اهداف این عملیات ،عقب راندن دشمن از اطراف سوسنگرد.
عمليات امام مهدي (عج) را باید سرآغازی بر عمليات غير كلاسيك محدود توسط سپاه پاسداران ونیروهای مردمی دانست.
پس از آنكه فرماندهان ايراني دريافتند با جنگهاي كلاسيك و شيوههاي شناخته شده در نظام های رایج نميتوان كاري را از پيش برد ، طرح عملياتهاي چريكي و غير كلاسيك را به اجرا گذاشتند . نخستين گام در اين راستا ،در 26 اسفند ماه 1359 و پس از دو ماه از آخرين تهاجم ناموفق ايران به قواي عراق برداشته شد .
براساس طرحي به نام «امام مهدي (عج) » كه توسط شهيد حسن باقري طراحي شده بود، مقرر شد تا برادران سپاه با استعداد 200 رزمنده خط شکن و با سلاحهاي معمولي و آر – پي – جي، 7از چهار محور به نيروهاي عراقي در غرب سوسنگرد حمله كنند. عملیات در ساعت 7 و30 دقيقه صبح آغاز شد . دشمن غافلگير شد و عمليات با سرعت غير قابل تصوري پيش مي رفت . با انهدام يك گردان تانك و يك گردان مكانيزه دشمن ، نيروهاي خودي به پيروزي رسيدند . اما به علت عدم تجربه كافي نيروها در اين گونه عملياتها و فقدان نيروي جايگزين براي تثبيت مواضع آزاد شده ، پس از گذشت يكي دو روز ، عراقيها به مواضع پيشين خود بازگشتند . با اين وجود ، پس از گذشت 6 ماه از جنگ و هجوم همه جانبه ارتش عراق به خاك ايران ، نخستين پيروزي روحيه بخش براي رزمندگان ايراني به دست آمد . در جريان اين عمليات محدود تعداد 168 تن از نیروهای دشمن كشته و زخمي و اسير شدند .
در مقابل این تلفات قابل توجه 13 رزمنده از سپاه پاسداران ونیروهای مردمی به شهادت رسيدند. اين عملیات وتجارب به دست آمده در آن سرآغاز عملياتهاي (محدود ) غير كلاسيك جنگ ، توسط سپاه وارتش بود. سرداراسحاق عزيزي طراح اين عمليات كه فرمانده گردان بود و بعدها به شهادت رسيد ، توانست در حالي كه عراقيها در مجاورت ديوارهاي شهر سوسنگرد ، حضور داشتند – با كندن چندين كانال ،رزمندگان را از زير خانههاي شهر عبور داده و به نقاط مشخصي ، در كنار سنگرهای دشمن برساند . در عمليات «تپههاي الله اكبر» كه دو ماه پس از عمليات امام مهدي (عج ) انجام شد، همين طرح به کار گیری شد وبا پيروزي اجرا گرديد .