“معصومه سعوه” شاهد عيني ماجراي بمباران نمازگزاران در روز قدس سال 61 در همدان هنوز در خاطرات آن روزها به سر ميبرد.
به گزارش واحد خبر روایتگر به نقل از(ايسنا) منطقه همدان، “معصومه سعوه” در جمع خبرنگاران گفت: روز 24 تيرماه سال 61 يكي از روزهاي پرخاطره و با خاطرات تلخ و شيرين است، شيرين از اين نظر كه دفاعی مقدس داشتيم و تلخ از اين نظر كه همه چيز آن روز با خون و خاك يكي بود و صحنه هاي دلخراش زيادي در آن روز به چشم مي خورد.
وي اظهار كرد: در سال 61 تنها 11 سال داشتم و به همراه همسر داییام براي راهپيمايي روز قدس به خيابان آمديم و براي برپايي نماز جمعه به استاديوم “آزادي” رفتيم كه به يكباره در ورزشگاه صداي انفجار در صفوف مختلف به ويژه صفوف خانمها بلند شد. من در آن روزها سن كمي داشتم و با ذوق و شوق بچگانه به راهپيمايي آمده بودم. همسر داییام که “افسرالسادات قهاري” نام داشت و 24 ساله بود در اين بمباران دلخراش به شهادت رسید.
در روز قدس براي راهپيمايي در خيابان جمعيت زيادي در حال حركت بود كه به يكباره صداي انفجاري بلند شد، من خیلی ترسيده بودم، جمعيت پراكنده شدند، اما “افسرالسادات قهاري” با شنيدن صداي انفجار به وسط خيابان رفت و با شعار”الله اكبر” جمعيت را همراه خود کرد، مردم هم با اتحاد و يكپارچگي و شعار گويان راهي استاديوم شدند. بمبی در دو متري من به زمين اصابت كرد و دود تمام جمعيت را در خود بلعيد كه من در اين لحظه درخواست كمك كردم و هيچ كسي را در بين دودها پيدا نمي كردم.
آرزو داشتم به آن زمان برگردم تا در اين دفاع مقدس كه قرآن كريم بر آن تاكيد كرده است به درجه شهادت نائل مي شدم. آن روزها براي من تمام شدني نيست و لحظه لحظه هاي آن روز در ذهنم هميشه رنگ خدايي دارد.
“سيد علي مساوات”، مدير امور تحقيقات و پژوهش بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس نيز در جمع خبرنگاران به بيان خاطرات و وقايع آن روز پرداخت و گفت: مردم ايران به ويژه شهروندان همداني در آن روز ثابت كردند كه مومن واقعي و حماسه آفرين وهميشه در صحنه هستند. حادثه روز 24 تيرماه سال 61 يكي از بينظيرترين اتفاقات دوران دفاع مقدس در سطح كشور محسوب مي شود كه به پاس اين روز نام استاديوم آزادي به قدس تغيير يافت. در آن روز جمعيت زيادي از مردم همداني براي راهپيمايي روز قدس به خيابان آمده بودند، انتهاي اين جمعيت در ميدان امام(ره) و ابتداي آن در آرامگاه بوعلي بود و جمعيت شعارگويان حرکت می کردند. در هنگام حركت در مسير، يك فروند هواپيما در آسمان شهر نمايان و در اين هنگام صداي انفجار بلند شد و نواحي مختلف همدان از جمله 600دستگاه، منطقه سبدبافان و باباطاهر بمباران شدند و تعداد زيادي از مناطق مسكوني در اين روز مورد اصابت قرار گرفتند. در اين هنگام 90 درصد مردم به راهپيمايي ادامه دادند و به سوي استاديوم حركت كردند و 10 درصد از جمعيت براي كمك به مجروحان اعزام شدند.
به هنگام برپايي نماز جماعت بمباران در ضلع شمالي استوديوم قدس اتفاق افتاد كه 80 درصد از مجروحان و شهيدان را خانمها و 20 مابقي را آقايان تشكيل دادند. در آن روز تعداد زيادي از فرزندان و مادرانشان دچار حادثه شده بودند و به اين ترتيب اتفاق روز قدس در دنيا پيچيد به گونه اي كه از راديو اسرائيل بمباران نماز روز قدس همدان بر خلاف برنامه ريزي دشمن اعلام شده بود.در آن روز نماينده ولي فقيه در استان آيتالله نوري همداني بود كه تاكيد زيادي بر برگزاري نماز جماعت داشت كه اين عمل خود به نوعي حماسهاي بزرگ بود.
مردم همدان در عملياتهاي مختلف دوران دفاع مقدي حضور پررنگي داشتند و براي عمليات مختلفي از جمله عمليات رمضان به منطقه جنوب اعزام شدند همچنين برخي ديگر به منطقه مهران و كردستان دفتند چرا كه اعتقاد داشتند بايد به بيانات قرآن عمل كنند و دفاعي مقدس داشته باشند.از خود گذشتگي دليل اصلي موفقيت در دوران هشت ساله دفاع مقدس بود و اميدواريم كه نسل امروز با مطالعه و تحقيق در مورد زندگاني شهيدان و جانبازان و رزمندگان آنها را الگو قرار دهند و راه آنها را ادامه دهند.
خلبان شهيد، دوران نيز بر دشمن ثابت كرد ايرانيها با ياد خدا هميشه موفق بوده و هستند چرا كه اين شهيد خلبان با اطلاع از برگزاري كنفرانس بين غيرمتعهدها كه قرار بود در بغداد برگزار شود به سوي این شهر پرواز كرد و هواپيماي خود را به محل برگزاري كنفرانس كوبيد و به درجه شهادت نائل آمد.
خانواده شهيدان “خوش نشان” در راهپيمايي روز قدس همدان 11 نفر از اعضای خانواده خود را از دست دادند.