نيروي هوايي جمهوري اسلامي به رغم مشكلات بيشمار، توان و قابليت رزمي خود را با اين حمله به منصفة ظهور رسانده و به طرز باشكوهي به نمايش ميگذارد. مردم باشور و شعف به پايگاههاي هوايي هجوم برده و با قرباني كردن، مقدم خلبانان شايسته و شجاع را گرامي ميدارند. بدين ترتيب نيروي هوايي، از اين پس با عزمي جزم، در سه جبهه به مقابله با نيروي هوايي، دريايي و زميني عراق ميپردازد.alt
در روز 31 شهريور 59 هواپيماهاي عراق، غافلگيرانه و با تقليد از حملة نيروي هوايي اسرائيل عليه مصر در جنگ شش روزه، اقدام به تعرض نموده و براي فلج كردن نيروي هوايي ايران، پايگاههاي اين نيرو را در چند نقطه بمباران ميكنند. در پي اين بمبارانها، راديو بغداد در اخبار خود اعلام ميكند كه اكثر پايگاهها و باندهاي پرواز هوايي ايران را بمباران كرده است و طي پيامي از خلبانهاي ايراني درخواست ميكند خود را به عراق رسانده وپناهنده شوند.
همين راديو طي تحليلي اظهار ميدارد كه پس از كودتاي نوژه، تعداد زيادي از خلبانهاي ايراني از نيروي هوايي اخراج شدهاند و همچنين به دليل خروج مستشاران خارجي كسي قادر نيست هواپيماهاي جنگي ايران را در حالت عمليّات نگهداشته و آنها را به كارگيرد و باز در تكميل اين جنگ رواني اعلام ميكند كه به خاطر آتشسوزي پالايشگاه آبادان، ديگر سوختي وجود ندارد.
همه چيز بيانگر آن است كه از سوي آسمان هيچ خطري متوجه عراق نيست. با تجاوز رسمي عراق، همه منتظرند كه كدام نيرو اولين پاسخ اين تجاوز را خواهد داد. كمتر از 20 ساعت پس از حملة عراق به فرودگاههاي ايران، 140 فروند جنگنده ايراني در حريم هوايي بغداد ظاهر ميشوند و طي عمليات برقآسا چندين پايگاه نظامي و ديگر مراكز مهم و حساس را در بغداد و ساير شهرهاي عراق بمباران ميكنند. صدام كه به خاطر پدافند قوي عراق و به زعم خود ضعف نيروي هوايي ايران، هرگز انتظار چنين حمله گستردهاي را از سوي ايران نداشت، مدعي ميشود كه هواپيماهاي ايران از سوريه به پرواز درآمدهاند.
در حيرت همگان خبر ميرسد كه در اين حمله، اهدافي در نزديكي مرز سوريه و اردن نيز بمباران شده است. اين عمليات و نفوذ تا اين حد در خاك عراق، حتي حيرت كارشناسان نظامي خارجي را نيز برميانگيزد كه خلبانان ايراني چگونه توانستهاند از ديوار توپهاي ضدهوايي و موشكهاي سام عبور كرده و تا مرزهاي اردن برسند و اهدافي را در آنجا بمباران كنند.
نيروي هوايي جمهوري اسلامي به رغم مشكلات بيشمار، توان و قابليت رزمي خود را با اين حمله به منصفة ظهور رسانده و به طرز باشكوهي به نمايش ميگذارد. مردم باشور و شعف به پايگاههاي هوايي هجوم برده و با قرباني كردن، مقدم خلبانان شايسته و شجاع را گرامي ميدارند. بدين ترتيب نيروي هوايي، از اين پس با عزمي جزم، در سه جبهه به مقابله با نيروي هوايي، دريايي و زميني عراق ميپردازد. نيروي هوايي در اولين قدم، تمامي حملات برون مرزي دشمن را با قاطعيت پاسخ ميدهد و تمامي تلاش خود را به كار ميگيرد كه از تعداد زيادي از هواپيماهاي مهاجم دشمن را در آسمان ايران مورد هدف قرار داده و ساقط ميكند. در پي تعرضات دريايي دشمن، نيروي هوايي به ياري نيروي دريايي شتافته و با حملات پياپي، ضربات سنگيني به شناورهاي دشمن وارد ميآورد كه تعدادي از ناوشكنهاي دشمن را براي هميشه به قعر آبهاي خليجفارس ميفرستد. در ادامة عمليات با حمايت جانانه و فراموشنشدني از نيروي دريايي جمهوري اسلامي ايران در هفتم اسفند ماه 59 براي هميشه به حضور دشمن در آبهاي خليج فارس خاتمه ميدهد و باقيمانده شناورهاي عراقي مجبور به فرار به خورعبدالله ميشوند.
نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در جبهههاي نبرد با تلاشهاي فراموش نشدني به حمايت از رزمندگان اسلام ميپردازند و با انهدام ادوات و امكانات دشمن، وي را زمينگير ميسازد.
کارنامه توصیفی عملیات هشت سال دفاع مقدس،نوشته ی علی سمیعی،نشر نمایندگی ولی فقیه درنیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی-1376