در اواسط ارديبهشتماه سال 1365 پس از انجام عملياتهاي والفجر 8 و كارخانه نمك (تكميلي والفجر 8) توسط رزمندگان لشكر 32 انصارالحسين(ع) بر اساس دستورالعملي مقرر شد كه رزمندگان استان همدان پدافند وپاسداری ازمنطقه پد غربي جزيره جنوبي مجنون را عهدهدار شوند.
ارتش بعثي عراق در ادامه حركت انفعالي خود پس از شكست در منطقه فاو، با انجام سلسله عمليات دفاع متحرك سعي بر پوشيدن شكستهاي خود داشت. به دليل اهميت استراتژيك جزايرمجنون که در عمليات خيبر ودر سال 1362 به تصرف رزمندگان اسلام در آمده بود، دشمن با اجراي سياست پيشروي گام به گام، هر از گاهي اقدام به حملاتی در اين منطقه ميکرد تا منطقه را بازپس گیرد. این وضعيت ،شرایط سختی را برای ایران ايجاد كرده بود. در اين وضعيت بحراني پدافند جزيره جنوبي به رزمندگان لشكر 32 انصارالحسين(ع) همدان واگذار شد. در اين مأموريت دشمن حجم سنگيني از آتش توپخانه و ادوات خود را جهت تضعيف روحيه رزمندگان روانه مواضع آنان ميكرد و چندين بار اقدام به تك نمود كه با واكنش سريع رزمندگان مجبور به عقبنشيني شد. در اين راستا سرداران رشيد اسلام حاج محسن عينعلي فرمانده گردان 153 حضرت قاسم(ع) و حاج رضا شكريپور فرمانده گردان 154 حضرت علياكبر(ع) همراه تعدادي از نيروهايشان دعوت حق را لبيك گفتند و به شهادت رسيدند. تحركات و شرارتهاي دشمن در جزاير مجنون بسيار زياد و در حد غير قابل تحمل رسيده و از سويي فعاليتهاي مهندسي خود را به اوج رسانيده بود به نوعي كه با احداث جادهها و اتصال اين جادهها به عقبه، به مقصود خود يعني محاصره مواضع نيروهاي خودي نزديك ميشد.
انجام عملياتي جهت جلوگيري از اين اقدام دشمن، امري ضروري به نظر ميرسيد. به همين منظور غواصان واحد اطلاعات عمليات لشكر 32 انصارالحسين(ع) همدان، شناسايي مواضع دشمن را در خطوط مقدم و عقبه از اوايل مردادماه سال 1365 آغاز نمودند اين شناساييها در معابر متعددي در سه محور انجام گرفت تا اين كه در اواسط شهريوماه يعني پس از يك ماه به نتيجه رسيد. از طرفي ديدهبانان اطلاعات نيز دائماً از دكل ديدهباني موجود مواضع دشمن را تا كيلومترها عقبتر رصد ميكردند و هرگونه تحركات دشمن را از عقبه به جلو و بالعكس را ثبت مينمودند.
سرانجام موعد عمليات بيستم شهريور در نظر گرفته شد و گردان 154 حضرت علياكبر(ع) به فرماندهي سردار رشيد اسلام حاج محسن اميدي جهت انجام عمليات تعيين گرديد. همچنين گردان 156 نيز به عنوان گردان پشتيباني در نظر گرفته شد.
با شور و غوغايي وصفناپذير رزمندگان يگان در روز نوزدهم شهريورماه به سوي جزاير مجنون رهسپار شدند و در عصر آن روز نيروهاي گروهان غواصي جعفر طيار به عنوان نفرات خطشكن وارد آب شده و به صورت ستوني، آهسته و آرام به سوي دشمن خيز برداشتند پس از مدت زماني نيروهاي پياده نيز سوار بر قايقهاي موتوري، اما خاموش و پاروزنان با فاصله به دنبال غواصان به راه افتادند.
غواصان با سعه صدر و توكل بر خدا با رعايت استتار و اختفا خود را به عقبه دشمن رسانيده و مهياي نبردي حماسي شدند. سرانجام در ساعت 2 بامداد، نداي تكبير رزمندگان، آسمان منطقه را عطرآگين نمود و عمليات انصار آغاز شد. نيروهاي دشمن كه متوجه حضور نيروهاي اسلام در عقبه خود شدند با دستپاچگي اقدام به تيراندازيهاي بيهدف كردند. تقريباً تمامي مواضع موردنظر توسط رزمندگان فتح شد، به غير از يكي از هدفها كه با مقاومت شديد دشمن، تصرف آن تا صبح به طول انجاميد. در اين عمليات حماسي تيپ 601 پياده دشمن متحمل تلفات و خسارات فراواني گشته و تعداد زيادي از آنان به اسارت رزمندگان اسلام در آمدند.
حماسه مقاومت سردار سرافراز اسلام شهيد حاج محسن اميدي فرمانده گردان 154، كه در همين عمليات به شهادت رسيد مثالزدني است.
در اين عمليات، تعدادي از نيروهاي گردان به شهادت رسيدند به گونهاي كه در زماني شهيد اميدي به تنهايي در برابر سيل تانكهاي دشمن كه جهت انجام پاتك و بازپسگيري مواضع از دست رفته وارد عمل شده بودند، ايستادگي نمود و بر روي پد غربي به شهادت رسيد و جنازه مطهرش پس از قريب به بيست سال به آغوش وطن بازگشت. حماسه عمليات انصارالحسین(ع) كه در محرم سال 1365 به وقوع پيوست هيچگاه از اذهان رزمندگان استان فراموش نخواهد شد. پس از انجام اين عمليات، دشمن كه متحمل تلفات و خسارات سنگيني شده بود، از انجام عمليات مهندسي در منطقه بازداشته شده و عملياتهاي ايذايي ارتش بعثي در جزاير مجنون تا مدتها فروكش كرد.