در بحث حاضر، علامه مصباح یزدی پس از تبیین مفهوم ولایت فقیه، به اثبات این نظریهی حکومتی با استفاده از یک سبک قابل فهم برای عموم مردم میپردازد.
برای اثبات نظریهی ولایت فقیه میتوان از دو روش استدلال بهره جست: اولی روش رایج در بین متخصصین حوزوی، طلاب و در چارچوب مباحث فقهی است. مصداق این نوع استفاده، مباحث مطرح شده از سوی حضرت امام(ره) در نجف اشرف پیش از پیروزی انقلاب اسلامی است که ایشان ضمن مباحث فقهی، به طرح نظریهی ولایت فقیه میپرداختند. پس از انقلاب هم در داخل کتب و رسالههای فقهی بسیاری، این مسأله مطرح گردیده است. مخاطب این روش بحث طلاب علوم دین و متخصیصن فقهی است.
روش دیگر، طرح نظریهی ولایت فقیه در چارچوب مباحث «فلسفهی سیاست»، با سبک عقلی است. اینجا ولایت فقیه به عنوان یک موضوع علوم انسانی و به طور خاص رشتهی علوم سیاسی مورد بحث قرار میگیرد؛ بدین معنی که حکومت باید بر اساس اذن خدا و از سوی کسانی که دارای شرایط خاصی هستند، اعمال شود. اما روش اثبات، روش رایج در علوم انسانی است. مخاطب این روش دانشگاهیان و متخصصین دانشگاهی هستند.
اما علامه مصباح یزدی برای اثبات نظریهی ولایت فقیه از یک روش متفاوت بهره میجویند که خودشان آن را عصارهی دو روش دیگر مینامند. در اینجا مخاطب بحث متخصصین حوزوی و یا دانشگاهی نیستند، بلکه افرادی هستند که هرچند تخصص ندارند، اما تمایل دارند مسایل را با دلیل و استدلال بفهمند تا در مقابل شکاکین و معاندین پاسخ قابل قبول ارایه دهند.
به باور معظماله این روش فشرده، ساده و در عین حال قانع کننده، مورد نیاز عموم جامعه در مقابل شبهات طرح شده توسط رسانههای معاند است.
دانلود با لینک مستقیم (حجم : 18 مگابایت)
منبع : سایت برهان