بسیار سفر باید …
راهیان نور پیشنهاد چه کسی بود ؟
(هشت سال دفاع مقدس) تاریخی است غرور آفرین و جاویدان برای ملت انقلابی ایران، تاریخی که لحظه لحظه آن را عاشقانه سوختند، عارفانه پرداختند، سرشار از حماسه کردند و با خون بر لوح زمان نگاشتند.
این تاریخ با شکوه و آموزنده را نباید تنها در لابلای صفحات کتب جستجو کرد و یا فقط از زبان ها شنید و یا در تصویرها دید، بلکه باید آن را از نزدیک با تمام وجود درک و دوباره با آن زندگی کرد.
در این راستا معاونت پرورشی نیروی مقاومت بسیج همه ساله اردوهای بازدید از مناطق عملیاتی غرب و جنوب کشور را برگزار مینماید تا به این وسیله زمان ارزشی دیروز را به امروز پیوند دهد و تاریخ حماسه و خون شهامت و شهادت را به نحو شایسته ای به نسل نوجوان بنمایاند.
اهداف (سفرهای) راهیان نور :
بازسازی کامل لحظه ها و صحنه های دفاع مقدس به منظور حفظ ، تحکیم، تعمیق، انتقال، توسعه و تداوم فرهنگ ایثار و مقاومت و آثار وقایع حماسی و حماسه سازان دوران دفاع مقدس.
ضرورت راهیان نور :
1- آشنایی نسل جوان و نوجوان با فرهنگ دفاع مقدس.
پیشنهاد طرح راهیان سرزمین نور در سال 1377 توسط معاونت پرورشی نیروی مقاومت بسیج تهیه شد.
2- معرفی الگو ها و اسطوره های ارزشی دفاع مقدس برای نسل حاضر.
3- تحکیم پیوند ارزشی و فرهنگی نسل جوان دوران دفاع مقدس با نسل جوان امروز (گفتگوی نسل ها).
4- معرفی و حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس.
5- تبیین عزت، عظمت و اقتدار ملت ایران در برابر استکبار جهانی.
6- ثبت، ضبط و انتقال ارزشهای آفریده شده در دوران پرشکوه دفاع مقدس برای تمامی نسل ها.
سوابق راهیان نور :
پس از پایان جنگ ، بسیجیان، رزمندگان و خانواده های معظم شهدا و دیگر اقشار جامعه در ایام مختلف سال به خصوص در سالروز عملیاتهای فتح آفرین برای تجدید خاطرات و بیعت یه مناطق عملیاتی غرب و جنوب عزیمت میکردند.
پیشنهاد طرح راهیان سرزمین نور در سال 1377 توسط معاونت پرورشی نیروی مقاومت بسیج تهیه شد.
در نوروز سال 1378 مقام معظم رهبری با اقدام نمادین و پر معنا با حضور در محراب رزمندگان و شهیدان شلمچه نقطه عطفی را در راستای استراتژی فرهنگی نظام مبنی بر توجه به نظام ارزشی – حماسی ایثارگران به ویژه ارزش های متوالی و انسان ساز دوران دفاع مقدس ایجاد نمودند.
ستاد راهیان نور با مسئولیت سیاست گذاری ، برنامه ریزی ، هماهنگی ، حمایت و پشتیبانی از اردوهای راهیان نور در ستاد مشترک سپاه و نیروی مقاومت بسیج راه اندازی و فعالیت خود را آغاز کرد.
معرفی سازمان :
قرار گاه مرکزی راهیان نور با مسؤولیت فرماندهی نیرو و عضویت معاونتهای موضوعی و اقشاری ، با دبیری معاونت فرهنگی پرورشی.
قرارگاه راهیان نور استانهای مرزی (خوزستان، ایلام، کرمانشاه) با مسؤولیت فرماندهی منطقه مقاومت بسیج استان که هر قرارگاه چند محور عملیاتی را تحت پوشش قرار می دهد.
معاونت پرورشی نیروی مقاومت بسیج همه ساله اردوهای بازدید از مناطق عملیاتی غرب و جنوب کشور را برگزار مینماید تا به این وسیله زمان ارزشی دیروز را به امروز پیوند دهد .
قرارگاه راهیان نور مناطق ، بامسؤولیت فرماندهی منطقه مقاومت بسیج استان.
مقرهای اسکان بین راهی (تهران، اراک، خرم آباد، شیراز) با مسؤولیت فرماندهی منطقه مقاومت بسیج استان.
مخاطبین راهیان نور چه کسانی هستند ؟
1- بسیجیان یگانهای رزم.
2- بسیجیان رده های مقاومت.
3-بسیجیان و رده های قشری، صنفی به ترتیب اولویت دانش آموزان، دانشجویان، کارمندان و کارگران.
4- دانش آموزان مشمول طرح آموزشهای دفاعی.
5- سایر نوجوانان و جوانان میهن اسلامی.
6- سایر اقشار.
زمان برگزاری اردوها :
1- ایام و مناسبتهای خاص برای دانش آموزان و دانشجویان.
2- هفته دفاع مقدس.
3- هفته بسیج.
4- دهه فجر.
5- ایام فتح خرمشهر.
6- تعطیلات عید نوروز.
7- تعطیلات بین ترم دانشجویان
منبع :
برگرفته از سایت عمار یاسر مشهد
یک دیدگاه
حسین
با سلام وتحیت . اگر قابل بدانید در رابطه با این موضوع اضافه کنم که:
در سال 1370-1369بنیاد شهید انقلاب اسلامی طرحی را با عنوان ((یاد عزیزان))با هدف بازدید خاندان معظم شاهد بویژه والدین مکرم شهدا از مناطق عملیاتی دفاع مقدس برنامه ریزی وتصویب کرد که براساس این طرح مناطق عملیاتی جنوب ((خوزستان )) هدف قرار گرفت . وبا تشکیل ستاد اجرائی اردو در اهواز به مسئولیت مدیر کل بنیاد واستفاده از نیروهای مجرب از شهرستانهای آبادان -خرمشهر – سوسنگرد وشوش وبا پذیرش حدود 180نفر از والدین به مدت چهار ماه در سال کار خود را آغاز کرد .پشتیبانی وصدور مجوز بازدید از محورها توسط قرارگاه جنوب اارتش -سپاه حضرت ولی عصر(عج) خوزستان وهمچنین مسئولین شهرستانهای مورد بازدید باعث شد که این اردوها با موفقیت کامل اجرائی شود . لازم به ذکراست در آن زمان بعلت ممنوع الورود بودن افراد شخصی به محورها مخصوصا” خطوط مرزی فقط با مجوز قرارگاه وتدابیر شدید محافظتی انجام میشد والحق والانصاف نیروهای مستقر در مرزها از تمام ارگانها نهایت احترام وهمکاری را با کاروانهای والدین شهدا بعمل میآوردند وچون هنوز کاروانهای دیگری اعزام نمیشدند والدین عزیز نهایت استفاده را از فضای معنوی مناطق میکردند . وجالب بود که که هنگام ورود کاروان ،نیروهای مستقر در مناطق استقبال رسمی بعمل میآوردند وخانواده ها نیز هدائی نیز تقدیم مرزداذان میکردند . با این همه این اردوها حرکت بسیار ارزنده وماندگار هستند .فراموش نکنیم که کشورهای اروپائی درگیر در جنگ جهانی دوم پس از پایان جنگ قسمتی ازمناطق آسیب دیده وبعضی از سنگرهای اجتماعی وپناه کاه هارا حفظ کرده اند وبرای بازدید مردم بویژه دانش آموزان برنامه های برنامه ریزی خاصی دارند.