمانی که هاشمی رئیس جمهور شد، او رئیس جمهور آقا نبود. خاتمی هم همین طور. تنها دوره ای که رهبر واقعی است الآنه. یکی از مشکلات اساسی مربوط به خاتمی بود. او کاره ای نبود. عامل اصلی این دیکتاتوری ها را خاتمی می دونم، چون در ۱۸ تیر مسیر را به سمت تندی برد که همه ی چهره ها را لو داد و رو کرد و دست همه ی اصلاح طلب ها رو شد و رسید به ۱۸ تیر. آقای خامنه ای هم هوشیار شد و از اونجا کابوس ما شروع شد و از انتخابات بعدی دیگه اصلاح طلب ها قدرت نگرفتند و سر بابام هم اون طوری شد… این اعتراضات باید ادامه پیدا کنه . اینا باید بفهمند مردم کوتاه بیا نیستن. از بس خاتمی بی عرضه بود، (در انتخابات قبلی) اون همه تقلب شد و بابا نتونست رأی بیاره. خاتمی هم آخرش گفت انتخابات سالم بوده، چون خودش بر گزار کرده بود و به نام خودش نوشته می شد. خاتمی خیلی خیانت کرد… خاتمی مشکلات زیادی دارد و اگر هم می آمد نمی توانست کاری بکند، مگر خاتمی دفعه قبل چه کار کرده بود؟ فقط رأی داشت و گرچه رأی آورد اما دشمنانش هم زیاد بودند اما موسوی چون نبوده دشمن هم نداشته است و اصولگرایان هم حامی او بودند و حامی خاتمی نبودند. اصلاٌ موسوی خیلی بهتر است. چهره های دیگه باید میومدند که نیومدن. حسن روحانی باید میومد ، لاریجانی باید میومد. باز به هر حال بهتر از احمدی نژاد می شد)).
وی در پایان درباره ی صحبت های پدرش با احمدی نژاد هم گفت: ((پدرم در حرم امام (ره) به احمدی نژاد گفته که هم درباره ی من و هم درباره ی بچه هایم و دیگران اشتباه می کنی یا این حرف هایت را خودت اصلاح کن یا اگر بخواهی شهار بدهی، پیگیری می کنم و ما ول نمی کنیم)).
مسعود رجوی سر کرده ی گروهک تروریستی منافقین با صدور بیانیه ای خطاب به معترضان به نتایج انتخابات در ایران و تعدادی از دانشجویان دانشگاه تهران که به دعوت انجمن اسلامی این دانشگاه در مسجد دانشگاه تهران تحصن کرده بودند، نوشت: “مقاومت قهرمانانه و اشرف نشان خود را به هر قیمت ادامه بدهید.”
حزب مشارکت با صدور بیانیه ای اعلام کرد: “انتخابات دهمین دوره ی ریاست جمهوری تماماٌ مخدوش و غیر قابل دفاع است و خواستار ابطال انتخابات هستیم.”
روزنامه ی آمریکایی بوستون گلوب: ((پیروزی احمدی نژاد بدترین نتیجه ای است که حاصل شده و آمریکا باید نگران باشد)).
کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در جمع خبرنگاران گفت: “شورای نگهبان از نامزدهای معترض انتخابات دهمین دوره ی ریاست جمهوری رسماٌ دعوت نمود، صبح فردا سه شنبه (۲۶ خرداد) در شورای نگهبان حضور داشته باشند تا در جلسه ای مطالب خود را بیان کرده و نحوه ی پیگیری ها و چگونگی رسیدگی شورای نگهبان برای این کاندیداها توضیح داده شود و علاوه بر دعوت مکتوب و رسمی از نامزدهای انتخابات، تلفنی نیز با آنها صحبت کردیم تا در این جلسه حاضر شوند.”

حزب اعتماد ملی با صدور بیانیه ای ضمن در خواست ابطال انتخابات اعلام کرد: “نتیجه انتخابات، حذف گفتمان امام و انقلاب و آزادی خواهی و کرامت انسانی و حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خود و میزان بودن رأی ملت و توهین به شعور رأی دهندگان است.”

لیبرمن وزیر امور خارجه ی رژیم صهیونیستی در گفتگو با روزنامه ی ها آرتص گفت: “حداقل امیدی که به تغییرات در سیاست ایران داشتیم، با انتخاب مجدد احمدی نژاد از بین رفت.”

روزنامه ی کیهان: شیخ محمد جواد فاضل لنکرانی فرزند مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی گفت: “پیروزی بزرگ ملت عظیم الشأن ایران را به همگان خصوصاً رئیس جمهور منتخب تبریک می گویم. باید توجه داشته باشیم که نگذاریم عظمت این حماسه، دستخوش برخی از امور قرار گیرد و مبادا دشمنان انقلاب و اسلام به خیال خام خود چشم طمعی به این حوادث بدوزند. از آنجا که این انتخابات مورد تأیید مراکز قانونی و از همه مهم تر به تأیید رهبر معظم انقلاب رسیده است، نباید هیچ گونه مناقشه ای در آن نمود و دوستان انقلابی بدانند حفظ و حرمت منصب منیع ولایت و رهبری بر همه ی امور مقدم است.”

کلمه در فراخوانی از هواداران میر حسین موسوی خواست تا از امشب در پشت بام منازل خود حاضر شده و فریاد الله اکبر سر دهند.

رادیو زمانه: ماکسیم فرهاخن وزیر خارجه ی هلند، مشروعیت انتخاب ایران را زیر سئوال برد و گفت: “بدون شک در این انتخاب تقلب شده است.”

میر حسین موسوی در پیامی خطاب به مردم، نوشت: “توصیه ی مؤکد و مجدد این خدمتگزار شما آن است که …مخالفت های مدنی و قانونی خود را در سراسر کشور ادامه دهید… از رنگ سبز و شعار الله اکبر دست بر نداریم.”

رادیو فردا: ((آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان خواستار بررسی شفاف نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران شد)).

علیرضا پویا، رئیس مرکز تحقیقات صدا و سیما با حضور در برنامه ی تلویزیونی ایران ۸۸ شبکه سه سیما گفت: “از شش ماه پیش همه ی نظر سنجی های ما نشان می داد که یکی از نامزدها _ آقای محمود احمدی نژاد_ همواره بیش از پنجاه درصد آرا را به خود اختصاص داده است و این به معنای انتخاب او در دور اول انتخابات است. پیش بینی ما برای میزان آرای دو رقیب اصلی یعنی آقایان موسوی و احمدی نژاد در تهران و در سطح ملی با اختلاف بسیار اندکی در حد ۲ تا ۵ درصد تحقق پیدا کرد. نظر سنجی های ما نشان می داد که در تهران از زمان آغاز تبلیغات رسمی به تدریج آقای موسوی از احمدی نژاد پیشی گرفته است، ولی در سطح ملی آقای احمدی نژاد همچنان با یک فاصله حدود ۲۵ درصدی پیش بود. ” وی همچنین در نمودارهایی که از طریق این برنامه تلویزیونی به نمایش درآمد، به جهش ۱۲ درصدی آرای احمدی نژاد و افت یکباره ی ۱۰  درصدی آرای موسوی در روز پس از برگزاری مناظره یعنی ۱۴ خرداد اشاره کرد.نکته ی دیگر در نظر سنجی های ارائه شده، میزان رأی دو رقیب اصلی در مناطق غیر شهری و روستا ها بود که احمدی نژاد در تمام نظرسنجی های مرکز تحقیقات صدا و سیما در مناطق غیر شهری و روستاها نزدیک به ۵ برابر موسوی رأی داشته است و آمار ارائه شده حاکی از ۷۵ درصد رأی احمدی نژاد در برابر ۱۵ درصد رأی موسوی در این مناطق است. پویا در پایان در پاسخ به مجری برنامه که پرسیده بود چرا باید نتایج این نظر سنجی ها از طریق رسانه ها در اختیار مردم قرار نگیرد، گفت: “شائبه این هست که اعلام نتایج در جهت گیری و گرایش مردم به سمت یک کاندیدای خاص اثر داشته باشد، لذا ما از انجام این کار امتناع کردیم، ولی بسیاری از مدیران و مسئولان از نتایج نظر سنجی ما مطلع بوده اند”

عبد الحسن برزیده ، کمال تبریزی ، مجید مجیدی و سید رضا میر کریمی طی نامه ای سر گشاده خطاب به میر حسین موسوی نوشتند: “همه ی توفیق بزرگ شما که از دیده های ملت بزرگ ایران منتخب محبوب ملتید، آن بود که بخش عظیمی از جمعیت خاموش را به صحنه آوردید، جمعیتی که نامردی ها و ریاکاری ها را به چشم می دید و لاجرم سکوت پیشه کرده بود. اما هنر بزرگ شما این بود که چنین جمعی را که ایرانی اند و عاشق ایران به پای صندوق های رأی کشاندید. از دیده ی ما هنر آن نیست که به هر طرفند صاحب قدرت شد، بلکه آن است که قدرت حقیقت و صداقت را به مردم که سرمایه ی اصلی انقلاب اند نمایاند و شما چنین کردید. پایان سخن ما تبریک مجدد این سرافرازی و همنوایی با جان پاک شماست که ما نیز دلیل احساس خطر شما را با تمامی جان و دل درک کردیم وحتی به چشم دیدیم. ”

خبر گزاری فرانسه : ((وزرای امور خارجه ی اتحادیه ی اروپا خواستار انجام تحقیقات بر روند انتخابات ریاست جمهوری در ایران شدند. این وزرا که در لوکزامبورگ گرد هم آمده بوده بودند، همچنین از سرکوب معترضان در ایران ابراز نگرانی جدی کردند)).

شیخ یوسف صانعی با نامه ای سر گشاده خطاب به میر حسین موسوی نوشت : “همه ی ملت را به آرامش و حفظ نظم دعوت می نمایم تا بتوانند حقوق و مطالبات خود را که از اعظم آنها رأی و انتخابشان می باشد، از مجاری قانونی و آگاهی دهنده عینیت بخشند.”

ایلنا: در پی بروز برخی اتفاقات ناگوار در برخی از نقاط از جمله کوی دانشگاه تهران، دکتر علی لاریجانی هیئتی را به سرپرستی حجت الاسلام و المسلمین سید محمد حسن ابو ترابی فرد مأمور رسیگی به این امور کرد. در متن حکم علی لاریجانی آمده است : “جناب آقایان حجت الاسلام و المسلمین ابو ترابی فرد، دکتر الیاس نادران، دکتر حمید رضا کاتوزیان، دکتر علی عباسپور تهرانی، دکتر کاظم جلالی، دکتر علیرضا زاکانی. پس از مشارکت کم نظیر ملت ایران در انتخابات روز بیست و دوم خرداد ماه ۸۸، اینک که مردم شریف ما ، در جشن حضور خود به سر می برند، بعضاً اخباری از اتفاقات ناگوار در برخی نقاط از جمله کوی دانشگاه تهران می رسد و دست هایی در صدد تهیه ی خوراک تبلیغاتی برای رسانه های بیگانه می باشند و همچنین گزارش هایی مبنی بر برخورد با مردم به مجلس شورای اسلامی واصل شده است. بدین منظور به شما مأموریت داده می شود با مدیریت جناب آقای ابوترابی نایب رئیس محترم مجلس شورای اسلامی در اسرع وقت گزارش جامع و بی طرفانه ای در مورد آنچه اتفاق افتاده تهیه و به اینجانب ارائه نمایید.”

محسن سازگارا از عناصر اپوزیسیون در گفتگو با رادیو فردا گفت: “رئیس جمهوری قانونی مملکت ، با وجود رأی بزرگ ملت آقای موسوی است وحالا خبرهایی هم به گوش می رسد که او را وادار به حبس خانگی کرده اند. احتمال دستگیری ایشان هم هست.” وی ادامه داد: ” قطعاٌ مردم برنده این ماجرا خواهند بود. به این شرط که آقای موسوی که این نفوذ کلام را ما بین مردم دارد و به حق در جایی ایستاده است که اکثریت مطلق مردم پشت او هستند، رهبری این مبارزات را به دست بگیرد و برای احقاق حق مردم مبارزه کند و مبارزه را ادامه دهد و البته باید مراقب باشد که کسانی را که از دسترس حکومت خارج هستند و در خارج از ایران زندگی می کنند به عنوان جانشین معرفی کند تا اگر دستگیر شد آن افراد بتوانند کار رهبری مردم را به عهده بگیرند. به شرط آنکه آقای موسوی و آقای کروبی به رهبری آقای موسوی که رئیس جمهور قانونی ایران است ایستادگی کنند و مبارزات مردم را هدایت کنند.”