یادادشتی از عماد روحی
شاید بتوان گفت، یک نکته اساسی درباره «۹ دی» تاکنون از نظرها پنهان مانده است. درباره ابعاد حماسه ۹ دی تحلیلهای بسیاری شده است. مثلا پایان صبر مردم در قبال رفتار زشت موسوی، کروبی و خاتمی و یا اعلام وفاداری مردم به ولایتفقیه و موضوعات دیگر. اما این قلم معتقد است، ۹ دی را میتوان از یک زاویه متفاوت و البته نه کلی، ارزیابی کرد.
باید گفت، جمعیت ۵۰ میلیونی راهپیمایی ۹ دی که بیسابقهترین راهپیمایی در طول تاریخ انقلاب و قبل از آن بوده، از گرایشهای مختلف سیاسی تشکیل شده بود. این موضوع البته مورد توجه و بیان کارشناسان و تحلیلگران قرار گرفته است اما موضوعی که به آن بیتوجهی شده، شناسایی و دقت در یافتن گرایشهایی است که به کاندیدای پیروز رای ندادند اما در اجتماع ۹ دی شرکت کردند. به اعتقاد صاحب این قلم، حجم قابل توجهی از راهپیمایی میلیونی روز ۹ دی ۸۸ را کسانی تشکیل داده بودند که در انتخابات ریاستجمهوری دهم به موسوی رای داده بودند.
آنها که جمعیت ۳ میلیون نفری ۹ دی در تهران که از پل کالج تا خیابان جمالزاده تجمع کرده بودند را از نزدیک مشاهده کردند، به خوبی شهادت میدهند در کنار جمعیت بسیار زیاد طرفدار کاندیدای پیروز، جمعیت قابل توجهی هم بودند که در این راهپیمایی حضور داشتند و در حمایت از نظام، رهبری و شعائر دینی شعار میدادند. به عبارت بهتر، عده بسیار زیادی خشم خود را از رفتار مشمئزکننده سران فتنه نشان میدادند، عدهای در دستنوشتههایی که حمل میکردند، بر پایبندی به قانون تاکید میکردند و عدهای هم اعلام میکردند، خط قرمز در رفتار سیاسی آنان، اعتقادات و ارکان دینی است.باید گفت، ۹ دی روزی بود که بخشی از طرفداران موسوی در انتخابات ریاستجمهوری، صراحتا علیه او به میدان آمدند. این نکتهای بود که کمتر مورد توجه قرار گرفت. ۹ دی، حماسه اعلام وفاداری ملت به «اسلام» و «ولایتفقیه» و پیام آشکاری به فتنهگران بود که آنان با هر گرایش سیاسی اما در یک نقطه مشترکند و آن، «اعتقادات دینی» آنان است. پیام مردم به موسوی را باید به تحلیل نشست. باید گفت، در پی چه سلسله اتفاقاتی بود که «همه» مردم علیرغم همه رویدادها، به خیابان آمدند و بخش بسیار زیادی آرام و شدید علیه موسوی شعار و بخشی دیگر به او «پیام جدایی» دادند. او البته فقط شعارها را شنید و وقعی به پیامها نگذاشت و به همین خاطر است که این روزها فاصله بسیار زیادی میان او و خواستههای مردم به وجود آمده است.
منبع: وطن امروز
خانه » نکتهای مغفول درباره ۹ دی