عراقيها هر آنچه از عمليات رمضان و حملههاي مشابه درس گرفته بودند،- از جمله لايههاي تو در تو و پيچيده دفاعي- در عمليات والفجر مقدماتي (فكه) به كار بستند. از آنجا كه انجام اين حمله با روزهاي دهه فجر سال1361 مقارن شده بود، پيشبيني ميشد كه در سرنوشت جنگ تاثيرگذار باشد، ولي چنين نشد و پسوند «مقدماتي» بر عمليات «والفجر» گذاشته شد.
عمليات «والفجر مقدماتي» با هدف تصرف پل «غزيله» و سپس پيشروي به سوي شهر «العماره» عراق طرح ريزي شده بود. البته انجام عمليات محرم دسترسي به اين مهم را آسان جلوه ميداد. دراين عمليات 48 گردان از سپاه و 16 گردان از ارتش به مصاف 80 گردان از عراق رفتند.
در ساعت21 و30 دقيقه18 بهمن ماه1361 رمز عمليات از قرارگاه «خاتمالانبيا)(ص) به گوش رزمندگان مستقر در خطوط «فكه» رسيد: «ياالله يا الله يا الله». حمله از سه محور آغازشد و نيروها در تاريكي مطلق شب به منظور شكستن خطوط دفاعي دشمن پيش رفتند. نكته قابل ملاحظه در اين عمليات، موانع ايذايي، استحكامات، كانالهاي عميق و متعدد و وجود ميدانهاي مين فراوان و گوناگون دشمن در دشتهاي رملي و خشك بود كه عراق طي چند ماه كوشش آنها را فراهم آورده و چيده بود. اين عوامل سبب كندي حركت يگانهاي خودي شده و در نتيجه- با وجود شكسته شدن خط دشمن، نيروها به يكديگر ملحق نشده و همانجا در عمق موانع و خطوط دشمن موضع گرفتند. اين موضوع با روشنايي سپيده دم مشكل را دو چندان كرد.
عراقيها هر آنچه از عمليات رمضان و حملههاي مشابه درس گرفته بودند،- از جمله لايههاي تو در تو و پيچيده دفاعي- در عمليات والفجر مقدماتي (فكه) به كار بستند. از آنجا كه انجام اين حمله با روزهاي دهه فجر سال1361 مقارن شده بود، پيشبيني ميشد كه در سرنوشت جنگ تاثيرگذار باشد، ولي چنين نشد و پسوند «مقدماتي» بر عمليات «والفجر» گذاشته شد. در آستانه اين عمليات «غلامحسين افشردي» معروف به «حسن باقري» فرمانده اطلاعات و عمليات قرارگاه خاتمالانبيا و فرمانده نيروي زميني سپاه و چند تن ديگر از جمله «مجيد بقايي» فرمانده قرارگاه كربلا به شهادت رسيدند. در اين عمليات بيش از80 دستگاه تانك و نفربر،120 دستگاه خودرو و تعداد زيادي سلاح سبك و نيمه سنگين،5 فروند هواپيما منهدم و4620 نفر از نيروهاي دشمن كشته، زخمي و اسير شدند.