شهید حاج ابراهیم همت/ خورشید خیبر
* برگی از وصیتنامه
هرچه داریم، از شهداء داریم و انقلاب حاصل خون شهیدان است.
هر شب ستاره ای به زمین می کشند و باز، این آسمان غمزده، غرق ستاره هاست!
مادرجان!
می دانی تو را بسیار دوست دارم، همانسان که میدانی فرزندت چطور عاشق شهادت بود و به شهیدان عشق داشت.
شهید کاوه نبيری/ فرمانده تیپ 20 لشکر 17
متولد 1342 – تهران .کاوه نبيری پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با شکل – گیری نهاد سپاه پاسداران به عضویت سپاه درآمد. وی سابقه حضور در فعالیت های انقلابی را از سر گذرانده بود و گذر زمان مرز حق و باطل را برایش ترسیم نموده بود. با گسترش حرکات ضدانقلابیون در غرب کشور بدانجا اعزام و به همراه همرزمانش در سرکوبی منافقان ایفای نقش نمود. شهید نبيری با گسترش دامنه جنگ در جستجوی جام شهادت از هر عملیات به عملیات بعد رهسپار شد فتح المبین، بیت المقدس، والفجر مقدماتیريال بدر، والفجر 8، کربلای 4 و 5.
* نحوه شهادت
سنگینی پاتک دشمن شدت مییافت که کاوه نیبری به همراه یکی از زرمندگان به وسیله موتور عازم شناسایی شدند. سفیر یک خمپاره شهید نیبری را باخود ببرد
پاسدار شهید حسین ساعدی /فرمانده گردان روح الله
متولد 1335- خمین
15 روز از آغاز دفاع مقدس سپری شمشد که پای در خاک جبهه نهاد. پشت به راهی داشت که آمده بود و چشم به راهی که به فرمان امام روشن مینمود. فرمانده گردان روح الله درس عاشقی را آموخته بود. تنها آزمون خیبر بود که او را جاودانه کرد.
* برگی از وصیتنامه
… راهم را خوب می شناسم که حق است و به الله منتهی می شود. راه دشمن را می شناسم به غیر باطل است و به شیطان ختم می شود. نمی توانم بنشینم تا دشمن به حریم اسلام تجاوز مند.
شهید طاهر اجاقلو /جانشین گردان ابوذر
شهید طاهر اجاقلو در سال 1341 در قریه قاهران زنجان چشم به جهان گشود. دوره ابتدایی را در مدرسه خاقانی و دوره راهنمایی را در مدرسه شهید چمران به پایان رساند و دوره دبیرستان را در دبیرستان دکتر شریعتی زنجان ادامه داد. ولی سال آخر دبیرستانش را نیه کاره رها کرد و به جبهه اعزام شد. در جبهه رشادت های فراوانی را از خودش نشان داده بود. سرانجام در عملیات خیبر در جزیره مجنون در تاریخ 22/12/66 به مقام رفیع شهادت نائل آمد.
شهید محمدرضا مرادی / مسئول اطلاعات و عملیات لشکر ثارالله
شهید مرادی در تاریخ هشتم بهمن ماه 1341 در خانواده محروی پا به عرصه وجود گذااشت که پدر با رنج فراوان زندگی را اداره می کرد. در پنج سالگی به علت هوش و استعداد خدادادی پا به دبستان گذاشت و کلاس های اول و دوم را در دبستان ادب و سالهای سوم و چهارم و پنجم را در دبستان پرورشگاه صنعتی سپری کرد. و از همین زمان علاوه بر تحصیل روزانه بعد از نماز صبح به پدرش که در اداره بهداشت کار می کرد کمک می کرد و از همان اوان کودکی با مشکلات زندگی آشنا بود. شهید مرادی سپس در دبیرستان اقبال ادامه تحصیل داد. سالهای تحصیلش در هنرستان مصادف با شروع انقلاب اسلامی بود که همگام با سایر اقشار مردم در جریان کامل نقلاب و راهپیمائیها و تظاهرات بود. سال 1359 موفق به اخذ دیپلم شد و پس از آن به عضویت سپاه درآمد. آخرین روزهای اتمام دوره آموزش نظامی وی مصادف با شروع جنگ تحمیلی بود. در حین آموزش به علت علاقه فراوان به جبهه و جهاد در زمستان 1359 به مهاآباد اعزام شد. سرانجام در سال 1360 به طرف جبهه حرکت کرد و از پایه گذاران واحد شناسایی در عملیات فتح المبین بود. شهید مرادی پس از آن در عملیات های مختلفی همچون بیت المقدس، رمضان، والفجر مقدماتی، والفجر یک، خیبر در سمت های مختلف شرکت داشت تا اینکه صبح روز 8/12/62 به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
شهید حسین احدی /جانشین گردان امام حسین (ع)
شهید حسین احدی در سال 1341 در یک خانواده متدین و مذهبی در شهرستان زنجان متولد شد. پس از سپری کردن دوره پنج ساله دبستان وارد دوره راهنمایی شد و پس از آن وارد دبیرستان شهید ارفعی شد. دوران تحصیل در دبیرستان مصادف با انقلاب بود که همراه مردم و خانواده در تمامی تظاهرات علیه رژیم ستم شاهی حضوری فعال داشت. پس از اخذ دیپلم، استخدام در دوایر دولتی را کنار زد و جذب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی زنجان شد. با شروع جنگ تحمیلی و حضور در جبهه ها در مسئولیتهای مختلف در عملیات هایی از قبیل فتح المبین، بیت المقدس، محرم، رمضان، خیبر و والفجرها حماسه هایی بس عظیم آفرید سرانجام در تاریخ 23/12/63 پس از وضو گرفتن در آبدجله هدایت نیروهای گردان امام سجاد (ع) را به عهده گرفته و با همرزمان شهیدش به خصوص شهید محمد ناصر اشتری با شرکت درعملیات غرورآفرین بدر به فیض شهادت نائل آمد.
پاسدار شهید مهدی شالباف / فرمانده گردان امام رضا (ع)
متولد 1341 .دوران جوانی فرمانده گردان امام رضا (ع) حرکات انقلابی را سپری کرد. مهدی شالباف همچون قطره ای به دریای انقلاب پیوست تا موجی باشد که در زمستان 57 بهار را میزبان میهن نماید. زمان پاسداری از دستاوردهای انقلاب فرا رسیده بود و مهدی شالباف نیز لباس سبز پاسداری به تن نمود. وی زمانی را در عملیات سرکوبی ضدانقلابیون در غرب سپری کرد تا آزمونی باشد تا در عملیات خیبر جامه شهادت بر تن نماید.
شهید سجاد احمدی / جانشین گردان امام علی از لشکر 19 فجر
متولد 1338- گروس – کهگیلویه و بویر احمر
* مهمترین اتفاق دوران کودکی
دوران کودکی شهید با رنج بسیاری سپری شد. او دوران تحصیلی را در روستا و شهرهای همجوار تا اخذ دیپلم سپری کرد.
* مسوولیت ها
مسوول واحد بسیج، معاونت نیروی انسانی سپاه – مسوول گردان ضربت سپاه مهاباد، جانشین گردان امام علی از لشکر 19 فجر.
* سوابق انقلابی
حضور مستمر در فعالیت های انقلابی، توزیع اعلامیه و بیانات حضرت امام، حضور امام، حضور در حزب جمهوری اسلامی گچساران.
شهید مهدی پیرمحمدی /فرمانده گردان ولیعصر (عج)
دانش آموخت همکتب انقلاب و از شاگزردان ممتاز این دانشگاه بود. پیروی از مکتب حضرت امام را با حضور در جلسات و بسط دیدگاه های انقلابی گسترش داد تا با شروع جنگ و حضور در سپاه پاسداران نسبت به مراد خویش ادای دین نماید.
فرمانده گردان ولیعصر تا قبل از خیبر جراحات بسیاری برداشت اما در خیبر بود که شربت شهادت را نوشید.
شهید محمدناصر اشتری/ فرمانده گردان امام حسین (ع)
شهید محمدناصر اشتری فرزند صیاد در سال 1341 در شهرستان زنجان در خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشود. دوره ابتدائی در دبستان خاقانی و دوره راهنمایی را در مدرسه انوری به پایان رساند به جهت علاقه زیاد به کارهای فنی در سال 54 و 55 در هنرستان صنعتی در رشته مکانیک مشغول به تحصیل شد. اواخر تحصیل مصادف با انقلاب بود تا این که در سال 59 موفق به اخذ دیپلم گردید. بعد از فرمان امام مبنی بر تاسیس بسیج وارد آن نهاد مقدس و مردمی گردید. با شروع جنگ تحمیلی به جبهه های حق علیه باطل در جنوب کشور شتافتو در جبهه ها با مسئولیت های مختلف در عملیات های شکستن حصر آبادان، بیت المقدس، فتح المبین، رمضان، محرم، و الفجر مقدماتی، والفجر 4، خیبر و بدر شرکت نمود. شهید اشتری در عملیات بدر به آرزوی خویش رسید و به فیض بی بدیل شهادت نائل آمد.
شهید عباس حاجی زاده / فرمانده گردان عاشورا
متولد 1337 .فرمانده «بی ریا» لقبی بود که رزمندگان او را به آن نام می شناختند. اگر بخت با تو یار می شد و سری به جبهه می زدی سخنان دلنشین رو زمین – گیرت می کرد. می گفت: «توشه برگیرید، این راه کربلاست…»
برگی از یک خاطره
در عملیات والفجر مقدماتی زمانی که خط دشمن توسط گردان سیدالشهدا و لشکر 17 علی بن ابیطالب شکسته شد زیر آتش خمپاره های دشمن حاجی زاده را دیدم که چهره اش را در خون گرفته بود و داشت مجروحان را مداوا می کرد. گفتم حاجی کسی استراحت کن به نگاهم کرد و گفت این ها امانت مردم اند و امانتداری دشوار. دیگر هیچ نگفتم و او را می دیدم که با فنی زخمی مجروحان را مداوا می کرد.
وقتی به مرخصی می آمد به دیدار خانواده شهدا می رفت. به همراه هم به منزل شهید محسن طالبی رفتیم. او از نحوه شهادتش می گفت و از شجاعتش ه نیکی یاد می کرد. می گفت این راهی است که باید پیمود. مسافر بعدی عباس حاجی زاده بود.
پاسدار شهید یوسف سجودی/ فرمانده تیپ سوم لشکر علی بن ابیطالب
متولد 1337- بابل .در پایب انقلاب متلاطم شده بود که یوسف سجودی دیپلم گرفت. شهید سجودی از همان دوران وارد جریان مبارزاتی شد و موج انقلاب او را سال ها بعد به دروازه خیبررساند. دانش آموخته مکتب امام و انقلاب با گذر از دروازه خیبر دست در دست فرشتگان راهی آسمان شد.
پاسدار شهید رضا حسن پور/قائم مقام لشکر 17 علی بن ابیطالب
متولد 1339 – تهران .تحصیلات ابتدایی شهید حسنپور در شهرستان قزوین سپری شد. رنج روزگار سدی شد که او را ازادامه تحصیل بازداشت. زمان گذشت و زمزمه نام حضرت امام هجای گنجی شد که در کوچه و بازار میان مردمی که فوج فوج دریای انقلاب را شکل دادند صید کند. به شوق پیروزی انقلاب لباس کمیته را بر تن کرد و دیری نپایید که به عضویت سپاه قزوین درآمد. آژیر جنگ که به صدا درآمد تنها خاک جبهه بیقراری را از آن شهید می ستاند اما عملیات خیبر پایان بیقراری بود تا در میان شهدا آرام گیرد.
پاسدار شهید حسین سپنج حسنی /مسئول تامین خارجی لشکر علی بن ابیطالب
متولد 1333 – قم .زندگی در شهر قم که همواره روح مبارزاتی را در بسیاری از فرزندان خود متبلور ساخته شهید سپنج حسنی نیز به مثابه بسیاری از مبارزان گام در راه مبارزات انقلابی نهاد. او در این راه مصائب بسیار دید و رنج شکنجه ماموران ساواک را بارها به جان خرید. نوای پیروزی انقلاب که نواخت هشد او هنوز در بند دژخیمان بود که به دست انقلابیون از بندها شد.
دیری نپائید تا این که او به عضویت سپاه درآمد و با شروع جنگ پای در راه دفاع نهاد. عاشق دلباخته با رسیدن به دروازه خیبر راهی دیگر برگزید
شهید محمد نعمتی / فرمانده گردان 411 لشکر 41 ثارالله
متولد 1338 – رفسنجان .با پیروزی انقلاب به عضویت سپاه پاسدارن درآمد. روح ناآرامش به گفته دوستانش در کالبد زمینیان نمی گنجید. چشم به راهی داشت که شهدای پیشتر رفته بودند. آغاز جنگ پایان انتظار یود. عملیات ها پس از دیگری آغاز می شد و سنگرها فتح می گردید. عملیات خیبر که فتح شد برای دیدنش باید چشم به آسمان می دوختی.