جمعه , ۲ آذر ۱۴۰۳
آخرین مقالات :
خانه » نقش رسانه ملی در خلق حماسه نهم دی ۸۸ ستودنی است

نقش رسانه ملی در خلق حماسه نهم دی ۸۸ ستودنی است

ملت ایران، بارها رشد و شعور بالای انقلابی خود را در مقاطع مختلف اثبات کرده و از بدو انقلاب تاکنون، هر زمان که نظام جمهوری اسلامی به حضور و مشارکت مردم نیاز داشته است، آنها با تمام توان برای دفاع از انقلاب و نظامشان در عرصه حاضر بوده‌اند.

نهم دی‌ماه سال ۸۸ نیز مشمول همین وضعیت بود و مردم با راهپیمایی، حمایت خود را از موازین انقلاب و اسلام اعلام کردند. اکنون که چند روز از اولین سالروز رویداد تاریخی نهم دی‌ماه می‌گذرد برخی مراجع،‌ علما و نمایندگان مجلس در گفت‌وگوهایی دیدگاه خود را درخصوص این روز تاریخی بیان کرده‌اند.
آیت‌الله نوری همدانی یکی از مراجع تقلید با بیان این که مردم در نهم دی‌ماه سال ۸۸ به چهره آمریکا، انگلیس، آلمان و تمام فتنه‌گران سیلی زدند، گفت: اسلام، مردم و ولایت فقیه، سه رکن انقلاب اسلامی هستند.
آیت‌الله یزدی، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم با بیان این که مردم ما گاهی از مسوولان هم جلوتر هستند و مسائل را به خوبی درک می‌کنند، گفت: مسائلی که به وسیله فتنه‌گران به وجود آمده بود، کافی بود که مردم به این نتیجه برسند که به نوعی باید جواب این فتنه‌ها را بدهند.
وی با اشاره به جریانی که در عاشورای سال گذشته در تهران رخ داد، گفت: طبیعی بود که جواب اینها باید داده می‌شد و به همین دلیل همان‌طور که مردم هر جا احساس می‌کردند در صحنه حضور می‌یافتند در نهم‌دی ماه سال ۸۸ هم برای پاسخگویی به فتنه‌گران حضور یافتند.
وی افزود: یکی از دلایلی هم که موجب حضور بیشتر مردم در اجتماع نهم دی‌ماه سال ۸۸ بود این بود که بسیاری از جزییات حوادث عاشورا به تصویر کشیده شد که به جریحه‌دار شدن احساسات مردم انجامید.
آیت‌الله یزدی با بیان این که علاقه به حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع)‌ در خون مردم جاری است، افزود: مردم حتی یک ذره جسارت و اهانت را به خاندان عصمت و طهارت روا نمی‌دارند و تحمل نمی‌کنند و زمانی که از طریق صدا و سیما، حوادث روز عاشورا را دیدند به خروش آمدند.
نهم دی‌ماه، یک روز تاریخی در تقویم انقلاب
آیت‌الله مقتدایی، رئیس حوزه علمیه قم نیز با اشاره به رویداد نهم دی گفت: حضور گسترده و عظیم مردم شریف و با بصیرت ایران اسلامی در این روز، نهم دی‌ماه را یک روز حماسی و تاریخی در تقویم انقلاب ایران ثبت کرد. وی عامل اصلی حضور پرشور و آگاهانه مردم را فتنه بعد از انتخابات و هتک حرمت عاشورای امام حسین‌(ع)‌ دانست و افزود: مردم ما هر چه دارند از امام حسین‌(ع)‌ است و عشق و علاقه مردم به امام حسین(ع)‌ از همه چیز بالاتر است.
آیت‌الله مقتدایی با بیان این که انقلاب اسلامی، نشات گرفته از انقلاب خونین امام حسین(ع)‌ است، افزود: هتک حرمت عاشورا، ملت ما را نگران و دلخون و چشم آنها را اشکبار کرد.
وی افزود: از آنجایی که صدا و سیما به نظام اسلامی اعتقاد دارد و از آن پشتیبانی می‌کند، حوادث را منعکس کرد و انعکاس واقعی این جریان‌ها باعث اطلاع و توجه مردم شد.

آیت‌الله مقتدایی ادامه داد: صدا و سیما نقش بسیار موثری داشت و به مردم بصیرت داد و آنها را آگاه کرد، مردم هم وقتی از طریق صدا و سیما آگاه شدند، حرکت عظیم نهم دی‌ماه را شکل دادند.

تعبیر کودتای مخملی تعبیر مناسبی برای فتنه ۸۸ بود

حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم گفت: فتنه ۸۸ از مقاطع تلخ تاریخ جمهوری اسلامی ایران است و از فتنه‌هایی است که برخی را لرزاند و سبب شد که در آزمون، مردود شوند.

وی با بیان این که فتنه ۸۸، نظام ولایی را هدف قرار داده بود، گفت: تعبیر کودتای مخملی، تعبیر مناسبی برای جریان فتنه بود و قدرتی که توانست این جریان را جمع کند و جواب دندان‌شکن به فتنه‌گران بدهد، حماسه باشکوه مردم در نهم دیماه سال ۱۳۸۸ بود.

سیداحمد خاتمی افزود: مردم ما هم بصیرت خود را به نمایش گذاشتند و هم به موقع اقدام کردند، اقدامی که دشمنان ملت را مات و مبهوت کرد و از آن پس شاهد برخوردهای خشن دنیای استکبار با نظام جمهوری اسلامی ایران هستیم. وی با بیان این که مردم در طول دوران انقلاب، نقش‌آفرینی‌های متعددی کرده‌اند، گفت: هر کدام از این نقش‌آفرینی‌ها شایسته تحریر کتاب‌های فراوانی است و نقش‌آفرینی اساسی در حل مشکلات کشور همیشه از آن مردم بوده است. وی افزود: تنها مردم بودند که سفره فتنه را جمع کردند و عموم مردم ما نشان دادند که بصیرت آنها خیلی جلوتر از برخی خواص است و آنها را پشت سر گذاشتند.

سیداحمد خاتمی با بیان این که برخی خواص اصلا فتنه را نفهمیدند، گفت: برخی از آنها هم با وجود آن که فتنه را درک کردند، اقدام نکردند، اما مردم هم فتنه را فهمیدند و هم به موقع به صحنه آمدند و آخرین میخ‌ها را در حماسه نهم دی‌ماه بر تابوت فتنه کوبیدند.

آیینه بزرگی برای تماشای بصیرت مردم

غلامعلی حداد عادل، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هم، حماسه نهم دی‌ماه را آیینه بزرگی برای تماشای بصیرت ملت ایران دانست و گفت: ملت ایران نشان داد که با وجود همه دروغ‌‌پردازی‌ها و تبلیغات شبکه‌‌های ماهواره‌ای و سایت‌های اینترنتی، قدرت تشخیص حقیقت را دارد.

وی افزود: مردم بعد از انتخابات سال ۸۸ دو بار به صحنه آمدند. یک بار در نماز جمعه ۲۹ خرداد و به امامت رهبر معظم انقلاب و دفعه بعد به صورت یک دریای طوفانی خروشان در نهم دی ماه. حداد عادل با بیان این که هر کدام از این دو اجتماع پیام‌های خاص خودش را داشت، گفت: این پیام‌ها کسانی را که فکر می‌کردند می‌شود با دروغ‌پردازی با انقلاب مقابله کرد، ناامید کرد.

نقش بارز رسانه ملی

جواد جهانگیرزاده، نماینده مردم ارومیه در مجلس هم نقش رسانه ملی را در روشنگری‌های حوادث سال گذشته بسیار بارز دانست و گفت: رسانه ملی همچون یک دانشگاه ملی عمل کرد و تصاویر دقیقی را برای مردم به نمایش گذاشت و فجایعی را که برخی مرتکب شده بودند به درستی تشریح کرد.

وی گفت: وقتی مردم این مسائل را دیدند طبیعی بود که واکنش نشان دهند. جهانگیرزاده با بیان این که تمام واکنش‌های مردم را نباید در نهم دی ماه خلاصه کرد، گفت: پیش از نهم دی ماه نیز به خاطر روشنگری‌های رهبر معظم انقلاب و کار جدی صداوسیما، بخش زیادی از آن جریان که به جریان سبز موسوم شده بود، ریزش کرد. وی افزود: حادثه عاشورا هم یک نقطه عبرت بود چرا که عاشورا همیشه برای ما کارساز است.

حسین نجابت، نماینده مردم تهران از نهم دی‌ماه به عنوان یک حلقه از زنجیره فعالیت‌های اجتماعی نام ‌بر‌د و گفت: انتخابات سال ۸۸ با شور و حرارت انجام شد، اما عده‌ای دچار یک اشتباه فاحش شدند.

وی آنها را جلوداران یک جناح سیاسی دانست و گفت: این افراد، موضعگیری‌های خود را با نیروهای معاند نظام هماهنگ کردند و بعد از مشخص شدن نتایج انتخابات، زیر بار نرفتند و خلاف عرف اجتماعی، اقداماتی صورت دادند. نجابت گفت: عده بسیار محدودی هم توصیه این افراد را پذیرفتند و آشوب‌های خیابانی را شکل دادند که در نهایت به بی‌حرمتی‌های روز عاشورا کشیده شد.

این نماینده مجلس گفت: امت حزب‌الله از این رفتار، ‌آزرده‌خاطر بودند، اما صبر می‌کردند تا این که صبر و تحمل در نهم دی‌ماه لبریز شد و در یک عکس‌العمل هوشمندانه و با آرامش، حضور خودشان را در صحنه نشان دادند. نجابت افزود: نهم دی‌ماه، انعکاس هوشیاری امت حزب‌الله و ملت بزرگ ایران بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رهبر، نماینده اصفهان در مجلس هم گفت: مردم ما به سرعت از طریق رسانه ملی، متوجه آشوب‌ها و فجایعی که توسط فتنه‌گران شکل گرفت شدند و به سرعت هم واکنش نشان دادند.

علیرضا محجوب، نماینده تهران هم گفت: باور مردم به مساله ولایت فقیه، امامت و سایر ارکان مذهب تشیع، ‌دلیل اصلی حرکت تمامی اقشار مردم در حماسه نهم دی‌ماه بود.

زهره الهیان، دیگر نماینده تهران هم حماسه‌ نهم دی‌ماه را یک نقطه عطف در تاریخ انقلاب دانست و گفت: در این روز مردم در دفاع از مقدسات و اعتقادات خود یکپارچه در تمام کشور به صحنه آمدند و تنها کسانی می‌توانند آن روز را به درستی توصیف و تشریح کنند که در جمع مردم حضور داشته‌اند. وی با بیان این‌که نمایندگان دائما در حال رصد کردن وضعیت جامعه هستند، افزود: حضور مردم در نهم دی‌ماه واقعا غیرقابل باور بود و علت آن این بود که مردم احساس کردند دشمنان در پی هتک حرمت مقدسات و اعتقادات آنها هستند.

موسی‌الرضا ثروتی، نماینده مردم بجنورد و جاجرم نیز حماسه نهم دی‌ماه را در حکم لبیک به رهبری و ولایت‌فقیه دانست و گفت: فتنه‌گران و ایادی استکبار در پی این هستند که صفوف متحد مردم را خدشه‌دار کنند و متاسفانه بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم، بعضی‌ها از خط قرمز عبور کردند. وی افزود: مردم متدین و ولایتمدار ما در نهم دی‌ماه به صحنه آمدند و یک بار دیگر نشان دادند که حامی انقلاب، ‌اسلام و رهبری هستند.

خطبه‌های رهبری در نماز جمعه راهگشا بود

غلامرضا مصباحی‌مقدم، نماینده مردم تهران نیز گفت: سخنرانی رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه تهران، بسیار راهگشا و روشن‌کننده بود اما به خاطر این‌که در شرایط فتنه، حق و باطل با یکدیگر آمیخته می‌شوند، عده‌ای هنوز در حالت ابهام بودند. وی گفت: حوادث عاشورا به خوبی آن روی سکه را نشان داد و مردم متوجه شدند که آشوبگران قصد براندازی نظام را دارند.

حداد عادل: حماسه نهم دیماه آیینه بزرگی برای تماشای بصیرت ملت ایران بود و ملت ایران نشان داد که با وجود همه دروغ‌‌پردازی‌ها و تبلیغات شبکه‌‌های ماهواره‌ای و سایت‌های اینترنتی، قدرت تشخیص حقیقت را دارد

مصباحی‌مقدم با بیان این‌که صدا و سیما بخوبی وظیفه اطلاع‌رسانی خود را انجام داد، گفت: اطلاع‌رسانی شفاف صدا و سیما نشان داد که چه کسانی برای مقابله با ملت عزادار ایران به صحنه آمده‌اند و در روز عاشورا شادمانی می‌کنند.وی افزود: وقتی این مسائل خوب نشان داده شد مردم ما هم به میدان آمدند و حماسه نهم دی‌ماه را خلق کردند.

سید کاظم دلخوش، نماینده مردم صومعه‌سرا در مجلس هم گفت: کشور ما ام‌القرای جهان اسلام است و با وجود این‌که ممکن است در داخل در برخی کارهای اجرایی نقص داشته باشیم اما نباید از مشروعیت نظام جمهوری اسلامی غافل شویم. وی افزود: مردم ما، مردم مسلمانی هستند و به کشور و دین و اعتقادات خود علاقه‌مندند و هرجا که لازم باشد به صحنه می‌آیند.

حجت‌الاسلام والمسلمین قربانی، نماینده مردم قائنات هم گفت: بیداری مردم ایران باعث شد که به صورت یکپارچه و هماهنگ، علیه کسانی که می‌خواستند از ارزش‌های دینی و حتی عاشورا به نفع مقاصد ناپسند خود سوءاستفاده کنند، شوریدند و حماسه نهم دی‌ماه را خلق کردند. وی افزود: اطلاع‌رسانی‌های به موقعی که توسط صدا و سیما انجام داد نقش تعیین‌کننده‌ای در بیداری و هوشیاری مردم داشت.

کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس هم با بیان این‌که انقلاب و نظام ما، رنگ و لعاب دینی دارد، گفت: مردم هر زمانی که احساس کنند به مقدسات آنها توهین شده است و به اساس و شالوده نظام جسارت شده است به صحنه می‌آیند. وی افزود: ملت ما در سال گذشته، صحنه‌های مشمئزکننده‌ای دید که نقطه اوج آنها در عاشورا بود که قلب‌های بسیاری از مسلمانان جهان و خصوصا ایران را آزرد و حضور مردم در نهم‌ دی‌ماه سال گذشته بیعت مجددی با نظام، رهبری و ارزش‌های دینی بود.

فرهاد تجری، نماینده مردم قصر شیرین هم گفت: ملت ایران نشان داده‌اند که در مقاطع مختلف بصیرت لازم را دارند و هرکجا که احساس کنند به اعتقادات دینی و منافع ملی آنها تعرضی شده است، حساسیت نشان می‌دهند.

حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی، نایب‌رئیس مجلس هم گفت:‌ ملت شریف ایران در عاشورای سال ۸۸ با تلاش ارزشمند رسانه ملی به این حقیقت دست یافتند که دشمنان انقلاب، همان دشمنان راستین اسلام و مبانی دینی هستند که در قالب خواسته‌های نامشروع خودشان از هر خط قرمزی عبور خواهند کرد.

علی‌اصغر زارعی، نماینده تهران هم گفت:‌وقتی که حرمت‌شکنی‌های پس از انتخابات ۸۸، به حوادث روز عاشورا ختم شد حرمت‌شکنی‌ها از خط قرمزهای مردم عبور کرد. وی افزود: مردم با حرکت توفنده خود در نهم‌ دی‌ماه، در دهان فتنه‌گران کوبیدند و حمایت خود را از نظام و ولایت اعلام کردند.

علی‌اکبر آقایی، نماینده مردم سلماس هم گفت: حرکت خودجوش مردم در اقصی‌نقاط کشور در واکنش به بی‌حرمتی‌های روز عاشورا صورت گرفت و باید قدردان حرکات به موقع صدا و سیما هم بود که اخبار را به موقع منتشر می‌کند.

مهدی سنایی، نماینده مردم نهاوند نیز گفت: مردم ایران با وجود دیدگاه‌های مختلف، نسبت به شوونات دینی و اهل بیت علیهم‌السلام حساسیت ویژه‌ای دارند و طبیعتا با حساسیت ویژه‌ای با این موضوعات مواجه می‌شوند.

وی افزود: مردم با حضور خودشان در این روز می‌خواستند اعلام کنند که همه دیدگاه‌ها و نظرات، باید ذیل مجموعه اهل بیت علیهم‌السلام و ولایت و مسائل متقن نظام باشد.

مهرداد بائوج لاهوتی، نماینده مردم لنگرود هم گفت: مردم ما هر جا که تشخیص دهند فردی می‌خواهد خلاف ارزش‌های حاکم بر انقلاب حرکت کند، در صحنه حضور می‌یابند و با این حرکت‌ها برخورد می‌کنند.

جلال یحیی‌زاده، نماینده مردم تفت و میبد هم گفت:‌در این زمینه نقش رسانه بسیار مهم بود و مردم ما را متوجه حوادث اتفاق افتاده کرد. وی افزود: رسانه ملی با حفظ هنجارها و خطوط قرمز توانست بخشی از حوادث را برای مردم به تصویر بکشد و مردم هم به صورت کاملا خودجوش به عرصه آمدند و پیام خود را به همه دنیا رساندند.

جعفر قادری، نماینده مردم شیراز هم با بیان این که همه دستاوردهای ما از پیگیری قیام اباعبدالله الحسین (ع) بوده است، گفت: طبیعی است که مردم به هر گونه بی‌حرمتی به اعتقادات، واکنش نشان می‌دهند. وی افزود: زمانی که مشخص شد جریان فتنه یک جریان ضدمذهبی است، همه کسانی که هنوز کمی شک داشتند به خود آمدند و با احساس مسوولیت در صحنه حاضر شدند و وفاداری خود را به امام و رهبری نشان دادند.

جواد صبوری آقچه‌کندی، نماینده مردم اردبیل، نمین و نیر هم گفت: مردم به محض این که صحنه‌های کوتاهی از حوادث عاشورا را از طریق رسانه‌ها و خصوصا صداوسیما مشاهده کردند به صحنه آمدند و آن واکنش سریع را نشان دادند.

قاضی‌پور، نماینده مردم ارومیه هم ضمن تشکر از رسانه ملی برای به تصویر کشیدن حوادث روز عاشورا گفت: احساسات مردم با دیدن حوادث روز عاشورا جریحه‌دار شد و حماسه نهم دیماه را خلق کردند.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده مردم اسلام‌آباد غرب و دالاهو نیز گفت: آرامش و امنیت کشور را نباید فدای گرایش‌های سیاسی کرد. وی افزود: یکی از دلایل اهمیت حماسه نهم دی ماه، واکنشی بود که مردم نسبت به مداخلات خارجی از خود نشان دادند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیمی، نماینده بیرجند در مجلس هم گفت: مقام معظم رهبری، به شکلی بسیار عالی از طریق روشنگری و بصیرت بخشی، حوادث سال گذشته را مدیریت کردند و اینها موجب شد که مردم به طور کامل در جریان ابعاد قضایا قرار گرفتند.

وی افزود: عکس‌العمل مردم در نهم دی ماه سال ۸۸، یک عکس‌العمل آگاهانه و هوشیارانه بود.

حسن شبانپور، نماینده مردم مرودشت در مجلس هم، نهم دی ماه سال ۸۸ را نقطه عطفی در اظهار ارادت و حمایت مردم نسبت به ولایت و حرمت عاشورا دانست و گفت: این روز همچنین نشان دهنده انزجار مردم از فتنه‌گران و همچنین تو دهنی محکمی به آمریکا و انگلیس و ایادی آنها بود.