دوشنبه , ۵ آذر ۱۴۰۳
آخرین مقالات :
خانه » نهم دی ۱۳۸۸ مقدمه تشکیل دولت اسلامی

نهم دی ۱۳۸۸ مقدمه تشکیل دولت اسلامی

یکی از روزهای الهی در جریان انقلاب اسلامی ایران روز نهم دی ماه سال ۱۳۸۸ است، انقلاب اسلامی فرایندی است که ماموریت آن تشکیل جامعه و کشور اسلامی است. این فرایند ۵ مرحله یا به تعبیر دیگر ۵ ایستگاه دارد: انقلاب اسلامی؛ نظام اسلامی؛ دولت اسلامی؛ کشور اسلامی و تمدن اسلامی که مقام معظم رهبری از آن به فرایند تحقق اهداف اسلامی یاد کرده‌اند. انقلاب اسلامی در طی این مراحل حوادث بسیاری را تجربه کرده است که هرکدام یوم الله است. ۱۹ دی ۱۳۵۶ قم و روزهای پشت‌سر آن؛ ۱۲ بهمن؛ ۲۲ بهمن ۱۳۵۷در مرحله انقلاب اسلامی؛ ۱۲ فروردین ۱۳۵۸و روز تسخیر لانه جاسوسی و روزهای جنگ تحمیلی در مرحله نظام اسلامی و نهم دی ۱۳۸۸ مقدمه تشکیل دولت اسلامی است. نکته حائز اهمیت اینکه همه این ایام الله برخاسته از نهضت عاشورا است.

واقعیت این است که فرهنگ ایرانی برآمده از فرهنگ اسلام ناب محمدی «صلی الله علیه و آله و سلم» است که حقیقت خود را در سیره نبوی و ائمه اطهار «صلی الله علیهم» یافته است و تجلی عینی آن  عاشورا است و انقلاب اسلامی نیز بر اساس همین فرهنگ شکل گرفت و پیروز شد.

آری فرهنگ عاشورا ریشه فرهنگ و هویت ملی ایرانیان است، به‌گونه‌ای که نه تنها شور حسینی عنصر اصلی فرهنگ ایرانی است، بلکه این شور با شعور همراه است، به تعبیر دیگر عاشورا در فرهنگ ایرانی هم عامل انگیزشی است و هم عامل اندیشه‌ای؛ به این معنی که نهضت عاشورا فرقان حق از باطل است که ملت ایران را در مواقع مختلف به کار آمده و حق‌محور کرده است به‌گونه‌ای که جز هویت او شده است، یعنی در هویت ملی ایرانیان نوعی «این‌همانی» بین عاشورا و چیستی ایرانی برقرار است که همواره در میان دو چهره سیاه و سفید بشریت که دوروی یک سکه است: جهتی به راه باطل‌رفتن و جهت دیگر عدالت‌طلبی و به حق گرایش داشتن، یعنی ورود در سپاه یزید یا حضور در سپاه امام حسین «سلام الله علیه»؛ ملت ایران همواره جهت حق و  سپاه حسینی را انتخاب کرده است. انقلاب اسلامی با همین فرهنگ پیروز شد و جوانان ما با همین فرهنگ در مقابل تهاجم استکبار جهانی ایستادند و ۸ سال جنگ تحمیلی را با دفاعی مقدس اداره کردند و پیروز شدند و ملت ما با همین فرهنگ بر فتنه خطرناک پس از انتخاب دوره دهم ریاست‌جمهوری پیروز شد.

توضیح بیشتر اینکه انقلاب اسلامی در مسیر خود برای اینکه به اهداف بلند خود برسد، می‌بایست گردنه‌های متعددی را طی می‌کرد و تا رسیدن به اهداف نهایی باید گردنه‌های بسیار دیگری را نیز بپیماید و به این منظور نیاز مبرم به فرهنگ عاشورا دارد، زیرا هدف انقلاب اسلامی تربیت انسان و تشکیل جامعه طراز اسلام ناب است که این فرد و جامعه زمینه‌ساز ظهور حضرت ولی الله الاعظم «عجل الله تعالی فرجه الشریف» است. بنابراین تا رسیدن به این هدف بلند باید تلاش‌های بسیاری انجام شود که در جای خود باید از آنها بحث شود. اما آنچه در این بند مهم است این نکته است که رهبری عمیق و الهی مقام معظم رهبری که به دنبال رهبر فرزانه و عارف ما حضرت امام خمینی آمد، بخوبی مراحل انقلاب اسلامی را رهبری کرد تا ملت ایران بتواند به مرحله دولت اسلامی قدم گذارد و این امری بود که نه تنها استکبار جهانی را خوش نیامد، بلکه قدرت‌طلبان که در بند اسلام امریکایی بودند و بنا داشتند، انقلاب ما را از بنای مستحکم اسلامی به عرفی‌گرایی دنیای مدرن ـ یا بخوانیم به جای نهضت انتظار که ایستادگی در برابر ستم جهان مدرن است، آن را سرسپرده به ستم مدرن کنند و آن را به پوستین وارونه ـ مبدل سازند، نیز به مقاومتی همه‌جانبه وادار داشت و ناچار کرد که همه سرمایه‌های مادی و معنوی خود را به میدان بیاورد. جریان‌شناسی انتخابات  ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۴ و در پس آن انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ این امر را بخوبی نشان می‌دهد که بحث بر سر برتری این نامزد و آن نامزد یا حول محور سلامت انتخابات و احتمال تقلب در آن نیست، بلکه سخن بر سر ورود به صحنه دولت اسلامی یا انحراف در مسیر انقلاب اسلامی است. این است که فتنه خطرناک سبز به وجود می‌آید، فتنه‌ای که حتی چشمان برخی از دوستان انقلاب نیز آن را ندید، زیرا چنان فضا را غبارآلود کرد که تشخیص راه از چاه جز با بصیرت عمیق میسر نبود و به این دلیل است که افرادی در چاه فتنه سقوط کردند که شاید از آنها توقع نمی‌رفت.

آری فرهنگ عاشورا ریشه فرهنگ و هویت ملی ایرانیان است، به‌گونه‌ای که نه تنها شور حسینی عنصر اصلی فرهنگ ایرانی است، بلکه این شور با شعور همراه است

اما نهم دی روزی است که ملت ایران یک‌بار دیگر هویت حسینی خود را نشان داد و درست سه روز پس از حوادث تلخی که فتنه‌گران بر سر راه عزاداران حسینی به وجود آوردند، به عمق فتنه پی بردند و کار آن را یک‌سره کردند. مردم در آن روز هم حق‌شناسی و حق‌محوری خود را نشان داد و هم دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی خود را.

این است که نهم دی در تاریخ پرحادثه انقلاب اسلامی روز مهمی است که نشان داد ملت ما نه تنها از اهداف اسلامی فاصله نگرفته است، بلکه شایستگی و آمادگی ورود به مرحله سوم آن یعنی دولت اسلامی را هم دارد. نهم دی هم فتنه برنامه‌ریزی‌شده شیطان بزرگ را عقیم کرد و هم انقلاب اسلامی را به جلو راند.

اما اکنون باید خود را برای گردنه‌های بعدی آماده کنیم که وسیله حرکت در آن اعتقاد عمیق دینی، پایبندی به اخلاق الهی، بصیرت و صبر است. آری اگر ما راه و خط امام را رها نکنیم که در سخنان و رهبری مقام معظم رهبری تجلی یافته است، حتماً هم در پیکار با دشمنان قسم‌خورده  تحقق اهداف اسلامی پیروز می‌شویم و هم مسیر دولت اسلامی را هموار می‌کنیم تا جامعه و تمدن اسلامی تحقق یابد و زمینه نهضت جهانی حضرت خاتم الاوصیا «روحی لتراب مقدمه الفداه» مهیا گردد.

ان‌شاء الله تا آن روز که راه دور نیست؛ تنها باید مراقب بود که گرفتار شب‌های تار فتنه‌ها نشویم و از قافله‌سالار عشق عقب نمانیم. «أَ لَیْسَ الصُّبْحُ بِقَرِیب‏»

حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعید لواسانی(عضو هیئت علمی دانشگاه)