آموزش ایجاد عکس اچ دی آر (HDR) از دو نوردهی یا اکسپوژر مختلف
یکی از تکنیک های جالب عکاسی تکنیک اچ دی آر (HDR) است که در آن عکس ها با نوردهی های مختلف ترکیب می شوند و یک عکس HDR را به وجود می آورند. ترکیب نوردهی (Exposure blending) شما را قادر می سازد تا با ترکیب چند عکس آسمانی داشته باشید که عالی نوردهی شده است. این نه تنها راهی ساده برای ساختن عکس های HDR است، بلکه باعث می شود عکس های HDR شما واقعی تر بنظر برسند.
هنگام عکاسی این یک روند ساده است و بیشتر دوربین ها امکانی به اسم Bracketing را دارا هستند که شما را در این راه یاری می کند. لازم است که یک عکس جزئیات آسمان را به خوبی به تصویر بکشد و دیگری پس زمینه را – سپس شما از لایه ها و ماسک ها استفاده می کنید تا آن دو عکس را ترکیب کنید.
ما در حل کردن مشکلات تراز کردن که هنگام Auto-Align رخ می دهند و ایجاد یک ادغام بدون نقص به شما کمک خواهیم کرد.
آموزش تکنیک HDR: از دو عکس با نوردهی مختلف یک عکس HDR ایجاد کنید
با فرمت RAW شروع کنید
عکس ها را در Adobe Camera Raw باز کنید. تعادل رنگ سفید (White Balance) را انتخاب و اکسپوژر (exposure) را در هر یک تنظیم کنید تا آسمان به خوبی دیده شود و پس زمینه در عکس دیگر عالی به نظر برسد. عکس ها را فرمت TIFF ذخیره نمایید (دکمه Save As).
عکس ها را تراز (Align) کنید
مطمئن شوید عکس ها به خوبی تراز باشند، بعد این مراحل را طی کنید File>Scripts> LoadFilesIntoStack. دو عکسی را که آماده کرده اید، انتخاب نمایید و گزینه Auto-Align یا تراز خودکار را تیک بزنید. وقتی روی OK کلیک کنید، هر دوی عکس ها در یک Document باز خواهند شد.
یک ماسک ایجاد کنید
روی لایه ی بالایی کلیک کنید تا مطمئن شوید انتخاب شده است. از Layer Options یک ماسک جدید ایجاد کنید و آن را با رنگ سیاه پر کنید. حال پدیدار بودن (visibility) لایه بالا را خاموش کرده و از ابزار Magic Wand برای انتخاب کردن آسمان استفاده کنید.
آسمان را پدیدار کنید
بعد از انتخاب کردن آسمان توسط ابزار Magic Wand قسمت انتخابی خود را تصحیح (Refine) کنید. لایه را مجددا پدیدار (visible) کنید و روی ماسکی که ایجاد کرده اید کلیک نمایید. حال با انتخاب یک قلم مو (با ۳۰% Opacity) رنگ سفید را روی آسمان نقاشی کنید.
کار را به پایان برسانید
برای بیشتر کردن کنتراست عکس، یک لایه منحنی (Curve Layer) به شکل S ایجاد کنید.
عکس های HDR: نقاط قوت و ضعف
قوت:
- دوربین ها ابزاری با نام Bracketing که سریعا چند عکس با نودهی مختلف بگیرید
- ابزار ترازبندی (Alignment) فوتوشاپ تراز کردن خطوط افقی را ساده می کنند
- ماسک ها و لایه های تنظیمات (Adjustment Layers) به شما انعطاف پذیری زیادی می دهند
ضعف:
- تفاوت های شدید بین دو عکس می توانند سبب ایجاد افکت هاله ای در قسمت های افقی شود
- برای عکس های ساده مناسب ترین است، اما عکس های پیچیده چندین ساعت وقت خواهند برد
منبع:سایت لنزک