هفته ای که گذشت، ورامین در غم از دست دادن جانبازی با کلکسیون دردها بود. محمد جعفریمنش، جانباز ۷۰ درصدی و دیابتی بود که فشار خون داشت و هر دو کلیهاش را از دست داده بود و چشم چپش تخلیه شده بود، سینوسهای صورتش را تخلیه کرده بودند ، کام دهان نداشت، مچ دست راست و چپش ترکش خورده بود، هر دو کتف و ساعدهایش هم ترکش خورده بودند، قسمتی از جمجمهاش را ترکش برده بود. او میگفت: «انگشت کوچک پای چپم را با انبردست کندیم. چون هر موقع میخواستم جوراب بپوشم، سختم بود. احساس میکردم تا مغز سرم میسوزد. خودم زورم نرسید. انبردست را دادم دست آقا رضا و گفتم: تو زورت بیشتر است، کندیمش. خون که زد بیرون، با گاز استریل بستیمش. یواش یواش درست شد. الآن هم یک بند ندارد». بعد از چند مدت پای چپش را قطع کردند، همان پایی که قبلاً کف و مچش ترکش خورده بود. جعفری منش هم اینک از ارتفاع ۱۹۰۴ بالاتر رفته است و در کنار همرزمان شهیدش است. خوشا به حالش …
به همین مناسبت، گزیده ای از مطالب مربوط به این شهید را در لینک های زیر مرور می نماییم… :
دانلود مستند شهید محمد جعفری منش
پخش از شبکه دوم سیما
حجم: ۲۸ مگابایت
فرمت: flv
مدت: ۷دقیقه و ۷ثانیه
–
لینک کمکی فایل های این مطلب – با قابلیت Resume
–
تصاویری زیبا از این مستند:
فیلم // ماجرای مردی به رنگ مقاومت…
فیلم «مردی به رنگ مقاومت» گوشهای از جانبازیهای محمد جعفریمنش در ادامه میآید:
دانلود فیلم – حجم: ۱۸ مگابایت – فرمت: flv
۸ سال دیالیز فقط بخشی از زندگی پردرد جانبازی است که این روزها دوستان و همرزمان سیاهپوش نبودنش شدهاند. «محمد جعفریمنش» ۳۱ سال با رنج جانبازی توی یکی از محلههای قدیمی شهر ورامین زندگی کرد و سرانجام ۱۶ مرداد ماه ۹۳ به کاروان شهدا پیوست. شهید جعفریمنش سال ۶۲ در عملیات والفجر۴ و در ارتفاعات ۱۹۰۴ بر اثر برخورد ترکش به سرش مجروح شد. روزگار جانبازی او از ۲۲سالگی آغاز شد. موج انفجار و فشار ترکش به مغزش او را آزار میداد. وقت و بیوقت تشنج میکرد و این تشنج برایش بسیار حادثه آفرین بود. کمکم عوارض مجروحیت هم به سراغش آمدند. سمت چپ بدنش لمس شد. چشم چپش را تخلیه کرد، کامش را از دست داد. لگنش چندین بار عمل شد، کلیههایش را از دست داد، پای راستش از زیر زانو قطع شد و ۸ سال دیالیز شد. جعفریمنش در این مدت هفتهای سه بار و هر جلسه چهار ساعت زیر دستگاه دیالیز بود و هر بار تنها پسر او رضا جعفریمنش، پدر را در این ساعات همراهی میکرد.
سالها گذشت و خانواده او نتوانست با وجود همه مدارک و شواهد این مجروحیتها را برای مسئولینی که پرونده بنیاد شهید زیر دستشان بود به اثبات برسانند. ۶۵ درصد جانبازی داشت و ۱۰ سالی طول کشید تا ۷۰ درصد جانبازی که حق چندین سالهاش بود به او تعلق بگیرد. اما خانواده دردکشیده جعفریمنش فقط ۵ ماه توانستند از تسهیلات ویژه جانبازان ۷۰ درصد استفاده کنند و او نهایتاً بهسوی یاران شهیدش پرکشید. خانه او این روزها اگرچه درگیر غم فراق پدر شده اما بهرنگ مقاومت و ایستادگی است.
فیلم // یک روز دیالیز با جانباز شهید محمد جعفری منش
گزارش ویدئویی از یک روز دیالیز جانباز شهید محمد جعفری منش با عنوان “از والفجر۴ تا ۳۰ سال مقاومت”
دانلود فیلم – حجم: ۲۰ مگابایت – فرمت: flv
در شهرستان ورامین خیلیها او را میشناسند. همان روزها پرستار بخش دیالیز بیمارستان ورامین از سالهای رنج و سختی او بهخاطر دیالیزهای فراوانش میگفت: “جعفریمنش چون جانباز بوده و جراحات جنگی داشته دیالیزش هم سختتر بوده. او بیش از ۱۰ بار عمل جراحی شد، چشمش تخلیه شده و پایش قطع شد. تقریباً میان بیماران دیالیزی کسی را با اوضاع ایشان نداریم. اگر بگوییم جانباز ۹۹ درصد است هم بیراه نگفتهایم. دیگر هیچجای سالمی در بدنش نمانده بود. خیلی سختی کشیده، آدمی بسیار قوی بود. جوانیاش را ما و خیلی از بچههای ورامین دیده بودند. آن موقع که سالم بود خیلی آدم قوی و سرحالی بود اما در جبهه جانباز شد و کمکم به اینجا رسید. او همان کسی است که اول فکر کردند در جبهه بهخاطر ترکش سرش شهید شده اما بعد متوجه زنده بودنش میشوند. جعفریمنش در طول سالهای مجروحیتش هر غذایی را نمیتوانست بخورد، هر دارویی را نمیتوانست مصرف کند، چندین بار اواسط دیالیز تشنج شد، دو یا سه بار قبل از دیالیز پیوند کلیه داشته اما موفقیت آمیز نبود، چندین بار رفت و برگشت، آدم قویای بود که هر بار در تشنجها زنده میماند.” و با لبخندی تلخ ادامه میدهد: “او چک برگشتی است”.
سالها گذشت و خانواده او نتوانست با وجود همه مدارک و شواهد این مجروحیتها را برای مسئولینی که پرونده بنیاد شهید زیر دستشان بود به اثبات برسانند. ۶۵ درصد جانبازی داشت و ۱۰ سالی طول کشید تا ۷۰ درصد جانبازی که حق چندین سالهاش بود به او تعلق بگیرد. اما خانواده دردکشیده جعفریمنش فقط ۵ ماه توانستند از تسهیلات ویژه جانبازان ۷۰ درصد استفاده کنند و او نهایتاً بهسوی یاران شهیدش پر کشید.