عمليات كربلاي 8 در تاريخ 18/1/66 و با رمز مقدس «ياصاحب الزمان(عج)» به منظور پاسخگويي به شرارتهاي عراق در حمله به تأسيسات و منابع اقتصادي كشور و برهم زدن امنيت خليج فارس، انهدام ماشين جنگي و تحكيم مواضع به دست آمده در عمليات كربلاي 5، در منطقة بصره توسط نيروهاي سپاه پاسداران آغاز ميشود. رزمندگان اسلام با عبور از موانع ايذايي مختلف از جمله ميدانهاي مين، سيمهاي خاردار و با استفاده از اصل غافلگيري و تاكتيكهاي رزمي، خطوط دفاعي دشمن را درهم ميكوبند و گردانهاي 1، 3، 4 از تيپ 417 و تيپهاي 106، 416 و 65 نيروي مخصوص و نيز تيپهاي 29 و 117 از لشكر 5 عراق را مورد هجوم قرار ميدهند و اين يگانها را به ميزان 40 تا 80 درصد منهدم ميكنند. همچنين دهها تانك و نفربر دشمن به آتش كشيده ميشود و چندين تانك نيز به غنيمت رزمندگان اسلام در ميآيد. در اين تهاجم، مواضع مستحكم عراق به عمق دو كيلومتر سقوط ميكند و بيش از 2600 تن از نيروهاي دشمن كشته يا زخمي و تعدادي اسير ميشوند.
دشمن در صبح عمليات با حملة هوايي، اقدام به مقابله ميكند كه با آتش پرحجم توپخانة ضدهوايي ايران، يك فروند از هواپيماهاي عراقي هدف قرار ميگيرد و سقوط ميكند. با اجراي آتش پرحجم روي نفرات پياده و ادوات زرهي عراق، رزمندگان اسلام به تثبيت و تحكيم موقعيت خود ميپردازند.
دشمن، صبح روز سهشنبه با به كارگيري تانكهاي متعدد، اقدام به پاتك ميكند. رزمندگان كه در پشت مواضع خود به انتظار پاتك از سوي آنان بودند، با مشاهدة تانكها به مقابله با دشمن ميپردازند و با به آتش كشيدن تعداد 50 دستگاه تانك و نفربر شكست ديگري بر دشمن تحميل ميكنند. دشمن با تحمل تلفات و خسارات سنگين به عقب رانده ميشود. نيروي هوايي ايران در تكميل اين سركوب، در صبح عمليات، هشت بار مواضع عراق را بمباران ميكند. رژيم بعث پس از عمليات كربلاي 5 خود را در فشار سختي ميبيند و به ناچار واحدهايي از سپاه يكم، دوم، چهارم و پنجم خود را در منطقة كانال پرورش ماهي و كانال زوجي مستقر ميكند كه حملة رزمندگان باعث انهدام بسياري از آنها ميشود. دشمن پس از شكست مقدماتي، شب چهارشنبه اقدام به حمله ميكند كه با هوشياري رزمندگان اسلام، اين تهاجم با وارد آوردن خساراتي ديگر و گرفتن 25 اسير عقيم ميماند.
صبح چهارشنبه، واحدهايي از لشكر 11، نيروي مخصوص، يگانهاي زرهي و مكانيزه در دو نوبت اقدام به پاتك ميكنند كه با عكسالعمل كمنظير رزمندگان و حمايت آتشباري گسترده، كه فرماندهي يك گردان از تيپ 29 را به عهده داشت، به اسارت در ميآيند.
ارتش عراق در اطلاعيه شماره 932 خود اعلام ميكند كه قواي ايران در ساعت 3 بامداد سهشنبه، در منطقة عملياتي شرق بصره از جناحهاي مختلف به سه لشكر عراق هجوم جديدي را انجام دادهاند. رژيم عراق در اين اطلاعيه اعتراف ميكند كه در يكي از اين سه جناح، قواي ايراني توانستهاند مواضعي را به دست آورند. سپس مدعي ميشود كه قواي عراقي در تعقيب دشمن و بازپسگيري منطقة از كف داده است.
رزمندگان اسلام پس از عقيم ماندن حركت عراق، بلافاصله اقدام به حمله كرده و تعداد ديگري از افراد عراق را كشته، زخمي يا اسير ميكنند و تعداد قابل توجهي تانك و نفربر آنها نيز منهدم ميشوند و يا به غنيمت رزمندگان اسلام درميآيند. در اين حمله به 8 تيپ عراق آسيب جدي وارد ميشود. با روشن شدن هوا، هواپيماهاي عراق به منظور حمله، در آسمان منطقه ظاهر ميشوند كه دو فروند از آنها هدف واقع شده و سقوط ميكنند و بقيه از مهلكه ميگريزند. به دنبال فرار هواپيماهاي دشمن از منطقه، هواپيماهاي ايران در آسمان منطقه ظاهر ميشوند و مواضع دشمن را بمباران ميكنند. رژيم بعث با پخش اخبار كذب مدعي ميشود كه دو فروند از جنگندههاي F.5 ايران را سرنگون و حمله نيروي دريايي ايران به اسكلة الاميه را دفع كرده است. در حالي كه نبرد با برتري رزمندگان اسلام ادامه دارد، در عصر روز بيستم فروردين ماه، يگانهايي از سپاه سوم، چهارم، ششم و هفتم عراق با پشتيباني شديد هوايي و آتش توپخانه، تحت رهبري سپهبد عدنان خيرالله (وزير دفاع اسبق)، (سپهبد ثابت سلطان)، (رئيس سابق ستاد ارتش)، (سپهبد اسماعيل تابه النقيمي)، (جانشين سابق ستاد ـ و فرماندة سپاه يكم ارتش عراق)، اقدام به سنگين ترين پاتك ميكنند كه بلافاصله با عكسالعمل رزمندگان اسلام مواجه ميشوند. قواي عراق در اين پاتك در يك زاويه 60 درجه به محاصره در ميآيند و پس از نبردي سنگين و در ميان بهت و ناباوري فرماندهان ارتش عراق در باتلاق منطقه عملياتي كربلاي 8 دفن ميشوند. رزمندگان اسلام پس از 4 ساعت نبرد بيامان، شكست سخت و تلخي را به فرماندهان عراق تحميل ميكنند و پيروزمندانه به تحكيم مواضع ميپردازند. رزمندگان اسلام طي حملة ديگري دامنة عمليات را تا جادة مهم تعاون گسترش ميدهند و با انهدام دو گردان كماندويي از لشكر محمدالقاسم، اين جادة مهم را ـ كه شلمچه را به بصره و العماره را به بغداد متصل ميكند ـ آزاد ميكنند و اختلالات وسيعي در ترابري سپاه سوم، چهارم و ششم عراق به وجود ميآورند. در اين عمليات تعداد زيادي تانك و نفربر منهدم شده و با ساقط شدن 3 فروند ديگر از هواپيماهاي عراق تعداد آنها از ابتداي عمليات به 7 فروند ميرسد.
نتايج درخشان كربلاي 8 دستگاه تبليغاتي عراق را به استيصال ميكشاند و رسانههاي گروهي جهان مجبور ميشوند به تفسير و پخش اخبار عمليات بپردازند.
در اين ميان روزنامة تايمز مالي مينويسد:
«كربلاي 8 ، ارزيابي توان دفاعي عراق در شرق بصره است.»
به دنبال آن اكثر روزنامههاي غربي به گوشههايي از پيروزيهاي عمليات اشاره ميكنند.
زماني كه رژيم عراق تلاش ميكند از گرداب كربلاي 8 رهايي يابد، رزمندگان با به هلاكت رساندن 13 نفر از فرماندهان عراق (تا صبح جمعه 21 فروردين ماه) تلفات نيروهاي عراقي را به 4000 تن ميرسانند.
عدنان خيرالله روز 22 فروردين ماه 66 براي بازپسگيري مناطق از كف داده، پاتك سنگيني را طرحريزي ميكند. عدنان اين بار به خاطر تمرد سربازان وحشت زدة عراق، واحدهايي از گارد رياست جمهوري را در اين پاتك به معركه ميآورد و با پشتيباني وسيع هوايي، پاتك خود را آغاز ميكند كه رزمندگان اسلام، بويژه شكارچيان تانك، به مقابلة جانانه برميخيزند و در ابتداي درگيري تعداد زيادي از ادوات زرهي عراق را به آتش ميكشند. نبرد اوج ميگيرد و تا مرحله جنگ تن به تن پيش ميرود.
در جنگ تن به تن، 6 تيپ عراق صدمة جدي ميبيند و دشمن بعثي با به جا گذاشتن 1000 كشته و زخمي و انهدام 40 دستگاه تانك و نفربر و دهها دستگاه خودرو، از مهلكه ميگريزند.
نيروي هوايي ايران در اين نبرد، قواي دشمن را با بمبارانهاي پياپي، مستأصل و زمينگير ميكند. در اين درگيري يك فروند هواپيماي سوخوي 22 عراق نيز هدف قرار ميگيرد و سرنگون ميشود. تا روز هشتم نبرد در مجموعه 23 تيپ پياده، زرهي و مكانيزه در شرق بصره متلاشي و باقيمانده افراد شكست خوردة عراق بشدت توسط نيروي هوايي ايران بمباران ميشوند. تا اين روز تعداد 106 فرماندة تيپ، گردان و گروهان ارتش عراق به دست قواي اسلام به هلاكت رسيدهاند.
ستاد تبليغات جنگ از كليه خبرنگاران جهان دعوت ميكند تا از پيروزيهاي رزمندگان اسلام بازديد كنند و از نزديك شاهد پيروزي ارتش اسلام باشند.
نتايج عمليات:
تجهيزات منهدم شدة دشمن: 60 دستگاه تانك و نفربر.دهها دستگاه خودرو.
يگانهاي منهدم شدة دشمن: تيپهاي 68 و 65 نيروهاي مخصوص.تيپهاي 106، 416، 29، 117 و 73 از لشكر 5 مكانيزه.تيپ 27 مكانيزه.تيپهاي 104، 45، 421، و 2 كماندويي ستاد كل.تيپهاي 2 و 5 از گارد رياست جمهوري.تيپ 6 زرهي.گردانهاي 1 و 3 و 4 از تيپ 417.تيپ 42 پياده.2 گردان كماندويي از لشكر محمد القاسم.يك گردان تانك.تيپ 26 زرهي.
غنايم: دهها دستگاه تانك و نفربر.تعداد زيادي انواع خودرو.تعداد كشته و زخمي دشمن:5000 نفر.
تعداد اسرا: 200 نفر.