آيا 9 دي مورد تأكيد مقام معظم رهبري است؟
نهم دي ماه سال 1388؛ روزي كه ملت ايران يكپارچه در مقابل فتنه انگيزي عده اي قانون شكن ايستاد و حجت را بر مسئولان كشور براي مقابله با فتنه گران تمام كرد، در بيانات رهبر معظم انقلاب با مفاهيم و اصطلاحات بي نظيري توصيف شده كه در حقيقت وصف عظمت واقعي اين روز است، نه يك توصيف شعاري. امام خامنه اي در اولين بيانات خود پس از 9 دي- بيانات در ديدار مردم قم، (19 دي 1388)- اهميت اين روز و چرايي اين اهميت را تشريح كردند. بر اساس اين بيانات، بايد گفت از ديدگاه معظم له، نهم دي روز وحدت مردم با خداست. در اين روز، حركت بصير و ايماني مردم با اراده الهي به وحدت رسيد، چنانكه رهبر معظم انقلاب در اين باره مي فرمايند: «هرچه انسان در اطراف اين قضايا فكر مي كند، دست خداي متعال را، دست قدرت را، روح ولايت را، روح حسين بن علي(ع) را مي بيند. اين كارها، كارهايي نيست كه با اراده امثال ما انجام بگيرد؛ اين كار خداست، اين دست قدرت الهي است.»(19 دي 1388)
معظم له در بيانات ديگري،(21/9/1390)، روح ديانت حاكم بر مردم را عامل شكل گيري 9 دي مي دانند و البته در شكل گيري اين روح ديانت، توجه به مكتب عاشورا نقش اساسي دارد. پيوند روح ديانت با مردم، ابتدا در شكل گيري انقلاب اسلامي موثر واقع شد و سپس در روزهاي تاريخي پس از انقلاب به ويژه در 9 دي 1388 نقطه عطفي در تاريخ انقلاب به وجود آورد. پيوند ديانت با مردم يا وحدت ملت با خدا در روز 9 دي كه در اثر بيداري و بصيرت عاشورايي شكل گرفت، مي تواند منشأ تحولات و دگرگوني هاي بزرگي باشد.
اولاً؛ ماهيت اين رخداد كه برخاسته از اوج ايمان، حضور مردمي و بصيرت است، خود زمينه بالارفتن ايمان و بيداري را فراهم مي كند. 9 دي هم نشان دهنده اوج ايمان و بصيرت مردم است و هم منشأ اين اوج يابي در مراحل بعدي است. ايمان، حضور مردمي و بصيرت كه عوامل ايجادكننده انقلاب اسلامي و حركت هاي انقلابي بعدي هستند، عوامل نگه دارنده انقلاب و نظام نيز محسوب مي شوند. يعني اين عناصر تهديدات را خنثي كرده و دشمنان را نااميد مي كنند. از اين منظر رهبر معظم انقلاب در مورد آثار 9 دي مي فرمايند: «با اين حركت مردم، آن حجم عظيم تبليغات دشمن كه مي خواست فتنه گران را مردم ايران معرفي كند و اين جور نشان بدهد كه مردم ايران از انقلاب شان، از نظام شان برگشتند، به كلي نقش بر آب شد؛ يعني مردم نشان دادند كه اين اجتماع، مردم ايران است.»
ثانياً شكل گيري چنين روزهايي كه در آن ياري خدا و تلاش مردم با يكديگر وحدت مي يابد، حجت و دليل آشكاري بر نشان دادن مسير حركت جامعه به سوي حقانيت است. در نظام مردم سالاري ديني مسئولان كشور در برابر خواسته هاي حق جويانه تكليف مي يابند و از اين رو، مقام معظم رهبري در 19 دي 88، روز 9 دي را روز اتمام حجت بر همگان دانستند و از مسئولان قواي سه گانه خواستند تا در مقابل فتنه گران وظايف قانوني خود را انجام دهند.
9 دي نماد حضور و حركت ايماني و از روي بصيرت است، بنابراين پس از آن جريان فتنه ديگر نتوانست به حيات خود ادامه دهد. رهبر معظم انقلاب با اشاره به اين اثرگذاري، 9 دي را روز ماندگاري در تاريخ كشور مي دانند و مي فرمايند: «فتنه 88 تنها آن چيزي نبود كه توي خيابان به وسيله تعدادي آدم ديده شد؛ اين يك چيز ريشه داري بود، يك بيماري عميقي درست كرده بودند، اهدافي داشتند، زمينه ها و مقدمات فراواني برايش چيده شده بود، كارهاي بزرگي شده بود و هدف هاي بسيار خطرناكي دنبال اين كار بود كه با اين برخوردهاي گوناگون سياسي و امنيتي و اينها حل نمي شد؛ يك حركت عظيم مردمي لازم داشت كه اين حركت، حركت 9 دي بود؛ آمدند بساط فتنه و فتنه گران را در هم پيچيدند. لذا حادثه 9 دي يك حادثه ماندني در تاريخ ماست.»(21/9/1390)
حمزه عالمی
منبع : ساجد