دیدار روز گذشته رهبر معظم انقلاب از دستاوردهای جدید نظامی سپاه پاسداران حاوی نکات مهمی بود که باید اصلی ترین آن را می توان توجه ویژه معظم له به قدرت درونزای ملی و اقتدار درونی کشور دانست.
در این دیدار، رهبر معظم انقلاب ضمن بازدید از بخش های مختلف و دستاوردهای جدید نظامی کشور اظهاراتی مهمی را بیان کردند که توجه در آنها در شرایط کنونی بسیار راهگشاست.
ایشان در بخشی از اظهاراتشان تاکید کردند:« مهمترین درس این نمایشگاه، اثبات استعداد و توانایی ملت ایران برای ورود به میدان های دشوار و میدان هایی است که دشمن قصد ممنوع الورود کردن آنها را دارد. این نمایشگاه به همه ما مسئولان پیام اقتدار و توانایی درونی را می دهد و اعلام می کند که ما می توانیم.»
اما شاید مهم ترین بخش از سخنان ایشان، آنجایی بود که معظم له دلواپسی و گلایه خود نسبت به «توجه جدی نکردن برخی مسئولان به پیام اقتدار و توانایی درونی» را مطرح کرده و فرمودند: «متاسفانه در برخی از بخش ها مدیران ما این پیام را درک نمی کنند.»
رهبر انقلاب در ادامه نیز ضمن تاکید بر لزوم ابتکار در عرصه سیاست خارجی، در واقع نسبت به جریانی که قصد دارد راه حل تمام مشکلات درونی را در رفع تحریم ها جستجو کند، هشدار داده و فرمودند: «نباید نیازمندی های کشور و برخی مسایل همچون تحریم ها، به مذاکره گره زده شود. مسئولان باید موضوع تحریم را به طریق دیگری حل کنند … مشکل ملت ایران تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی این بود که نمی دانست، می تواند، همانطور که امروز هم هنوز برخی نمی دانند که می توانیم! ما در زمینه های اقتصادی نیز می توانیم با تکیه بر توانایی ها و استعدادهای درونی خود بسیاری از گره ها را باز کنیم و در قبل هم این موضوع تجربه شده است.»
این اظهارات صریح و آشکار مقام معظم رهبری در حالی بیان می شود که طی یک سال اخیر بسیاری از چهره ها و جریان های مختلف سیاسی با وعده های نا به جا برای رفع تمام تحریم ها در مدت کوتاه، مدعی بهبود اوضاع اقتصادی و توان داخلی کشور شده و در عمل نیز جز تلاش برای نزدیک شدن با دشمنان برای رفع مشکلات داخلی، نه راهکاری عرضه کرده اند و نه تلاش دیگری از خود نشان داده اند.
این مساله تا جایی پیش رفته است که حتی رییس جمهور در جلسه تودیع و معارفه علی اکبر صالحی و جواد ظریف در وزارت خارجه در مرداد 92 گفت: «کلید حل مشکلات کشور در این مقطع حساس سیاست خارجی است.»
آفت این نوع نگاه برای اداره کشور زمانی بیشتر خود را نشان می دهد که اقتصاد کشور «شرطی» شده و با یک مذاکره نمایشی و بی ثمر، برخی از شاخص های اقتصادی داخلی بلافاصله دچار نوسان شود و زندگی آحاد مردم تحت تاثیر مثبت یا منفی قرار گیرد اما در مقابل هیچ حرکت کلان و دراز مدتی برای اداره بهتر و افزایش ظرفیت های درونی کشور، اعم از تولید ملی و صادرات به خارج صورت نگیرد. در نتیجه، طی گذر زمان نه تنها اوضاع اقتصاد داخلی رو به بهود نخواهد رفت بلکه با آسیب پذیری بیشتر نسبت به تحریم ها و اقدامات دشمن در عرصه بین المللی، ابزار فشار اقتصادی بیگانگان برای تحت تاثیر قرار دادن زندگی مردم موثر تر نیز عمل خواهد کرد.
به نظر می رسد علیرغم آنکه نزدیک به یک سال از عمر مفید کاری دولت یازدهم سپری شده است و همچنان تحول مثبت و قابل توجهی در عرصه اقتصادی مشاهده نشده است، بهتر است دولت محترم و دیگر مسئولان ارشد کشور با تغییر رویکرد کلان خود برای اداره اقتصاد کشور و توجه به ظرفیت های درونی، نسبت به کم اثر کردن تحریم ها اقدم کرده تا در دراز مدت بسیاری از مشکلات ریشه ای در اقتصاد کشور بهبود یافته و آحاد مردم نیز شیرینی و حلاوت این مساله را در زندگی خود به طور عینی درک کنند.
منبع: رجانیوز