*زندگینامه
شهید سردار سرتیپ پاسدار محمدعلی الله دادی، در سال 1342 ه.ش، در شهر “پاریز” از توابع شهرستان “سیرجان” واقع در استان “کرمان” چشم به جهان گشود.وی با شروع انقلاب اسلامی، وارد نهادهای انقلابی شد و در سال 1359 به اتفاق سردار “شهید زندی نیا” به جبهههای جنوب رفت و در کنار “شهید حسین علم الهدی” و شهدای دانشجو به مبارزه پرداخت. وی در سال 1362 برای خدمت در مناطق محروم به “کهنوج”، یکی از شهرهای استان کرمان رفت.شهید محمدعلی الله دادی در دوران دفاع مقدس در لشکر 41 ثارالله به عضویت در تیپ ادوات درآمد و بعد از شهادت “سردار زندی” به فرماندهی تیپ ادوات لشکر 41 ثارالله منصوب شد.همچنین جانشینی تیپ 38 ذوالفقار نیروی زمینی سپاه، فرماندهی تیپ رمضان لشکر 27 حضرت رسول (ص) تهران و فرماندهی سپاه القدیر یزد نیز از دیگر مسئولیت های وی در سال های بعد از دفاع مقدس بود.
تا اینکه وی به دعوت “سردار سرلشکر قاسم سلیمانی” فرمانده وقت نیروی قدس سپاه، به نیروی قدس پیوست تا در “لبنان” و “سوریه” به مبارزه با رژیم صهیونیستی بپردازد. سردار شهید محمدعلی الله دادی جانباز 30 درصد و دارای دو پسر و یک دختر بود.این سردار شهید سرانجام، در روز 28 دی ماه سال 1393 در منطقه “القنیطره” سوریه مورد حمله موشکی نظامی رژیم صهیونیستی اسرائیل قرار گرفت و به همراه تعدادی از اعضاء حزب الله لبنان جام شهادت را سرکشید.
*تحصیلات
شهید سردار سرتیپ پاسدار محمدعلی الله دادی، تحصیلاتش را تا مقطع دیپلم در “پاریز” پشت سرگذاشت و پس از آن وارد دانشگاه “کرمان” شد، اما هم زمان با شکل گیری انقلاب اسلامی درس را کنار گذاشت و برای کمک به انقلاب وارد جهاد سازندگی “سیرجان” شد.
*حضور در دفاع مقدس
شهید محمدعلی الله دادی، با شروع جنگ تحمیلی فرصت بازگشت به دانشگاه را تا پایان جنگ از دست داد و 15 روز پس از حمله ارتش رژیم بعثی “عراق” به ایران اسلامی، در تاریخ 14 مهرماه 1359 به اتفاق دوست و هم رزم همیشگی اش سردار “شهید مهدی زندی نیا” عازم جبهه شد و به شهر مقاوم “سوسنگرد” رفت.
ورود به خط مقدم
39 روز بعد، در تاریخ 23 آبان ماه 1359 لشکر 9 زرهی عراق، اقدام به محاصره “سوسنگرد” کرد در این شرایط به همه رزمندگان داخل شهر سلاح دادند و به شهید محمدعلی، یک تفنگ “ژ3” رسید اما به “شهید زندی نیا” هیچ چیز نرسید، هر دو به همراه گردان خمپاره انداز “شهید حسین علم الهدی” در کنار نیروهای ستاد جنگهای نامنظم “شهید چمران” وارد خط مقدم شدند.
شهید الله دادی پس از این حماسه و شهادت “حسین علم الهدی” در “هویزه” همراه با “شهید زندی نیا” به “دهلاویه” رفتند و در جمع نیروهای “شهید چمران” به مبارزات چریکی پرداختند و در عملیات “طریق القدس” که منجر به آزاد سازی “سوسنگرد” و “بستان” شد، حضور داشتند.
عضویت در سپاه پاسداران
سردار شهید محمد علی الله دادی، از اواسط سال 1361 به عضویت سپاه در آمد و قبل از عملیات “خیبر” به گردان ادوات لشکر 41 ثارالله ملحق شد.
وی بعد از اینکه به همراه “شهید زندی نیا”، در سال 1359، در کنار گردان خمپاره انداز “شهید حسین علم الهدی” وارد خط مقدم سوسنگرد شد، علاقه شان به سلاح خمپاره انداز آغاز و تا پایان جنگ از این سلاح دور نشدند تا جایی که پس از چندی در زمره بهترین کاربران این سلاح به حساب آمدند.
فرمانده ادوات لشکر ثارالله
قبل از عملیات بدر در سال 1363 “شهید صادقی”، فرمانده گردان ادوات لشکر ثارالله بود، با شهادت سردار “صادقی” در این عملیات “زندی نیا” فرمانده گردان و شهید الله دادی فرمانده یگان “تطبیق آتش” می شود.
“تطبیق آتش” نیازمند بهترین و باهوش ترین نیروها بود، نیروهایی که تخصص بسیار خوبی در مباحث ریاضی داشتند و شهید الله دادی فرمانده این یگان یکی از این نیروها به شمار می آمد.
فرمانده گردان ادوات سبک
شهید الله دادی، در عملیات کربلای 1، فرمانده گردان ادوات سبک شد، گردان ادوات سبک شامل تیربارها و خمپارهاندازها و تجهیزات سبک بود که نیروهای این گردان هنگام عملیات همراه با گردان پیاده وارد عمل می شدند. ویژگی شخصیتی نیروهای این گردان شجاعت و زبدگی آنها بود.
فرمانده تیپ رعد ادوات لشکر ثارالله
4 دی ماه سال 1364، با آغاز عملیات کربلای 4 شهید الله دادی توانست وارد جزیره “ام الرصاص” شود اما با توقف عملیات به عقب بازگشت. دو هفته بعد در عملیات کربلای 5، “شهید زندی نیا”، فرمانده تیپ ادوات و دوست و همراه همیشگی این شهید بزرگوار به شهادت رسید و سردار “قاسم سلیمانی” در اثنای عملیات از پشت بی سیم شهید محمد علی الله دادی، را به سمت فرمانده تیپ رعد ادوات لشکر ثارالله منصوب کرد. شهید الله دادی تا پایان جنگ با این سمت در میدان نبرد باقی ماند، اما اوج اقتدار و نقش آفرینی این سردار بزرگوار در عملیات والفجر 10 در منطقه مشرف به “سلیمانیه” عراق بود.
*سوابق مسئولیتی شهید الله دادی پس از جنگ تحمیلی
شهید الله دادی در سال های بعد از دفاع مقدس، متصدی مسئولیت های نظامی در کرمان و یزد شد، تا اینکه چند سال بعد به دعوت سردار سرلشکر “قاسم سلیمانی” فرمانده وقت نیروی “قدس” سپاه پاسداران، به نیروی “قدس” رفت تا در “لبنان” و “سوریه” به مبارزه با رژیم صهیونیستی بپردازد.
از جمله مسئولیت های ایشان بعد از جنگ تحمیلی به شرح زیر است:
-فرماندهی تیپ 38 ذوالفقار کرمان
-فرمانده تیپ رمضان لشکر 27 محمد رسول الله(ص) به مدت 3 سال
-فرماندهی سپاه “الغدیر” در یزد
*برشی از خاطرات شهید الله دادی
سردار شهید محمدعلی الله دادی، چند ماه قبل از شهادت، طی مصاحبه ای با “منصور ایران پور”، پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس، در “کرمان”، خاطرات خود در دوران دفاع مقدس بازگو کرد، گزیده ای از مصاحبه با ایشان به شرح زیر است:
سخت ترین تنبیه در دوران دفاع مقدس
شهید الله دادی از خاطرات دفاع مقدس خود چند ماه قبل از شهادتش اینطور روایت کرد: «در اوایل جنگ فرماندهی داشتم به نام “سردار شهید پایدار”، هنگامی که می گفت هیچ کس حق ندارد سرش را از خاکریز بالا بگیرد، هیچ کس بالا نمی گرفت، چون فرمان فرمانده را برای خودمان به مانند تکلیف شرعی می پنداشتیم، اطاعت پذیری در حد بسیار بالایی انجام می گرفت و ما در جبهه اگر میخواستیم رزمنده بازیگوشی را تنبیه کنیم، او را در عملیات شرکت نمی دادیم و همین کافی بود تا ساعتها گریه کند، و سخت ترین تنبیه در دوران دفاع مقدس عبارت بود از وارد نکردن نیرو در موج اول نبرد.
این شرایط در آن سوی خط و در بین نیروهای بعثی متفاوت بود و صدام برای هر عملیات موفقی از نیروهایش تقدیر مادی می کرد، برای مثال او همیشه به نیروها و فرماندهانی که کار خوب انجام می دادند یک شمشیر و یا کلتی به نام “طارق”، هدیه می داد و اگر هم عقب نشینی میکردند، شروع به اعدام مقصران می کرد اما امام راحل هیچ گاه احدی را حتی توبیخ شفاهی هم نکرد و اگر گاه بر حسب نیاز و یا اجبار مجبور به عقب نشینی می شدیم از ما دلجویی و امید را در دلمان زنده می کرد.»
فرهنگ ولایت پذیری رزمندگان
شهید الله دادی در ادامه گفتگوی خود بیان داشت: «همین امر تفاوت بین رزمندگان در این سوی خط و بعثیها را در آن سو نشان می داد و به واقع ایجاد فرهنگ ولایت پذیری هنری است که در ذات انسان و به ویژه رزمندگان اسلام وجود داشت و بیشتر از دل بر می آمد.
این هنر امام راحل و مقام معظم رهبری است که همه ما را در کنار هم قرار داده ما به هنگام دفاع مقدس زیارت عاشورا، دعا کمیل و ندبه می خواندیم و گریه می کردیم و از سویی در شب عملیات مقتدرانه بر دشمن هجوم برده و او را نابود می ساختیم.
این تیپ را از دل جنگ پایه ریزی کردیم
سردار الله دادی در ادامه گفت: «به جرأت می توانم بگویم از ابتدا تا انتهای جنگ هیچ تودیع و معارفه ای در لشکر 41 ثارالله انجام نگرفت، هنگامی که نیمه شعبان در قرارگاه اهواز از “سردار شهید زندی نیا” به عنوان پاسدار نمونه تقدیر به عمل آمد، او بیمار شد و دیگر نمی توانست راه برود و آن روز من زیر بغلش را گرفتم تا بلند شود از تقدیر زبانی آن چنان ناراحت شد که در میان جمع گفت “ای کاش زنده نبودم.
این چنین روحیاتی سبب شده بود تا در جبهه با تمام وجود برای پیروزی استفاده کنیم، کسی به ما برای ورود به تیپ تخصصی ادواتی رعد، آموزش نداد ما خودمان این تیپ را از دل جنگ پایه ریزی کردیم و سپس هر کجا گره ای در کار بود با تلاش و پشتکار و کسب علم به صورت خود جوش آن را حل می نمودیم.»
اختلاف یک کیلومتری در مختصات نقشه عملیات والفجر 8
شهید مقاومت بیان داشت: «برای مثال یکی از اتفاقاتی که در عملیات والفجر هشت برای تیپ ادوات لشکر ثارالله پیش آمد، عبارت بود از اینکه گلوله های محدودی که برای ثبت تیر ارسال میکردیم، درست به هدف نمی خورد و مشکل را هم نمی توانستیم پیدا کنیم، یک روز در سنگر نشسته و مشغول نگاه کردن بر روی نقشه بودم، بیسیم هم روشن بود، صدای دیده بان و آتشبار را می شنیدم که دارند به هم گرا می دهند به فکرم رسید من هم موقعیتهایی را که آن ها به هم می گویند بر روی نقشه مرور کنم.
جای دیده بان را می دانستم و دیدم موقعیتی از سوی وی اعلام شد که با نقشه هم خوانی نداشت، بیسیم را برداشتم و گفتم فلانی جایت را عوض کردی، گفت نه و موقعیتها را بر مبنای نقشه می گویم و همین جا مطمئن شدم که اشتباه از نقشه است از بقیه فرماندهان و “سردار شهید مهدی زندی نیا” هم کمک خواستم و نقشه را چندین بار مورد بررسی قرار دادیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که نقشه یک کیلومتر اختلاف دارد، یعنی اگر ما همه کارهای شناسایی و گراگیری و ثبت موقعیتهای دشمن را هم درست انجام می دادیم با توجه به مختصات نقشه، باز این گلوله یک کیلومتر آن طرف تر بر زمین می خورد.
حالا باید برای اطمینان برویم و عکسهای هوایی منطقه را مورد بررسی دوباره قرار دهیم، چون مقیاس نقشه ها بر مبنای عکسهای هوایی مشخص می شد با دیدن عکسها که قبل از انقلاب توسط خارجی ها گرفته شده بود، مطمئن شدیم بدون دقت بوده و سایه نخل ها و ساختمان ها در آنها به خوبی تفسیر نشدهاند.»
افتخارآفرینی در عملیات والفجر 8
شهید سردار الله دادی در ادامه گفتگو خاطرنشان کرد: «همان روز با فرماندهی قرارگاه عملیاتی هماهنگ کردیم و یک فروند پهباد را به بالای منطقه فرستادیم تا دوباره عکس هوایی آن منطقه را با دقت بیشتری تهیه کنیم، پس از بررسی عکس های جدید، اشکال مشخص شد و ما موفق شدیم منطقه را از نو تفسیر کرده و نقشه جدیدی طراحی کنیم.
سپس در عمل با استفاده از قطب نما و موتورسیکلت، هر بلوک نقشه را از لب رودخانه بهمن شیر تا اروند رود مورد تطبیق قرار داده و اطمینان کسب کردیم که همه چیز درست شده و دیگر دشمن نمی تواند حتی یک متر از تیررس مان خارج شود و بدین وسیله ما پیروز عملیات والفجر هشت شدیم و هنوز هم به آن افتخار میکنیم.»
*شهادت
سرانجام سردار سرتیپ پاسدار محمدعلی الله دادی، در 28 دی 1393، در جغرافیای مقاومت اسلامی و در دفاع از حرم حضرت زینب(س) و مردم مظلوم سوریه توسط بالگرد رژیم صهیونیستی، در شهرک مزرعه “الامل” در منطقه “القنیطره”، به درجه رفیع شهادت نائل شد. هم چنین در پی این حمله “جهاد” پسر شهید “عماد مغنیه” و چند تن از نیروهای حزب الله به شهادت رسیدند.
نحوه شهادت
29 دی سال 1393، روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در اطلاعیه ای، نحوه شهادت سردار محمد علی الله دادی را این چنین شرح داد:
گروهی از رزمندگان و نیروهای مقاومت اسلامی همراه با سردار رشید اسلام محمد علیالله دادی در حین بازدید از منطقه “قنیطره” مورد حمله بالگرد نظامی رژیم صهیونیستی قرار گرفتند که بر اثر این جنایت این سردار دلاور همراه با تعدادی از اعضای حزب الله به شهادت رسیدند.
این اطلاعیه با تاکید بر اینکه بی تردید شهادت سردار الله دادی و رزمندگان حزب الله عزم و اراده مقاومت اسلامی در عرصه مقابله با رژیم صهیونیستی و پی گیری آرمان های اسلام عزیز را جدی تر خواهد کرد، تصریح کرد: اقدام جنایت کارانه رژیم صهیونیستی در نقض حریم هوایی کشور سوریه بار دیگر نشان داد که فتنه تروریستی داعش و جریانهای تکفیری در چارچوب سیاستها و برنامه های نظام سلطه و صهیونیسم و با هماهنگی سران کاخ سفید و رژیم اشغالگر قدس، علیه امت اسلامی طراحی شده است و برای دست یابی به اهداف و مقاصد شیطانی خود هیچ گونه پای بندی به قوانین بین المللی و اصول اخلاقی و انسانی ندارد.
خاکسپاری و تشیع پیکر شهید الله دادی
پیکر مطهر شهید محمد علی الله دادی، بعد از تشییع در “تهران” و “کرمان”، به “سیرجان” منتقل شده و طی مراسم تشییع باشکوهی در زادگاهش “پاریز” به خاک سپرده شد.
تشییع در تهران
مراسم تشییع پیکر شهید سردار محمدعلی الله دادی در روز چهارشنبه اول بهمن 1393، از محل حسینیه عاشقان ثارالله ستاد فرماندهی کل سپاه با حضور شخصیت های کشوری و لشکری و اقشار مختلف مردم تشییع شد.
هم چنین در این مراسم سرلشکر پاسدار “محمد علی جعفری” فرمانده وقت کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، علی لاریجانی رئیس وقت مجلس شورای اسلامی، سردار محمدرضا نقدی رئیس وقت سازمان بسیج مستضعفین، سرلشکر مصطفی ایزدی معاون وقت راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح، سردار رمضان شریف مسئول وقت روابط عمومی کل سپاه، سردار رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی کل قوا، صفیالدین نماینده وقت حزبالله در تهران، حسین شیخالاسلام مشاور وقت رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بینالملل، سید حسین هاشمی استاندار وقت تهران، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور وقت، سردار مسعود جزایری معاون وقت ستاد کل نیروهای مسلح، سردار اسماعیل احمدی مقدم فرمانده وقت نیروی انتظامی کل کشور، محمدرضا صادق مشاور رسانهای رئیسجمهور یازدهم، عدنان محمود سفیر وقت سوریه در تهران، سردار آل هاشم، رستم قاسمی، حجت الاسلام حیدر مصلحی، سردار حجازی، علاءالدین بروجردی رئیس وقت کمیسیون امنیت ملی مجلس نهم، حسین امیر عبدالهیان، حجتالاسلام شیرازی نماینده ولی فقیه در سپاه قدس در این مراسم حضور داشتند.
تشییع در سیرجان
پیکر سردار شهید الله دادی صبح روز پنج شنبه، 2 بهمن 1393، توسط مردم ولایت مدار و متعهد سیرجان به همراه خانواده معظم شهدا، جانبازان، پیشکسوتان دفاع مقدس، نیروهای نظامی و انتظامی، مسئولان محلی و … از حسینیه امام خمینی(ره) سپاه، تا مسجد جامع سیرجان تشییع و برای خاکسپاری به شهر “پاریز” زادگاه شهید منتقل شد.
در این مراسم نماینده وقت دبیرکل حزب الله لبنان، پیام “سید حسن نصرالله” را قرائت کرد که در آن از رشادت های سرداران اسلام و شهید الله دادی تقدیر و پیام خون آنها انتقام از دشمنان اسلام و صهیونیست ها عنوان شده بود.
در این مراسم سردار “قاسم سلیمانی” فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران، سردار “نوری” فرمانده وقت سپاه ثارالله کرمان، استاندار وقت کرمان و تنی چند از مسئولین نظامی و انتظامی حضور داشتند.
تشییع و تدفین در روستای پاریز
در 2 بهمن 1393، مراسم تشییع پیکر سردار شهید “محمد علی الله دادی” در روستای “پاریز” برگزار و پیکر این شهید در روستای محل زادگاهش به خاک سپرده شد.
در این مراسم سردار سرلشکر “قاسم سلیمانی” ضمن طلب حلالیت از حاضرین برای این شهید بزرگوار، زیارت عاشورا را قرائت و حاضرین با نوای وی این زیارت را همخوانی کردند.
*درخواست اسراییل از سردار سلیمانی در پی حادثه القنیطره
وزنامه صهیونیستی “هاآرتص” در پی حادثه تروریستی القنیطره، در نوشتاری با موضوع حمله بالگرد اسرائیلی به نیروهای حزب الله لبنان که منجر به شهادت عده ای از فرماندهان مقاومت شد، نوشت:
“یک منبع امنیتی اسرائیل به خبرگزاری رویترز گفته است که این رژیم در حمله به جنوب سوریه، قصد نداشته فرمانده ایرانی را هدف قرار دهد و تصور میکرده به گروهی از نیروهای سطح پائین حمله کرده است.”
هاآرتص تصریح کرده بود که “به نظر میرسد این منبع ارشد امنیتی اسرائیلی با هدف “جلوگیری از بروز هرگونه تنش با ایران و گروه حزبالله لبنان” این اظهارات را مطرح کرده است. این فرد به دلیل عدم پذیرش رسمی مسئولیت حمله از سوی تلآویو، نخواسته نامش فاش شود.”
منبع اسرائیلی مورد استناد رویترز در پاسخ به این سوال که آیا تلآویو انتظار اقدامات تلافی جویانه ایران یا حزبالله را دارد، گفت: “پاسخ آنها تقریبا قطعی است. انتظار آن را داریم، اما می توان در نظر گرفت که شکلگیری تنش گسترده، به نفع هیچیک از طرفها نیست.”
هاآرتص همچنین در حساب توئیتری خود با انتشار تصویری از سردار “قاسم سلیمانی” در ذیل این مطلب نوشت: “ما فکر می کردیم در حمله به سوریه نظامی رده پایین را نشانه رفته ایم؛ نه یک فرمانده ایرانی را.”
*پیام همسر سردار شهید الله دادی به دشمنان اسلام
همسر سردار شهید محمد علی الله دادی در مراسم خاکسپاری شهید سردار الله دادی در 2 بهمن 1393، در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار “خانه خشتی”، در شهر پاریز از توابع شهرستان سیرجان، در پاسخ به اقدام شنیع اسرائیل پیامی به همه دشمنان اسلام داد.
وی که خود را از شیعیان و دوستداران حضرت زینب(س) معرفی کرد، به خبرنگار “خانه خشتی” گفت: “با ادامه راه حضرت زینب(س) مشت محکمی بر دهان اسراییل، آمریکا و همه داعشی ها و تکفیری ها می زنیم.”